Skocz do zawartości

Problem z wejściem na serwer na wersje 1.7.2/4

QuitS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam odstałem się na beta testy jednego z serwerów SkyBlock który jest na wersje 1.7.2 lub 1.7.4 gdzy próbuje wejść na serwer na którejkolwiek z tych wersji pisze mi : Failed to login: Invalid session (Try restarting your game) a na innych serwerach na tych wersjach normalnie mogę wejść !

Tak jak kolega wyżej powiedział, odblokuj też porty jeśli są zablokowane, dla pewnosci zaktualizuj tez jave.

Porty nie mogą być zablokowane , skoro może wejść na inne serwery ...

Spróbuj zmienić wersje na 1.6.4

omg ... na 1.6.4 nie uruchomi serwera który stoi na 1.7.2/1.7.4 ...

Uruchom minecrafta jako administrator. Sprawdź, czy minecraft/serwer nie mają jakiś problemów.

Tu się zgodzę , ale tylko w 50% . Z Minecraft'em żadnego problemu nie ma, skoro wbija na inne serwery .

Możliwe, że wina stoi po stronie serwera .

1) Spróbuj zmienić login

2) Sprawdź czy serwer nie jest z jakimiś MODami

3) Skontaktuj się z Administracją serwera

To twoje jedyne możliwości .

• 1 miesiąc temu...

Studiowałem budowe różnych silników minecraft, a w szczególności sesje logowania.

Problem jest taki że serwer ma najprawdobodobniej tryb multi autentyfikacji, już wyjaśniam co to jest.

Gracze którzy wbiją na serwer nickem premium, są przeprowadzani przez proces sprawdzania sesji, aby sprawdzić czy ktoś się nie podszywa pod np. Skkf czy ktoś inny ze skinem. Ma to 3 zalety: gracze nie mogą sie podszywać, gracze z premium nie muszą wpisywać /login oraz rozdzielenie graczy z premium od no premium (np. Po to aby gracze bez premium wysyłali sms za dopisanie do whitelisty no premium)

A gracze bez nicku premium są wpuszczani bez niczego muszą jedynie wpisywać /login. Chyba że wlaściciel soba postanowi inaczej.

Najprawdopodobniej grasz na nicku premium, sam nie mająć premium. Zmień nick.

Tu możesz sprawdzić swój nick: http://www.minecraft.net/haspaid.jsp?user=TWOJNICK

Jeżeli się wyświetli "true" to MUSISZ zmienić nick.

Druga opcja to to że serwer jest tylko dla premium, wtedy możesz tylko kupić minecrafta lub poprosić administratora o zmienienie trybu serwera.

Natomiast jeżeli masz premium i używasz oryginalnego launchera z minecraft.net, wyloguj się z launchera i zaloguj ponownie.

Ale się rozpisałeeem... Liczę na + oraz najlepszą odpowiedź :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Problem z wejściem na serwer na wersje 1.7.2/4   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...