MalyKoks Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Witam , mam taki problem ze mam mało fps na dobrym procesorze o to procesor : PROCESOR KARTA Jeśli ktoś pomoże rozwiązać problem dostanie od demnie nagrode : - do minecrafa pelerynke OF - i cs 1.6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwhp Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Widzę, że masz laptopa. Próbowałeś instalować optifine? Powiedz troche dokładniej o swoim problemie, laguje ci na singlu, multi? Widze zintegrowana grafika, miałeś wcześniej takie problemy? Nie ma ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MPCTaylor Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Procesor ok, ale karta zintegrowana, więc ciężko. Może masz też inną, jednak uruchamiasz z tą zintegrowaną? PPM na MC -> Uruchom z procesorem graficznym: <wybierasz> Nie odpowiadam jak coś się zwiesi, czy coś takiego, w co bardzo wątpię, ponieważ dzięki temu uruchamiasz grę z wybraną grafiką. Spróbuj też dopisać więcej pamięci RAM do MC, bo to bardzo ważna część. Ja używam również programu Gamebooster 3, dzięki czemu podniosły mi się znacznie klatki na sekundę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MalyKoks Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Widzę, że masz laptopa. Próbowałeś instalować optifine? Powiedz troche dokładniej o swoim problemie, laguje ci na singlu, multi? Widze zintegrowana grafika, miałeś wcześniej takie problemy? na multi mam ostre lagi kiedyś nie miałem takich lagów z 1 rok temu normalnie 400 fps .nie dawno to tak mialem 50 fps teraz mam po 30-0 fps / mam optifine Procesor ok, ale karta zintegrowana, więc ciężko. Może masz też inną, jednak uruchamiasz z tą zintegrowaną? PPM na MC -> Uruchom z procesorem graficznym: <wybierasz> Nie odpowiadam jak coś się zwiesi, czy coś takiego, w co bardzo wątpię, ponieważ dzięki temu uruchamiasz grę z wybraną grafiką. Spróbuj też dopisać więcej pamięci RAM do MC, bo to bardzo ważna część. Ja używam również programu Gamebooster 3, dzięki czemu podniosły mi się znacznie klatki na sekundę. mam przepisane 3 GB do mc / gamebooster laguje mi bardziej bo usuwa optine a jak chcem uruchumić kartą graficzna mc to nie ma tego : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domain97 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Kiedy ostatnio czyściłeś dysk? Bo może jest też zasyfiony, ale wątpię, żeby od tego takie spadki wydajności były. Jest też możliwość że masz anty wirka słabego. I jeszcze jedno - ile już masz laptopa i czy go czyściłeś (wnętrze). Możesz też spróbować zdefragmentować dysk. Możliwości nigdy mało Zapraszam do prezentacji mojego serwera Medium Hardcor: http://www.mpcforum.pl/topic/1370690-playhc/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MalyKoks Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Kiedy ostatnio czyściłeś dysk? Bo może jest też zasyfiony, ale wątpię, żeby od tego takie spadki wydajności były. Jest też możliwość że masz anty wirka słabego. I jeszcze jedno - ile już masz laptopa i czy go czyściłeś (wnętrze). Możesz też spróbować zdefragmentować dysk. Możliwości nigdy mało Włąsnie czyściłem ostatnio od środka laptop . ostatnio formata robiłęm 9 mięsięcy temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domain97 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 No to ja na prawdę nie wiem co może z nim być. Mało FPS masz tylko w Minecraft? I jakiego masz antywirusa? Zapraszam do prezentacji mojego serwera Medium Hardcor: http://www.mpcforum.pl/topic/1370690-playhc/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MalyKoks Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 No to ja na prawdę nie wiem co może z nim być. Mało FPS masz tylko w Minecraft? I jakiego masz antywirusa? AVAST Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MalyKoks Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Jest taka możliwość ze nie działa mi karta graficzna w minecrafT? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1q34 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 xxx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.old Opublikowano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Witam , mam taki problem ze mam mało fps na dobrym procesorze o to procesor : PROCESOR KARTA Jeśli ktoś pomoże rozwiązać problem dostanie od demnie nagrode : - do minecrafa pelerynke OF - i cs 1.6 Konfiguracja sprzętu do kupa, procesor jest dobry lecz karta graficzna do dupy. Kupując sprzęt do gier nie patrzy się tylko na procesor, karta graficzna wprawdzie jest ważniejsza. A kartę graficzną masz zintegrowaną, więc pograsz przyjemnie w gry z ~2000 roku, nawet starszych. W nowszych będzie to pokaz slajdów. Przykro mi, ale ten laptop nie jest do gier. Podaj jeszcze model Twojego laptopa to sprawdzę, czy ma tylko zintegrowaną kartę. Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty razy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dallmar Opublikowano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Format obu partycji, jak laptop to w sumie niczym innym nie zadziałasz. Sam mam lapka i gdy nie robię formata z 6 miesięcy to gry które chodziły jak cudo, chodzą jak ruski czołg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZgredzioPL Opublikowano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Dołaczam się do pytania, mam chyba dość wystarczająco dobrego laptopa aby wysilić z niego to 200-300 fps'ów. lecz mam tylko 56. Spoecjalizacje: Grafika: AMD Radeon HD 7670M Graphics 1GBProcesor: Intel Core i3-2312MPamięc ram zainstalowana: 4 GB (maksymalna 8GB)Windows 8Gdy próbuje zmienić ram w ustawieniach miencrafta wyskakuje mi error o o Java virtual machine error ;p Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne a ja na pewno odpowiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.old Opublikowano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Dołaczam się do pytania, mam chyba dość wystarczająco dobrego laptopa aby wysilić z niego to 200-300 fps'ów. lecz mam tylko 56. Spoecjalizacje: Grafika: AMD Radeon HD 7670M Graphics 1GB Procesor: Intel Core i3-2312M Pamięc ram zainstalowana: 4 GB (maksymalna 8GB) Windows 8 Gdy próbuje zmienić ram w ustawieniach miencrafta wyskakuje mi error o o Java virtual machine error ;p Raczej używasz zintegrowanej grafiki. Aby zmienić kliknij prawym na pulpit --> Konfiguruj przełączanie grafiki (coś w tym stylu) --> i tutaj do procesu "javaw.exe" przypisz "Najwyższa wydajność". Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty razy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xdpl2012 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Hmmm.. Po cholerę formatować dysk? Ja nie robiłem tego od 6 lat i mam 500 fps na pc Serdecznie zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beniaczek Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 To wina karty graficznej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1q39 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 xxx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Expik123 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 na laptopie musisz zaktulizowac stery do karty graficznej na laptopie musisz zaktulizowac stery do karty graficznej na laptopie musisz zaktulizowac stery do karty graficznej Praca nad projektem Our Battle ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.