Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Załoga i boss

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam kilka pytań. Po pierwsze - gdzie mogę znaleźć załogę? Po drugie - jestem już po [spoiler ALERT!] walce z UFO [JUŻ PO SPOILERZE] i nie bardzo wiem co mam robić. Latam sobie po najbliższych układach ale raczej wątpię że do tego się Starbound (mimo bety) ogranicza.

Opublikowano

Do walki z bossem masz taki jakby samouczek jak grać i co robić. Po pokonaniu go powinieneś dostać item Starmap Mk I albo Mk II ( nie pamiętam już) dzięki czemu odblokowujesz sektor Beta, co za tym idzie kolejne itemy do craftingu i kolejnego bossa "do złożenia"

Załogę? Wiem że można spawnować niektórych vendorów , ale to musisz znaleźć spawner.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Do walki z bossem masz taki jakby samouczek jak grać i co robić. Po pokonaniu go powinieneś dostać item Starmap Mk I albo Mk II ( nie pamiętam już) dzięki czemu odblokowujesz sektor Beta, co za tym idzie kolejne itemy do craftingu i kolejnego bossa "do złożenia"

Załogę? Wiem że można spawnować niektórych vendorów , ale to musisz znaleźć spawner.

Mam już to MK II i bossa też mogę złożyć ale szukam broni palnej. A można jakoś powiększać swój statek?

Opublikowano

tak, modyfikując grę.

Jak chcesz zrobić składzik jakiś albo coś (miałem z tym problemy...)
To w wersji Angry Koala (wersja z 23 Grudnia) możesz ustawić "domową planetę" i tam zrobić sobie dom, i ustawić wszystkie crapy.

Co do broni palnej, to jest ona strasznie słaba ( an początku, nie wiem jak potem.
Znajdź koordynaty tutaj

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=201938867

Wklep je w menu podróży i lecisz ;)

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

tak, modyfikując grę.

Jak chcesz zrobić składzik jakiś albo coś (miałem z tym problemy...)

To w wersji Angry Koala (wersja z 23 Grudnia) możesz ustawić "domową planetę" i tam zrobić sobie dom, i ustawić wszystkie crapy.

Co do broni palnej, to jest ona strasznie słaba ( an początku, nie wiem jak potem.

Znajdź koordynaty tutaj

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=201938867

Wklep je w menu podróży i lecisz ;)

W sumie nie mam pojęcia jaką mam wersję bo mam oryginała na steamie. A co do broni palnej - to jak mam kolejnego bossa rozwalić, tzn. tego robota? Podobno jest strasznie trudny.

Opublikowano

no to skoro masz na steamie, to powinieneś mieć aktualną, więc planeta domowa będzie.
Ja go rozwaliłem normalnie mieczem :D

1394725204-U719057.png

Opublikowano

no to skoro masz na steamie, to powinieneś mieć aktualną, więc planeta domowa będzie.

Ja go rozwaliłem normalnie mieczem :D

Czyli całą grę muszę się zmieścić na tym malutkim statku?

Opublikowano

Mi statek służy jedynie do respa i podróży, niczego więcej.

Wybierasz planetę, idziesz na statek, do kokpitu widzisz to:
w6fh5w.jpg

Potem idziesz do teleportera, klikasz na nim, i wybierasz Warp Home

m7vqwd.jpg

Tam sobie budujesz schron, stawiasz skrzynki itp. itd.
Statek tak na prawdę ma Ci służyć tylko i wyłącznie do podróży.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Mi statek służy jedynie do respa i podróży, niczego więcej.

Wybierasz planetę, idziesz na statek, do kokpitu widzisz to:

w6fh5w.jpg

Potem idziesz do teleportera, klikasz na nim, i wybierasz Warp Home

m7vqwd.jpg

Tam sobie budujesz schron, stawiasz skrzynki itp. itd.

Statek tak na prawdę ma Ci służyć tylko i wyłącznie do podróży.

Jak na razie trzymam wszystko na statku i szukam dobrego miejsca do osiedlenia się.

Edit

A można zmienić spawn, tzn. miejsce gdzie zrzuca cie statek?

Opublikowano

miejsce niema znaczenia, bo z każdego sektora możesz się teleportować.

Nie, miejsca zrzutu nie możesz zmienić.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

miejsce niema znaczenia, bo z każdego sektora możesz się teleportować.

Nie, miejsca zrzutu nie możesz zmienić.

Tutaj mi raczej chodzi o dobry klimat i ładne widoczki, jak np. tutaj

forestplanet-11.png

Bo o dziwo każda planeta jaką znajdę to jakieś zadupie z fioletowym dirtem.

Jeszcze raz co do tych statków, ten ss jest dość interesujący:

z11186341O.jpg

Opublikowano

ale to już jest chyba z modów albo od devów, bo czegoś takiego jeszcze nie widziałem.
(nie wykluczam że w dupie byłem, i gówno widziałem, ale na ziemio podobnej planecie nie byłem jeszcze)

1394725204-U719057.png

Opublikowano

ale to już jest chyba z modów albo od devów, bo czegoś takiego jeszcze nie widziałem.

(nie wykluczam że w dupie byłem, i gówno widziałem, ale na ziemio podobnej planecie nie byłem jeszcze)

Te ss'y widziałem jeszcze dawno przed wypuszczeniem starbounda na steam, prawdopodobnie to jeszcze wprowadzą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...