Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Iluzjonista Dynamo

Splinder231

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w 2:35 widać jak zahaczają o coś co jest na wodzie było już dawno wyjaśnienie tej zagadki tam po prostu była położona jakaś szyba z tego co pamietam.
Opublikowano

ComeBack... na prawdę przestaje to być śmieszne, staje się żałosne. "Łoponuj się".

Kiedyś leciały serie z Dynamo na Discovery Channel, ale teraz chyba znów zaprzestali. Nie do końca bym powiedział, że to fake, lecz znakomita iluzja oraz czysta magia ;). Wtapianie ręki w witrynę sklepu, wsadzanie telefonów do zakręconych szklanych butelek, pomijając już triki z kartami... Gościu jest na prawdę godny podziwu.

Opublikowano

Większość jego sztuczek to ''fake'', robi na głupcach hajs tyle można wywnioskowac.

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Opublikowano

Zgadzam się jest to fake, a najbardziej rozbawił mnie odcinek kiedy zamroził fontannę... Z daleka jechało komputerem widząc tekstury.

Opublikowano

@up ah Magia bez tajemnic, pamiętam jak się to oglądało na Polsacie:)

Co do Dynamo, to widać, że fake najbardziej rozwaliło mnie, jak niby ludzie pozamykali oczy, a on w 1s teleportował się na drugi koniec na jakiejś platformie czy co to było.

fs.png

Opublikowano

Może teraz Was zaskoczę, ale to fake tak jak cała iluzja.

Iluzja polega na sztuczkach wizualnych, wprawia Wasze oczy w takie "zakłopotanie", przez co mózg również wariuje i odbieracie to jako "wow, jak on to zrobil?! przecież to niemożliwe!" #potwierdzone#info

Jak on to wykonał?

Bardzo prosto. Ma w okół siebie mnóstwo techników, którzy każdą iluzję dokładnie badają i mają ją pod kontrolą (fizycy, matematycy...).

Każde takie zjawisko można wytłumaczyć. Oczywiście nie jest to takie jawne, bo wtedy każdy głupi bawiłby się w Jezusa.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Jprdl, fake, fake, fake, fake, fake, ludzie czy was pblo? Widzicie tylko oszustwa i klamstwa. Juz mnie to wk****ia, to chyba wlasnie o to chodzi tak? No i co kur... iluzja to iluzja, a moze taki Jezus tez stosowal iluzje i co tez odrazu sie rzucaja ludzie ze biblia to jeden wielki fake, a moze ci ktorzy patrzyli na Jezusa poprostu sie zjarali i mieli taka faze ze knige napisali ... pomyslcie nad sensem tego zdania -.- Serio ZgredzioPL "robi na glupcach hajs" srly? Tu wlasnie o to chodzi zeby pokazac ludziom cos niezwyklego cos co czasem trudno sobie wyobrazic, np niedawno widzialem jeden z jego odc gdzie ze zwyklego wiadra w jakiejs biednej murzynskiej wsi (bez obrazy nie wiedzialem jak to opisac) wysypal kilka kilogramow ryb, i to jest piekne, niesamowite, a wy widzicie w tym tylko klamstwo, no i co z tego? Dla was wrzystko jest falszywe, ale ludziom sprawia to radosc, bez ludzi takich jak Dynamo swiat byl by nudny i szary.

PS.:

W mojej wypowiedzi poruszam temat religijny tylko po to aby ukazać ludzką glupotę. Szanuje swoja religie i nie mialem zamiaru nikogo obrazac swoimi slowami.

ruU3AnC.png

Opublikowano

Wszystko to fake , czysta iluzja ; ) wyjaśnienia masz na różnych forach zajmujących się tym , na jakimś paranormalnym coś tam czytałem , i też na youtube ; )

Opublikowano

Jak to ktoś kiedyś powiedział "Możesz obrażać mnie, ale odpier*ol się od mojego idola" ;). Jak uważacie, że to fake - nie oglądajcie, nikt wam nie każe, nie psujcie innym zabawy. Np: ja wiem, że to fake, ale udaję, że w to wierzę, bo Dynamo zaje*ite sztuczki pokazuje ;)

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Co rozumiecie przez slowo "fake"? :D przeciez KAZDA SZTUCZKA TO FAKE wiekszy lub mniejszy ;p

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Koleś jest inteligentny i potrafi to wykorzystać, wymyślaląc takie właśnie sztuczki i zarabiając na życie.

5lwgh1.png

Pamiętaj, najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...