Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Serwera dedykowanego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W najbliższym czasie planuję otworzyć prywatny serwer do Metina2. No ale oczywiście potrzebuję do tego serwer dedykowany i nasuwa się takie pytanie: jaki ma to być? (ram, procek, itd.), z jakiej firmy? :)

Jaki byłby odpowiedni? co by mógł uciągnąć minimum 500 osób tak do tysiąca + może nawet ponad. Bez lagów. Mój budżet to koło 500zł/mc-s

Zastanawiałem się nad tym serwerem z hostingu home.pl, co o nim sądzicie?

• Intel Xeon® E3-1240v3 Haswell
  • CPU 3.4 GHz x 4 Core
  • CPU Turbo mode 3.8 GHz
  • Intel Smart Cache 8MB
  • 32 GB RAM DDR3
  • Dyski 2x1TB SATA
  • 1 adres IP w cenie
  • Debian 7 / CentOS
  • Przepustowość łącza 100Mb/s
  • Transfer 500GB bez limitu*
  • SLA powyżej 99%

Proszę o pomoc! :)

Opublikowano

Według mnie najlepszymi maszynami dysponuje hosting ovh:

http://www.ovh.pl/
Tu masz oferty najlepszych jak na ten moment u nich chyba:

http://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/enterprise/
Możesz sobie porównać.

Mają w sprzedaży także dobre serwery VPS jak i domeny.

To masz błędne informacje

@Topic:

Serwery dedykowane z serii Grand + filtr premium

http://hosteam.pl

0LsM05U.png

Opublikowano

Przypadkiem im więcej ramu dla serwera tym lepiej ? 64 GB a 16GB to trochę różnica. Trochę odstraszają mnie te całe opłaty instalacyjne chcę kupić serwer za 450 zł, do tego dochodzi + vat i opłata instalacyjna i nagle wychodzi 800 zł.

Proszę o więcej propozycji :)!

Opublikowano

Przypadkiem im więcej ramu dla serwera tym lepiej ? 64 GB a 16GB to trochę różnica. Trochę odstraszają mnie te całe opłaty instalacyjne chcę kupić serwer za 450 zł, do tego dochodzi + vat i opłata instalacyjna i nagle wychodzi 800 zł.

Proszę o więcej propozycji :)!

16gb ramu w zupełności wystarcza na utrzymanie 2000 graczy, strony, forum, ts, serwera testowego + ddos na sobie.

Oczywiście w hosteam bo w innych hostingach 64gb ramu nie wyrobi z ich "pro" zabezpieczeniami które są bardziej gówniane od zapory Windows.

0LsM05U.png

Opublikowano

Wszystko super tylko co to za masakryczna cena ja się pytam?! :D

A co powiesz o tym serwerze co napisałem w pierwszym poście?

Na emulacji serwera Metin2 nie opłaca się stawiać więc lipa.

0LsM05U.png

Opublikowano

Można też wziąć pod uwagę, że jeżeli to twój pierwszy serwer, więc zapewne wiele ludzi na nim nie zagra i też nie będziesz miał ddosów, wtedy możesz pokusić się o coś tańszego ;p

sygna.jpg

Opublikowano

Można też wziąć pod uwagę, że jeżeli to twój pierwszy serwer, więc zapewne wiele ludzi na nim nie zagra i też nie będziesz miał ddosów, wtedy możesz pokusić się o coś tańszego ;p

Co masz na myśli? Jakiś przykład? :)

Opublikowano

Co masz na myśli? Jakiś przykład? :)

Na takim vpsie hosteamu 50 osób spokojnie by pograło, dobre by to było jeśli chciałbyś przetestować serwer na zamkniętej becie.

Jeżeli by wszystko było ok wtedy pokusić się o coś z wyższej półki bo po co tracić pieniądze

sygna.jpg

Opublikowano

Mają promocje w którymś dziale na 2x więcej RAM'u. Więc - 64gb ramu - miodzio ;)
do tego xeon e5-162Ov2
Masz 2 dyski po 2TB na back upy + za 20zł dodajesz sobie 2x 160GB SSD Intel DC S3500 do 6Gbps
Gwarantowane 300 Mbps do 1gbps
+ Filtr DDOS'owy OVH robi swoje ^_^
Pozdrawiam

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Na takim vpsie hosteamu 50 osób spokojnie by pograło, dobre by to było jeśli chciałbyś przetestować serwer na zamkniętej becie.

Jeżeli by wszystko było ok wtedy pokusić się o coś z wyższej półki bo po co tracić pieniądze

W sumie jakieś to jest rozwiązanie, bo po co ma się marnować jak coś może nie wyjść ;)

Ale również tak czy tak potrzebuję fajny serwer do 5 stówek, bez ukrytych kosztów. :P

Opublikowano

Mają promocje w którymś dziale na 2x więcej RAM'u. Więc - 64gb ramu - miodzio ;)

do tego xeon e5-162Ov2

Masz 2 dyski po 2TB na back upy + za 20zł dodajesz sobie 2x 160GB SSD Intel DC S3500 do 6Gbps

Gwarantowane 300 Mbps do 1gbps

+ Filtr DDOS'owy OVH robi swoje ^_^

Pozdrawiam

ddos i zgon - pieniądze w błoto.

Kurwa ludzie jak nie macie zielonego pojęcia to nie wypowiadajcie się w tym temacie.

0LsM05U.png

Opublikowano

Kurwa ludzie jak nie macie zielonego pojęcia to nie wypowiadajcie się w tym temacie.

Dokładnie, ovh ściągniesz dwoma botterami za 5'- :D..

Jeśli tworzysz dobre zabezpieczenia powinno C sprintdatacenter wystarczyć, ponieważ nie ma najgroszych zabezpieczeń własnych + szybki kontakt, jeśli jednak stawiasz na gre a nie na zabezpieczenia polecam hosteam, chociaz bez zabezpieczen wewnetrznych tez padniesz.. to tka :)

Opublikowano

Po pierwsze - netykieta. Rozmawiamy na poziomie. Po 2gie oprocz tego ze siedze w tym od kad ty jeszcze nie wiedziales o MPC i ze mam serwer tam to o ogl sie nie znam. OVH posiada jedne z naj. Filtrod anty DDosowych.

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...