Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki typ serwer'a?

3 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który typ serwera?

• Pomys? 1: zamki
      2
    • Pomys? 2: survival pod ziemi?
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!

Jakoż iż mam mam dwa pomysły na serwer i kompletnie nie wiem który wybrać, pytam się ludu który wybrać :)Pomysł pierwszy:Na serwerze byłyby 3 frakcje i z własnymi zamkami umieszczonymi na kształt trójkąta. Każdy nowy gracz mógłby wybrać frakcje. Każda frakcja oczywiście była by inna. Pomiędzy frakcjami były by wybudowane pomniejsze miasta. Takich miast załużmy było by 9. Każda frakcja na sam początek gry miałaby 3 takie miasta. Pomiędzy frakcjami dochodziło by do walk o miasta. Zadaniem każdej frakcji będzie podbój wszyskich miast. Oczywiście wojny byłyby organizowane przez administracje i np w każdą sobotę. Korzyści z posiadania danych miast będą duże: każde miasto będzie miałą jakąś charakterystyczną ceche jak np: w jednym można sprzedać to, w drugim kupić tamto. Oczywiście poziom na serwerze byłby bardzo wysoki np drop diaxów z stona to 0,01%.Pomysł drugi:Pomysł dość prosty: survival pod ziemią. Całość rozgrywana byłaby pod ziemią tak by nie można było wyjść (zamurować wszystko np. bedrockiem). Gracz respił by się na spawnie i poza spawnem mógłby kopać ile tylko mu się chce. Oczywiście to by się mogło szybko znudzić. Tutaj też jak w poprzednim pomyśle poziom trudności byłby bardzo duży. Gdzieś na całej tej mapie w skale były by również przygotowane przez administracje znajdźki: jaskinie, ruiny, skrzynki. Każdemu graczy przysługiwał będzie również schowek na rzeczy. Na całej mapie byłby włączony PVP (oczywiście dla nowych załóżmy przez pierwsze 24h byłby wyłączony).Zagłosujcie i napiszcie który serwer bardziej wam przypadł do gustu!

ppppub.png

Opublikowano

Jęśli mam byc szczery to tak:

Druga opcja odpada, pierwsza mi się podoba ale to będzie cięzko z graczami. Ja wole zwykły serwer na Factions lub clanwars, a jak będą tylko 3 gildie to potem robi się nudno. Jeśli ci się chce to mózesz zrobić tą pierwszą opcje, ale musiałbyś co jakiś czas coś dodawać.

pp3XCgo.png

Opublikowano

Mi się bardzo podoba ten pomysł z zamkami,na pewno bym na takim serwerze pograł

"Bo rocznik to tylko cyfry, a cyfry to nie uczucia."

"Nie ważne jak wolno robisz postępy i tak jesteś o krok dalej niż Ci, którzy wciąż siedzą na 

dupie i narzekają."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...