McMichii Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Siemaaaa, mam pytanie a dokładnie jak zrobić żeby na świecie FreeBuild był cały czas dzień i żeby się nie robiła noc. I jeśli też umiecie to możecie mi powiedzieć jak zrobić żeby nie padał śnieg ani nie padał deszcz. Podejrzewam że trzeba coś zmienić w pliku world.yml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
▒Kiszka▒ Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Na wieczny dzień możesz łatwo blokiem komend zrobić. Ustawiasz w nim komendę time day i robisz mechanizm, który uruchomi w nocy blok. Najlepiej z tym blokiem co daje prąd w dzień (zapomniałem nazwy) i czerwoną pochodnią. MPC Hejter Team Leader Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a77ax Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 wieczny dzień:zrób blok poleceń i podłącz do niego zegar i ustaw komęde "time set day' niepadający deszcz:tak samo jak wieczny dzień tylko komenda "weather clear" a77ax to też mój nick z minecrafta Zawsze do postów mi reklamy doklejają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zrób taki układ, w command blocku normalna komenda na dzień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMatrixen Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Wieczną noc można zrobić tak samo tylko inna komenda Proszę o cytowanie moich postów jeżeli kierujesz odpowiedź w moją stronę. Dziękuje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZgredzioPL Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Możesz też po prostu commandblockiem czy tam bookiem ;p dać przycisk na komendę /day, i możne go użyć vip raz na godzine. lub też zastosować się do sposobów powyżej wymienionych. Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne a ja na pewno odpowiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AllvarusAMD Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 To trochę bezsensu.Wpisz lepiej w skrypcie taki kod, mniejsze lagi i na pewno będzie działać: options: czas: 1200 every {@czas} seconds: execute console command "time day" Pierwszym warunkiem szczęścia jest rozsądek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tromliks101 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 ustawienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domain97 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 A słoneczną pogodę można w essentials ustawić. W zakładce Essentials Protect powinieneś mieć takie coś: # Disable weather options weather: storm: true thunder: true lightning: true Robisz wszystko na true i masz ciągle słoneczną pogodę, a na ciągły dzień, to ja znam tylko przez mechanizm Zapraszam do prezentacji mojego serwera Medium Hardcor: http://www.mpcforum.pl/topic/1370690-playhc/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.