Tusheq Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Witam. Na wszelkie sposoby próbowałem rozwiązać problem wywalania z gry po wyborze postaci (chodzi o postać kolegi), jednak na nic. Chciałem teraz spytać, czy po zakupie VPS problem zniknie i kolega będzie mógł normalnie wejść do gry? (ja jako właściciel bez problemu wchodzę) Chyba, że ktoś ma SPRAWDZONY i w 100% działający sposób na naprawę tego problemu na hamachi. Za pomoc oczywiście 5 do profilu i limit. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Zagrajmarek Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Cześć, Zacznij od odblokowania portów jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś: http://www.mpcforum.pl/topic/72897-tut-port-map-nawet-nie-wiesz-jakie-to-proste/ Jeszcze raz przejrzyj czy wszędzie wprowadziłeś dobre IP itd. Spróbuj jeszcze wyłączyć antywirusa, zaporę i programy typu skype które blokują porty. Odnośnik do komentarza
Tusheq Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 @UP Nie jestem aż tak głupi, by nie wiedzieć podstawowych rzeczy.. Niech zostanie wtedy tylko pytanie, czy VPS rozwiąże problem? Odnośnik do komentarza
Zagrajmarek Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Raczej po jego zakupie nie powinno być problemów chociaż różne rzeczy się zdarzają. Odpowiadając na twoje pytanie-jeśli wszystko dobrze wgrasz to tak, rozwiąże problem. Odnośnik do komentarza
Tusheq Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Dziękuję za odpowiedź Ktoś jeszcze się wypowie ? Odnośnik do komentarza
DarkNe3s Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 na VPS'ie jeżeli wszystko dobrze zainstalujesz to bez problemu będziecie grać , Nie gram na serwerach hamachi robie pod dedyki ale sprawdź czy kolega ma dobre ip i z jaką końcówką (Client) , zobacz też czy jest w hamachi . DarkNe3s | Projekt Nad Serwerem Metin2 "Cross Bogiem , Moc Nałogiem , Życie zabawą , zębatka podstawą" 170 postów / Done. Odnośnik do komentarza
Pan Janusz Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 podaj ewentualnie sysser client/serwer żeby widzieć ocb, ewentualnie wyłącz zapory jeśli to przez blokowanie połączenia Odnośnik do komentarza
Tusheq Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zapory wyłączone i wszystko, co by mogło blokowac połączenie. Sysser nic nie pokazuje. PROSZĘ O DALSZE WYPOWIEDZI, CZY VPS ROZWIĄŻE PROBLEM !!! Dziękuję Odnośnik do komentarza
Krysti1910 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Tusheq też się bawiłem z tymi plikami i powiem Ci tylko że to jest jedno wielkie gówno wiem że gotowce dlatego się skusiłeś ale naprawdę radzę ściągnąć inne pliki i samemu je edytować po swojemu. Wtedy je "znasz od podstaw" i zawsze to zmniejsza wystąpienie błędu, a jeśli nawet będzie to masz większe szanse na naprawę jego. Oczywiście lepiej będzie byś się tak na nie, nie napalał bo nie warto, nie kupuj VPS'a bo lepiej wydasz pieniądze w sklepie kupując np bieliznę czy koszulkę. Odnośnik do komentarza
Tusheq Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 @UP Dziękuję za opinię Też myślałem, by zacząc od zera i wiadomo, jest to najlepsze rozwiązanie. Niestety gorzej z czasem :/ Chciałem z kolegą postawic serwer właśnie na jakimś gotowcu i potem tylko się bawic przeprowadzając "zabiegi kosmetyczne". No ale, jak napisałem ani ja ani on nie mamy na to aż tyle czasu by zacząc od zera. Studia, praca, to są jednak priorytety. Jesteśmy weteranami metina dlatego postanowiliśmy spróbowac Proszę tylko nie pisac, że jak nie mamy czasu mamy się nie zabierac za to, na sam serwer znajdzie się czas DALEJ PROSZĘ O ODPOWIEDZI, CZY VPS ROZWIĄŻE PROBLEM :P Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Krysti1910 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Co do pytania to ciężko powiedzieć Są serwery (dedykowane) na których są te pliki. Ale nigdy nie wiesz czy ta osoba nie naprawiła tego, a może ma innego clienta itp. A kto wie co może być na VPS'ie... Możesz się bawić nikt Ci nie zabroni, jak skończysz to postawisz. Wszystko jest kwestią czasu Odnośnik do komentarza
Mikolajek1233 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Mialem ten sam problem, zakupilem dedyka i problem jak najbardziej zniknal Odnośnik do komentarza
Tusheq Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Dziękuję za odpowiedzi JAK KTOŚ JESZCZE WIE COKOLWIEK NA TEN TEMAT PROSZĘ O WYPOWIADANIE SIĘ Odnośnik do komentarza
maxymiljan Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Jeżeli chcesz się czegoś nauczyć i kiedyś postawić serwer to polecam kupić vps-a, jak nie masz wystarczającej wiedzy w tym temacie radze poczytać jak go skonfigurować przed wrzuceniem plików. Co do tych plików jak dobrze je wgrasz na serwer (polecam poćwiczyć na vb zanim się weźmiesz za dedyka ) to nie będzie problemów jak na hamachi że kogoś wywala po zalogowaniu jedynie dobrze root-y spakować - sam miałem te pliki na vps. W razie problemów z nimi na vps pisz na pw Odnośnik do komentarza
Tusheq Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Dzięki za odpowiedź, jak będę miał problemy z pewnością napiszę Właśnie dlatego chcę zacząć od taniego VPS, żeby kolega mógł wejść i byśmy mogli razem coś działać. Dedyk to daleka przyszłość :P Odnośnik do komentarza
Tusheq Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 f5 Odnośnik do komentarza
EthariaPL Opublikowano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Fajnie jakbyś podał sysera osoby, która wywala byłoby trochę łatwiej. Możliwe, że gdzieś tam siedzi błąd.Co do taniego VPS to exone ma najlepsze VPSy do takich rzeczy. Możesz spokojnie się tam pomału uczyć do tego czasami mają ciekawe promocje. Odnośnik do komentarza
Tusheq Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 @UP Pisałem już wcześniej, że sysser NIC nie pokazuje... Już odrzuciłem hamachi i zostaję tylko przy VPS. Odnośnik do komentarza
Tusheq Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 f5 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.