Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowa mapa - Miasto/Arena

GracjanP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dawno się tutaj nie udzielałem, więc po dłuższej przerwie postanowiłem wrzucić swoją mapkę. Jest to miasto z czterema arenami. Pierwotnym zamysłem było rozdzielanie graczy według przedziałów lvl na różne areny, przy czym samo miasto było swego rodzaju "dekoracją" (jak na OX). Z pomysłu nieco zrezygnowałem i umieściłem na terenie całego miasta (wykluczając areny) SafeZone. Oczywiście możecie zrobić z mapą co tylko uważacie za słuszne  :)

Mapa:

bnb4.png

Screen:

3c8x.png

Download:

Wszelkie błędy/niedociągnięcia możecie zgłaszać w temacie.

Miłego dnia :3

Opublikowano

Kurcze jak wy robicie te minimapki? :D

W PS'e czy za pomocą WorldEditor'a?

Zrobić mm w PS to kwestia paru min... serio ;]

Opublikowano

na miasto to się nie nadaje lecz na jakąś handlową czy coś to tak :D

Przecież napisał, że mapa jest pod areny pvp. -.-

Mam pytanko do autora: Dałeś domki z czerwonymi dachami więc po jaką cholere te kilka domków z niebieskimi dachami, żeby zjebać całą pracę?

0LsM05U.png

Opublikowano

Przecież napisał, że mapa jest pod areny pvp. -.-

Mam pytanko do autora: Dałeś domki z czerwonymi dachami więc po jaką cholere te kilka domków z niebieskimi dachami, żeby zjebać całą pracę?

Cóż, chciałem dać coś co się wyróżnia, bo wszystko zaczęło wyglądac monotonnie. Każdy może sobie zmienić edytorem te domki bez większego wysiłku, a i przerobienie mapki pod nie nie będzie takie czasochłonne :)

Opublikowano

Cóż, chciałem dać coś co się wyróżnia, bo wszystko zaczęło wyglądac monotonnie. Każdy może sobie zmienić edytorem te domki bez większego wysiłku, a i przerobienie mapki pod nie nie będzie takie czasochłonne :)

Ogólnie staraj się utrzymywać styl mapy aby nie było rozwalona tak jak ta przez dachy i mroczny domek na środku.

Ogólnie mapa jest dobra i w miarę realistyczna dlatego za to Ci dam plusa.

0LsM05U.png

Opublikowano

Mam pytanie. Czy ta mapka jest też do serwera czy aby klient-owa??

Jak najbardziej można wgrać ją na serwer. Wstawiłem town.txt żeby ustalić miejsce spawnu. Jedyne czego nie ma to bodajże regen i server_attr, aczkolwiek można przekleić puste :P

Opublikowano

Mapka jedna z ładniejszych. Jaką to trzeba mieć wyobraźnie, aby coś takiego zrobić ^^. Ta mapka wygląda jak mini miasto :D

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Tak, ale przy użyciu opcji "Panorama" to mi mapka wychodzi pod pewną perspektywą.

Podpowiem ci, że WorldEditor ma opcję zmiany perspektywy, możesz FOV ustawić na niski i zminimalizować w miarę ten błąd. Minusem jest też ogromne przybliżenie kamery, przez co to czasochłonna robota :C

Opublikowano

Mapka jedna z ładniejszych. Jaką to trzeba mieć wyobraźnie, aby coś takiego zrobić ^^. Ta mapka wygląda jak mini miasto :D

Przestrzenną.

0LsM05U.png

Opublikowano

Jak dodać tą mape?

Dodałem:

Wpisy do atlasinfo locale/root

gracjanp_map_battlearena 0 0 2 2

do indexu

PACK

*

gracjanp_map_battlearena

Spakowałem ten folder w pliki eix/epk wrzucilem to packa.

Dodałem do indexu w ftp

235 gracjanp_map_battlearena

i do confignow.

Reset serwera i bład w indexie? co robic ?
Opublikowano

Jak dodać tą mape?

Dodałem:

Wpisy do atlasinfo locale/root

gracjanp_map_battlearena 0 0 2 2

do indexu

PACK
*
gracjanp_map_battlearena
Spakowałem ten folder w pliki eix/epk wrzucilem to packa.
Dodałem do indexu w ftp
235 gracjanp_map_battlearena
i do confignow.
Reset serwera i bład w indexie? co robic ?

Na forum są zdaje się przynajmniej 2 poradniki. Odeślę Cię do jednego, może tam będą potrafili Ci pomóc :)

http://www.mpcforum.pl/topic/416201-tut-jak-dodac-mape-na-wlasny-serwer/
Opublikowano

Na forum są zdaje się przynajmniej 2 poradniki. Odeślę Cię do jednego, może tam będą potrafili Ci pomóc :)

http://www.mpcforum.pl/topic/416201-tut-jak-dodac-mape-na-wlasny-serwer/

daj mniejszy config niz 235 cos typu 45

a kordy zamiast 0 0 daj 0 123456700

oczywiscie w kliencie atlasinfo w locale albo rootach nw na jakiej wersji dzialasz i po stronie servera

Opublikowano

To samo co Naid, trochę nie potrzebnie dodałeś te niebieskie dachy i ten budynek na środku. Plusik za starania i za ciekawy pomysł na mapę. Mam nadzieję, że zobaczymy jeszcze jakąś twoją ciekawą mapkę ;).

"Kiedy nie chcesz - szukasz powodów. Gdy chcesz - szukasz sposobów"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...