Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] XenoBot

qwerty55

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Up

Przeczytaj nieraz co pisze w tym skrypcie, bo ten skrypt też będzie mu używał exori hur, exori ico, exori min.

@Topic

Skrypty do ElfBot'a i do XenoBot'a są różne. A skrypt jakiś mam, ale będziesz musiał sobie pododawać nazwy potworów, które stoją obok Ciebie to żeby używał exori i ten skrypt też jest na exori gran, gdy jest więcej niż 4 potwory, ale możesz sobie to zmienić. Więc łap skrypt :

-------------------
-- [ Settings ] ---
------------------
local radius = 1 -- Radius to consider
local spells = {
{words = "exori", targets = 3, mana = 120}, -- Spell to cast.
{words = "exori gran", targets = 4, mana = 320},
}
local monsters = {"Nightmare", "Nightmare Scion", "Bog Raider", "Destroyer", "Death Blob"}
local playerSafe = true -- true will not cast the spell if there are players nearby (radius+2). false will execute regardless of other players, only recommended for Optional pvp.
local floorSafe = true -- true will hold fire if someone is on the floor above/below you.
local pSafeRange = radius + 6 -- how far away must other players be to cast spell
-------------------------
-- [ End of Settings ] --

dofile("Forgee.lua")

while true do
local targets = monstersAround(radius, unpack(monsters))
local count = 0
if playerSafe then
count = playersAround(pSafeRange)
end
if floorSafe then
local players = xrayPlayersAround(5)
for i = 1, #players do
local p = players[i]
if math.abs(Self.Position().z - p:Position().z) <= 1 then
count = count + 1
end
end
end
if count == 0 then 
if targets > 0 then
for _, spell in ipairs(spells) do
if Self.CanCastSpell(spell.words) then
if Self.Mana() > spell.mana and targets >= spell.targets then
Self.Say(spell.words)
wait(200,600)
end
end 
end
end
end
wait(400, 600)
end

Ewentualnie, jeżeli nie będziesz wiedział jak to zrobić to możesz podać mi nazwy potworów na których chcesz żeby używał exori i czy będziesz chciał żeby używał też exori gran.

Opublikowano

@Up

Przeczytaj nieraz co pisze w tym skrypcie, bo ten skrypt też będzie mu używał exori hur, exori ico, exori min.

@Topic

Skrypty do ElfBot'a i do XenoBot'a są różne. A skrypt jakiś mam, ale będziesz musiał sobie pododawać nazwy potworów, które stoją obok Ciebie to żeby używał exori i ten skrypt też jest na exori gran, gdy jest więcej niż 4 potwory, ale możesz sobie to zmienić. Więc łap skrypt :

-------------------
-- [ Settings ] ---
------------------
local radius = 1 -- Radius to consider
local spells = {
{words = "exori", targets = 3, mana = 120}, -- Spell to cast.
{words = "exori gran", targets = 4, mana = 320},
}
local monsters = {"Nightmare", "Nightmare Scion", "Bog Raider", "Destroyer", "Death Blob"}
local playerSafe = true -- true will not cast the spell if there are players nearby (radius+2). false will execute regardless of other players, only recommended for Optional pvp.
local floorSafe = true -- true will hold fire if someone is on the floor above/below you.
local pSafeRange = radius + 6 -- how far away must other players be to cast spell
-- [ End of Settings ] --

dofile("Forgee.lua")

while true do
local targets = monstersAround(radius, unpack(monsters))
local count = 0
if playerSafe then
count = playersAround(pSafeRange)
end
if floorSafe then
local players = xrayPlayersAround(5)
for i = 1, #players do
local p = players[i]
if math.abs(Self.Position().z - p:Position().z) <= 1 then
count = count + 1
end
end
end
if count == 0 then 
if targets > 0 then
for _, spell in ipairs(spells) do
if Self.CanCastSpell(spell.words) then
if Self.Mana() > spell.mana and targets >= spell.targets then
Self.Say(spell.words)
wait(200,600)
end
end 
end
end
end
wait(400, 600)
end

Ewentualnie, jeżeli nie będziesz wiedział jak to zrobić to możesz podać mi nazwy potworów na których chcesz żeby używał exori i czy będziesz chciał żeby używał też exori gran.

Tak wiem że będzie używał ale zrobiłem żeby rzadzko używał (robiłem go pod piraty ) jak nie chce to nie musi używać ';]

xmMfHrm.png
Opublikowano

@Up

Co Ty gadasz, jak skrypt ma używać skille to będzie użył jak będzie miał na to mane. I po raz kolejny napisze przeczytaj skrypt, który "napisałeś", bo tam widać jedynie, że będzie używał czarów, gdy nie będzie gracza na ekranie, jak będzie powyżej jakiejś ilości many i oczywiście od ilu potworów ma używać czary.

@Down

Oj gubisz się, to w końcu jest safe skrypt czy skrypt, który będzie używał czarów rzadko.

@Edit

@Down

Co Ty jeszcze wgl napisałeś, że masz ten skrypt od xx czasu jak maksymalnie tydzień temu pytałeś się czy są bany za tego bot'a, bo nie wiesz czy go używać o.O

Opublikowano

Dałem mu skrypta z auto safe które mam od xx czasu jak jeszcze nie było systemu że można bić exori spokojnie no dobra niech pobierze twój ja tylko dałem swój może mu sie przyda ;]

xmMfHrm.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...