Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Open Beta

WaterAqua

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I tak większość pobierze WT i zobaczy czy lepsze.

I tak większość z tych graczy z ciekawości zainstaluje War Thunder i zapewne zostaną z nim na dłużej.

Czy wy wogóle czytaliście mojego posta? Mało kto pobierze, bo tamci gracze nie lubią WT. A nawet jak będzie lepsze(czyli jak czegoś nie zrąbią to prawie na pewno) i tak będzie im żal tych wszystkich godzin i pieniędzy przepuszczonych na WoT - zwłaszcza pieniędzy, gdyż to ci płacący są najbardziej pożądaną klientelą.

Grałem w WOT-a chyba od 6.7 do 8.7 i jednak widziałem co to za gra. Strzały za 0. Potem to niby naprawili, ale wchodziły krytyki, które nic nie uszkadzały itp. No, ale jednak trzeba pamiętać, że WOT to nie symulator. Ale jakbym miał wybierać pomiędzy WOT-em a WT to bym wybrał WT. Bardziej realne bo to w końcu symulator :)

Ja co jakiś czas gram w WoT i znam ten ból. Z 122mm uszkadza gąsienice lekkiemu czołgowi i nic poza tym. I 1000 kredytów poszło w niebyt. Zdarzają się oczywiście sytuacje odwrotne(jestem Chaffiem, na X, wali we mnie łuska z Obiekta i niszczy jedną gąsiennice), i tego gracze w WoT też nienawidzą.

Tia realne,widziałem na lets playu Rocka jak zestrzelił 3 samoloty za pomocą jakiegoś niemieckiego czołga...rzeczywiście bardzo realna gra ;p

To tryb arcade, więc są celowniki. Bez celownika będzie to bardzo trudne zadanie, a od historyków celowniki znikają. Poza tym to gra - tutaj gracze mogą wywalić mnóstwo pocisków i nic, a w prawdziwym świecie strzelanie czołgiem do samolotu skutkowałoby przepuszczeniem mnóstwa amunicji i zapewne ochrzanem od dowódcy.

Opublikowano

Czy wy wogóle czytaliście mojego posta? Mało kto pobierze, bo tamci gracze nie lubią WT. A nawet jak będzie lepsze(czyli jak czegoś nie zrąbią to prawie na pewno) i tak będzie im żal tych wszystkich godzin i pieniędzy przepuszczonych na WoT - zwłaszcza pieniędzy, gdyż to ci płacący są najbardziej pożądaną klientelą.

Ja co jakiś czas gram w WoT i znam ten ból. Z 122mm uszkadza gąsienice lekkiemu czołgowi i nic poza tym. I 1000 kredytów poszło w niebyt. Zdarzają się oczywiście sytuacje odwrotne(jestem Chaffiem, na X, wali we mnie łuska z Obiekta i niszczy jedną gąsiennice), i tego gracze w WoT też nienawidzą.

To tryb arcade, więc są celowniki. Bez celownika będzie to bardzo trudne zadanie, a od historyków celowniki znikają. Poza tym to gra - tutaj gracze mogą wywalić mnóstwo pocisków i nic, a w prawdziwym świecie strzelanie czołgiem do samolotu skutkowałoby przepuszczeniem mnóstwa amunicji i zapewne ochrzanem od dowódcy.

I możliwością trafienia czegoś, co nie powinno zostać trafione. Może to być wioska, a równie dobrze sojuszniczy oddział.

Zgadzam się w 100%, w Wocie wytrwałem tylko do V tieru, ale wiem o czym mówicie. Grałem praktycznie z braku alternatywy, ale teraz, wiedząc o GF, sam się zastanawiam po jaką cholerę tak się męczyłem. Więcej złości niż funu.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

I możliwością trafienia czegoś, co nie powinno zostać trafione. Może to być wioska, a równie dobrze sojuszniczy oddział.

Zgadzam się w 100%, w Wocie wytrwałem tylko do V tieru, ale wiem o czym mówicie. Grałem praktycznie z braku alternatywy, ale teraz, wiedząc o GF, sam się zastanawiam po jaką cholerę tak się męczyłem. Więcej złości niż funu.

A w RNG puszczają sytuację gdzie gościu artką strzela, nie trafia, pocisk przelatuje jeszcze pół mapy i niszczy trzy niewidoczne artylerie naraz. A jak grałeś do V tieru to nie odczułeś jeszcze złości wynikającej z kosztu naprawy i zakupu amunicji. Ja kiedyś nie słyszałem o WT(WoT > WoWP > WT) i wexpiłem VIII, Chaffiego T-50-2 i mnóstwo linii. Jak miałem mojego Caernarvona to ja sie wręcz autentycznie bałem z za rogu wyjechać. Bo trafi zabłąkany pocisk i walnie za paręset hp i pare tysięcy kredytów. A nie daj Boże podpali, zniszczy amunicyjny bądź gąsienice. T-50-2 jest był(bo skasowano go) niesamowicie szybki i zwrotny ale naprawa kosztowała tyle że tego się wykorzystać nie dało. Chaffee co prawda jest nastawiony na zwiad pasywny(siedzisz w krzakach i się wkurzasz dlaczego twój team nie strzela do wrogów), ale oprócz tego jest zwrotny, ma niezłe przyśpieszenie i niewiarygodne działko - ale tego nie da się wykorzystać. Od VI tieru uważa się na kredyty, na VII wolisz się okopywać, na VIII nie jedziesz dopóki teren nie jest wystarczająco wystrzelany i przescout'owany. Boje się wiedzieć co jest na IX i X bo tam naprawa np. Mausa 30 000 kredytów kosztuje. Albo podjeżdżasz do kogoś tylko że jakiś mistrz w artce nie był łaskawy powiadomić że strzela - i zostajesz rozwalony przez sojusznika, a rekompensata jest tak skąpa że prawie znaczenia nie ma.

Opublikowano

Ale jak to w historykach nie będzie celowników? mnie się zdaje że czołgiści czymś celowali :O

Chodzi o to, że nie będzie celownika przed samolotem (tzn. gdzie strzelać, by trafić w samolot),

Opublikowano

Ciekawe jak będzie wyglądać tryb realistyczny. Czy będzie widok z celownika? Aż nie mogę się doczekać :D

Chyba nie, to by było niegrywalne. Jedynie to sprawdził by się widok z wizjera kierowcy z przełączaniem na widok celownika, lub coś takiego, jak w BFie jest.

Opublikowano

Będą na 100% bitwy łączone (w przyszłości z flotą), ale zostaną najprawdopodobniej wprowadzone także osobne.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

W historykach i realistykach pewnie będzie widok z celownika, ale usuną te durne napisy x mm, x deg które sprawiają że jak przypadkiem najedziesz celownikiem na czołg to jego cały kamuflaż może się... Oprócz tego ważne żeby usuneli te napisy Hit gdyż też w zdradzają pozycję czołgu. O ile w samolotach nawet na wyłączonym interfejsie się wszystkich widzi z 2km to mogą być napisy Hit, ale w czołgach kamuflaż jest bardzo ważny.

Bez przerwy słysze "ale prawdopodobnie wprowadzą bitwy tylko czegoś/osobne". Czy ktokolwiek coś takiego powiedział? Zresztą to nie ma najmniejszego sensu bo brak celów dla samolotów, działka plot. to kretynizm do entej potęgi i wprowadzi to znaną z WoT wojnę pozycyjną(nie da się przełamać obrony wroga, więc lepiej kampić), a statki równie dobrze mogą wyrzucić część działek do wody, będą szybciej pływały.

Opublikowano

Może i nikt nie mówił, ale skoro są filmy z CBT zarówno z osobnych jak i łączonych bitew, to dlaczego mamy sądzić inaczej?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Może i nikt nie mówił, ale skoro są filmy z CBT zarówno z osobnych jak i łączonych bitew, to dlaczego mamy sądzić inaczej?

Prosiłbym o link. Jeśli masz na myśli trailery to tam trzeba było przedstawić czołgi, a nie odwracać uwagę samolotami.

W normalnych bitwach też mogą być same czołgi - gdy po prostu nikt ich nie wybierze.

Opublikowano

Linku nie mam jak dać z telefonu, ale nie wystarczy fakt, że w drzewkach rozwoju CBT są samoloty (niewiele, ale są), a Bajtek mówił w filmie, którymi się najlepiej bombarduje? Według mnie na 100% będą łączone, a osobne jeśli nie również w Arcade, to w realistycznych.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Linku nie mam jak dać z telefonu, ale nie wystarczy fakt, że w drzewkach rozwoju CBT są samoloty (niewiele, ale są), a Bajtek mówił w filmie, którymi się najlepiej bombarduje? Według mnie na 100% będą łączone, a osobne jeśli nie również w Arcade, to w realistycznych.

Dopiero jest Close Beta, a więc wszystko może się zmienić. Nikt teraz nie wie, jak będzie wyglądało to w przyszłości, możemy się tylko domyślać.

Opublikowano

Dopiero jest Close Beta, a więc wszystko może się zmienić. Nikt teraz nie wie, jak będzie wyglądało to w przyszłości, możemy się tylko domyślać.

Nie ma szans, żeby tak zmienili wszystko do open bety.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Chodziło mi o link do filmu gdzie pokazują TYLKO czołgi/samoloty, nie jest to trailer i nie wynika to z tego że po prostu nikt nie wybrał. A brak czołgów na historykach byłby iście kretyński - to bitwy historyczne, a czy toczyły się tylko przy użyciu samolotów/czołgów/statków? Nie. Po prostu w historykach jest jeden respawn pojazdem określonym jeszcze przed bitwą i MM może dobrać dokładną ilość tego i tego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...