shniper Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Siema tak jak up. mój sprzęt: Intel i5 M 460 4x 2.53GHz Ati Radeon HD 5470 512mb (ze sterownikami AMD Catalyst 13.0.0) 3gb ram Windows 7 Home premium SP1 x64 (zainstalowany wczoraj wszystkie sterowniki najnowsze) Jest to laptop Acer Aspire 5742G (działa na ładowarce z włączonym Intel Rapid i wysoka wydajność) | GTA kupione na steamie i pobrane z niego. Grę odpalam na najniższych możliwych detalach ale dalej są lagi ps. z wyłączonym Intel Rapid też są lagi nawet większe 404 sygantura not found Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QuarK Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 GTA IV, jest słabo zoptymalizowane. Spróbuj użyj jakiegoś CommandLine'a i oczyścić komputer programem CCleaner. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WE*DIE*TOGEDER Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 albo zainstalować jakiegoś patcha optymalizującego najlepiej 1.0.2.0 mi pomógł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ding Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zainstaluj Stream Memory Fix v. 2. Czyli, że po zainstalowaniu tego programu, lagów nie będziesz miał, mapa Ci się nie bedzie tracila Mu chodzi o GTA IV, nie o inną wersje. //TheQuarK bez gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel188 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 moze tak sp3 sciagnij a najlepiej zaktualizuj windowsa czasem nie chcialo dzialac na starym win Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shniper Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Komputer czysty (system jak i wnętrze) świeży windows przed grą czyszczę ccleanerem (wyłączone aero w tle działa steam i gfwl) @up tobie chodzi o windowsa Xp lecz ja mam Windowsa 7(zaaktualizowany na full) @WE*DIE*TOGEDER zainstalowałem patcha 1.0.7.0 i lagi czasem ustępują ale tylko na chwilę @TheQuarK jakiego dokładniej comandline? nie wiem o co z tym chodzi. 404 sygantura not found Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lgcooke Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 ustawiasz na najniższe? a ustawiałeś na średnie/wyższe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QuarK Opublikowano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Commandline, to rzecz, która zmniejsza wymagania gry. O tyle trudno go ustawić, bo trzeba znać dokładne parametry komputera, ale i to nie zawsze pomoże. Poszukaj w google, jest dużo poradników jak to ustawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shniper Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 @TheQuarK znalazłem i odpalę jutro jak mi kumpel odd laptopa i zamówiłem ram żeby mieć 4gb thx za pomoc do zamknięcia 404 sygantura not found Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.