Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

uczenie się szkoła itd

ComeBack.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nauka jest ważna dla mnie itd , ale jedynie co mnie nie pokoi to jest to że uczymy się czegoś np na pamięć z biologi , niemieckiego , ang i zapominamy to po miesiącu , jaki jest w tym sens , trochę zostaje ale to na tym to polega >

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Zobacz moje Hobby. To się dowiesz.

Nie nasza wina , że ten Minister Edukacji czyt. ściera . Kaze się uczyć gówna które i tak nam się nie przyda. Allele z Biologi, jakies inne gówna np z Matmy.

Na chuj sie pytam. Uczysz sie wzorów do Fizyki, a potem za 4 dni nie pamiętasz 1 zdania.

Opublikowano

Komu zalezy, ten zapamieta ;), wszystko zalezy od naszego podejscia, nie zaleznie od tego co minister wymysli, a wy gimbuski, chcieli byscie tylko sie nauczyc ile jest 2+2, i tyle? Kazda informacja moze sie przydac w przyszlosci, w pracy, jak zrobicie sobie dziecko i nie bedzie tego umialo...

74610_14_07_13_11_19_13.png;3

Sygnatura by Yasutora

Opublikowano

Ja się uczę tego co uznam za ciekawe, lub potrzebne, ocen cudownych nie mam, ale i tak pamiętam ze szkoły więcej od prymusków.

Opublikowano

Komu zalezy, ten zapamieta ;), wszystko zalezy od naszego podejscia, nie zaleznie od tego co minister wymysli, a wy gimbuski, chcieli byscie tylko sie nauczyc ile jest 2+2, i tyle? Kazda informacja moze sie przydac w przyszlosci, w pracy, jak zrobicie sobie dziecko i nie bedzie tego umialo...

ale rozumiesz uczę sie np wzorów przyspieszenie dosrodkowe lub siła i je po 2 tygodniach zapominam .

Nic nie zależy od podejścia .

Opublikowano

Uczymy się wszystkiego, gdyż nie wiemy kim później zostaniemy. Jeżeli chcesz się uczyć tylko tego co ci się przyda to idź po gimnazjum do technikum.

Opublikowano

Taki jest system,a program nie ogranicza człowieka w jednej dziedzinie.

"Nie ma wakacji, nie ma weekendów, nie ma urodzin, ZERO dni wolnych, bo każdy dzień jest ważny!"

Opublikowano

Uczymy się wszystkiego, gdyż nie wiemy kim później zostaniemy. Jeżeli chcesz się uczyć tylko tego co ci się przyda to idź po gimnazjum do technikum.

ale o czym ty kurwa człowieku mówisz ? jak juz skończyłem gimnazjum >

Chodzi mi tylko o to że uczymy się czegoś co i tak wiekszość zapomnimy , nie to ze mi się nie chcę uczyć . ale takie są fakty

Opublikowano

Hehe, ale wiesz że właśnie nie powinieneś tego zapominać, tylko jeszcze to powtarzać? xD

Chcą zamęczyć dzieci na śmierć, tylko po to by dorównać Europie i USA. <_<

Pokazali to szczegółowo ustawą o 6 latkach i szkole.

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

Hehe, ale wiesz że właśnie nie powinieneś tego zapominać, tylko jeszcze to powtarzać? xD

Chcą zamęczyć dzieci na śmierć, tylko po to by dorównać Europie i USA. <_<

Pokazali to szczegółowo ustawą o 6 latkach i szkole.

ale to jest aż śmieszne mam prawie 16 przedmiotów i w tym 3 zawodowa najtrudniejsze z technicznych , taka elektrotechnika miesiąc temu umiałem obliczyć gałąź z prądem w obwodzie a teraz miałbym z tym problemy , nie wiem czy ja tak mam tylko ? Ale jak się pytam kolegów to też tak mają .

Opublikowano

ale o czym ty kurwa człowieku mówisz ? jak juz skończyłem gimnazjum >

Chodzi mi tylko o to że uczymy się czegoś co i tak wiekszość zapomnimy , nie to ze mi się nie chcę uczyć . ale takie są fakty

Masz się uczyć tak aby nie zapomnieć i sobie przypomnieć od czasu do czasu.

Skoro większość uczy się z wczoraj na dziś to potem nic dziwnego, że zapominają.

Opublikowano

Masz się uczyć tak aby nie zapomnieć i sobie przypomnieć od czasu do czasu.

Skoro większość uczy się z wczoraj na dziś to potem nic dziwnego, że zapominają.

ale ja nie uczę się z dnia na dzień , przynajmniej kilka dni wcześniej na jakiś ważniejszy sprawdzian . Teoria coś zostaje , ale wzory czy coś to lipa .

Opublikowano

drogie gimby.
jako edukacyjny ignorant, który przespał pół technikum, powiem Wam, że tak na prawdę nigdy nie wiecie co wam się przyda i co wam w przyszłości strzeli do łba.
Teraz mówisz że nie potrzebne są Ci wzory z fizyki itp. A któregoś dnia trafisz na tak zajebistego nauczyciela fizyki, który Cie nią zaciekawi, i zechcesz iść na ten kierunek studiów czy coś w tym rodzaju.

Sam zawsze olewałem wiele przedmiotów, ale nie uznawałem ich za głupie. Po prostu póki nie wiesz co tak na prawdę chcesz w życiu robić, nie możesz określić że to i tamto Ci się nie przyda. A gadanie "ja wiem co chce robić, skończę szkołę i będę pracować" tak na prawdę niema zastosowania w życiu, bo o ile nie masz znajomości, to chuja będziesz robił, a nie pracował.

Korzystaj z tego co masz, bo nigdy nie wiesz kiedy może Ci się przydać.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

ale ja nie uczę się z dnia na dzień , przynajmniej kilka dni wcześniej na jakiś ważniejszy sprawdzian . Teoria coś zostaje , ale wzory czy coś to lipa .

Niektórzy nie mają predyspozycji :D

Opublikowano

ale to jest aż śmieszne mam prawie 16 przedmiotów i w tym 3 zawodowa najtrudniejsze z technicznych

Powiedz to ministrowi edukacji.

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

A gadanie "ja wiem co chce robić, skończę szkołę i będę pracować" tak na prawdę niema zastosowania w życiu, bo o ile nie masz znajomości, to chuja będziesz robił, a nie pracował.

G*wno prawda. Nie trzeba mieć znajomości. Trzeba mieć po prostu trochę rozsądku, a takie trolle( nie mówię o tobie ), kibole etc go nie mają, a potem płaczą.

Opublikowano

G*wno prawda. Nie trzeba mieć znajomości. Trzeba mieć po prostu trochę rozsądku, a takie trolle( nie mówię o tobie ), kibole etc go nie mają, a potem płaczą.

Rly?

od chyba pół roku jestem na "bezrobociu"

@down.

żeby nie pisać kolejnego zbędnego posta.

Nie mam pojęcia ile CV już wydrukowałem, ile wysłałem drogą elektorniczną, a każdy "znajomy" z mojego rocznika, przyzna się że albo ojciec, albo szwagier (czy inna osoba z rodziny) im załatwił robotę

Mieszkając w małej miejscowości, odległej o 30km od kolejnego miasteczka, niestety ale takie są realia.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Rly?

To trzeba sie wziąć za siebie, a nie zarzucać innym znajomości ;) (No offence oczywiście :))

ex

Opublikowano

Pomimo, że mam zdanie tak jak kilka osób wyżej to jednak trzeba przyznać, że są przedmioty, które pomimo, że nie wiążę z nimi żadnej przyszłości to przydają się do codziennego życia. Sam chciałbym być w przyszłości chirurgiem więc ważne są dla mnie przedmioty ścisłe. Ale mieszkając w Polsce to chyba wstyd nie znać jej historii? Wiedza o społeczeństwie również się przydaje. Często słyszy się różne pierdoły z ust polityków i chyba powinno się wiedzieć kto aktualnie jest prezydentem, premierem jakich mamy ministrów czy chociaż aktualne wydarzenia z kraju czy świata. Choć nie przepadam za geografią to uczę się jej bo fajnie jest zabłysnąć znajomością państw czy stolic świata. Tak samo jest dużo innych przedmiotów jak Podstawy Przedsiębiorczości, Edukacja dla Bezpieczeństwa, które się przydają. Mówcie co chcecie ale wszystko zależy od tego jakie kto ma podejście i kim chcę być w przyszłości. Jeżeli słuchasz na lekcji to wystarczy dosłownie chwila, żeby przypomnieć sobie o czym była mowa na ostatniej lekcji. Jak ktoś się uczy dzień przed sprawdzianem tak jak ja to robiłem w gimnazjum to po prostu nic nie wiedziałem. Odkąd jestem w liceum i codziennie przeczytam sobie jedną lekcję to sprawdziany piszę na 5.

Opublikowano

Rly?

@down.

żeby nie pisać kolejnego zbędnego posta.

Nie mam pojęcia ile CV już wydrukowałem, ile wysłałem drogą elektorniczną, a każdy "znajomy" z mojego rocznika, przyzna się że albo ojciec, albo szwagier (czy inna osoba z rodziny) im załatwił robotę

Mieszkając w małej miejscowości, odległej o 30km od kolejnego miasteczka, niestety ale takie są realia.

Siedzisz na forach internetowych to o zarabianiu w internecie też możesz trochę poczytać. PayPerAction, PayPerDownload, PayPerInstall, CostPerAction, sprzedaż reklamy fanpage etc... tego jest pełno i przy braniu tego na poważnie tak jak normalną pracę idzie spokojnie wyżywić rodzinę.

Jeżeli słuchasz na lekcji to wystarczy dosłownie chwila, żeby przypomnieć sobie o czym była mowa na ostatniej lekcji.

Nie w każdej klasie da rade słuchać na lekcji :D

Opublikowano

To od ciebie zależy czy uczysz się na pamięć czy żeby zrozumieć. Ty jak widać uczysz się na pamięć i to dosyć nieudolnie bo zaraz zapominasz.

Opublikowano

Siedzisz na forach internetowych to o zarabianiu w internecie też możesz trochę poczytać. PayPerAction, PayPerDownload, PayPerInstall, CostPerAction, sprzedaż reklamy fanpage etc... tego jest pełno i przy braniu tego na poważnie tak jak normalną pracę idzie spokojnie wyżywić rodzinę.

Wiesz, napisałem "bezrobotny" ;)

Już od dobrych kilku lat jestem na własnym utrzymaniu, i ani głodny nie chodzę, ani nie trzymam pasa na portfelu (f.ex ponad 250gier na steamie :D)

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Od 2 klasy gimnazjum, do 3 zawodówki nie tykam książek, zeszytów w domu, oceny końcowe 3-5. Wszystko wynoszę z lekcji, co to jest za problem trochę posłuchać, zwłaszcza jak jest omawiany jakiś ciekawy temat.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Od 2 klasy gimnazjum, do 3 zawodówki nie tykam książek, zeszytów w domu, oceny końcowe 3-5. Wszystko wynoszę z lekcji, co to jest za problem trochę posłuchać, zwłaszcza jak jest omawiany jakiś ciekawy temat.

Niestety nie każdy ma taką pamięć i nie pisz tylko, że jakby ktoś chciał to by tak potrafił bo wiem to sam po sobie czy uważam czy nie to za chwilę i tak zapomnę i bez nauczenia się nie ma bata na dobrą ocenę.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...