Ni0sz3K Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Dobry Mam problem ... od pewnego czasu po włączeniu komputera gram sobie z 3-4 pół dnia i nic, ale czasami gram 3-4 h i wyskakuje mi blue screen i komputer się wyłącza, co mam zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wakc34 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Parametry komputera? System ? Kod BSoD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ni0sz3K Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Windows 7 Procek AMD Pheonom II X4 965 Procesor (4CPUs), ~ 3.4 Ghz 4096MB RAM ASUS EAH6770 Series A kod BSoD gdzie sprawdzić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ni0sz3K Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Jutro podam jaki zasilacz a ten kod na dole z zerami to na koncu jest 0x000000124 cos takiego, pamietam ze na koncu jest 124 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ni0sz3K Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Proszę, pomoże ktoś ? Co mam zrobić? Gram dzisiaj od 15 do 17 i znowu bluescreen i komp off... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wakc34 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 wykaz temperatur z hwmonitor podczas obciążenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ni0sz3K Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 http://zapodaj.net/e0cc0b7ef4696.png.html Jest to zdjęcie temperatur przed graniem, za 30-45 min dodam screena, ten program ma być cały czas włączony ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wakc34 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Jaki zasilacz? Zajrzyj tu: http://www.experto24.pl/firma/komputer-w-firmie/jak-sprawdzic-przyczyne-bledu-bsod.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz. Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 masz 75 stopni w spoczynku.. wyczyść kompa, kup pastę nałóż na procka i będzie git. już nawet nie musisz podawać temp. kiedy grasz. jestem pewny że będzie grubo ponad 90 stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wakc34 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Jak do tej pory nic sie nie stało, to przez te pare dni też nie powinno, lecz przegrzewając tak procesor niszczysz go. Nie mogłem znaleźć nigdzie w internecie max temp tego procesora. Najlepiej jakby jego temp nie przekraczały 90 C bez czyszczenia otwórz bok obudowy i tak zostaw do póki nic nie zaczniesz czyścić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ni0sz3K Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 "Czyściłem" - zdjąłem obudowe z dwóch stron, wyczyscilem co sie dalo pedzlem,chusteczka i suszarka :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wakc34 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 to na pewno jest przed graniem? 75 stopni w spoczynki ? koniecznie musisz przeczyścić całego kompa i raczej nałożyć nową pastę na procesor za duża temperatura to powód bsod Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99buszmen99 Opublikowano 6 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Mam ten sam procesor podkrecony do 4,0 GHZ i temperatura w stresie to 67 stopni. Masz boxowe chlodzenie czy jakie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ni0sz3K Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Znaczy grałem i pojawił się bluescreen, nie ruszałem komputera, ale po ~1 h włączyłem... To jest ss z teraz czyli po 40 minutach http://zapodaj.net/53746c918d5d2.png.html Nie wiem jak nałożyć pastę a komputer czyściłem wczoraj, pędzelkiem, zdjąłem obudowe z dwóch stron i wykurzyłem brud suszarką Czy jeżeli dalej będę grał na kompie itd to stanie się coś gorszego niż blue screen ? Nałożenie tej pasty jest trudne, nie znam się na tym? Czy po prostu dać go do sklepu i tam Pan zajmuję się komputerami, przeczyści go i nałoży pastę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz. Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 czyli chłodzenia nie odkręcałeś :/ to już oddaj go do serwisu niech ci wyczyszczą go porządnie i nie będzie problemów. chociaż nie wiem co z tym BSOD'em bo wątpię że to przez temp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wakc34 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Jeżeli sie na tym nie znasz, to zanieś do serwisu i powiedz im, że chcesz by nałożyli nową pastę i przeczyścili pc jaką masz obudowe ? może nie jest przewiewna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ni0sz3K Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Komputer mam około 1,5 roku i nigdy nie wyskakiwał. blue screen, nie wiem dlaczego, ale mój komputer strasznie głośno chodzi, z pół roku temu dostawca neta ( lokalny ) odłączył chyba 2 wiatraczki może to przez to jest ten bs ? Ale to było 6 miechów temu a bs wyskakuje od 2 miesiecy ? A obudowa to nie mam pojęcia czy jest przewiewna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ni0sz3K Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 http://www.programosy.pl/program,hwmonitor.html Sciagnac z tej stronki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ni0sz3K Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 moze po weekendzie dam kompa do serwisu, orientujesz się może ile kosztuje nałożenie pasty i przeczyszczenie kompa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wakc34 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 z dowolnej, podczas instalacji odznacz wszytskie dodatki itd, sam hwmonitor zainstaluj nic wiecej bo tam będą reklamy, tolbary itd .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ni0sz3K Opublikowano 1 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Odkręciłem obudowę i nie działa tylko 1 wiatraczek przy tylnej ściance, chciałem zobaczyć czy bez 1 obudowy dalej wyskoczy bs, ale nie, wszystko było ładnie :-) Temperatura była stabilna i nie przekraczała 85 stopni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wakc34 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 jak to odłączył 2 wiatraczki ? co on ? które dokładnie cooler od procesora masz box'owy ? taki albo podobny ? Przez 6 miesięcy nawet nie wiesz ile może kurzu przybyć w pc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ni0sz3K Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Przepraszam że nie pisałem tak długo ... Zasiliacz mam taki : Tacens RADIX v-450, przeczysciłem komputer dzisiaj, jakieś porady dalsze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ni0sz3K Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 podac temperature podczas blue screena ? Nie wiem jak to mam zrobic, ale zainstaluje i zobacze jak to wyjdzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wakc34 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 podaj temp jak grasz już po dłuższym czasie włącz program, włącz sobie gre czy co tam chcesz pograj troche i zrób po grze zrzut ekranu żeby było widać hwmonitor i wrzuć gdzieś to zdjęcie na hosting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ni0sz3K Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Odłączył, bo komputer strasznie głośno chodził i może dlatego, że było za dużo wiatraczków. Nie wiem co to cooler itp , ale jutro fote zrobię jak to wygląda w środku i wyślę. Kompa czyściłem wczoraj. A i teraz ważne pytanie, czy mogę dalej grać, oglądać filmy,gadać na ts itd.? Coś może się stać z komputerem ? Co ile robić przerwy żeby bs nie wyskakiwał ? Wielkie dzięki, że chce Ci się odpowiadać na te pytania! :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Ni0sz3K
Dobry
Mam problem ... od pewnego czasu po włączeniu komputera gram sobie z 3-4 pół dnia i nic, ale czasami gram 3-4 h i wyskakuje mi blue screen i komputer się wyłącza, co mam zrobić ?
26 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.