Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zacząć grać w Wot'a?

trollo19

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak Cię ceny przerażają? 2 tiery kosztują po kilka tyś, i można je kupić bo 2-3 bitwach max.

Na początek polecam Ci linię do IS-7. Najlepsza dla newbie

Opublikowano

Obserwuj innych graczy, dowiedź się wszystkiego na temat czołgów i map, gdzie strzelać co i jak, oglądaj poradniki np: vdr, hallack.

Ogarnij sobie grę bo jak zaczniesz grać na poważnie to będziesz miał zlamione staty tak jak ja na początku, a potem ciężko to odrobić.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Dawno nie grałem w WoTa, ale najważniejsze: grać, grać i jeszcze raz grać. Szybko się nauczysz i nie bój się cen tylko kupuj.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Linia Rosyjska jest najłatwiejsza dla początkujących graczy. Polecam zacząć linię czołgów ciężkich i TD'ków (zostaw w garażu KV-1i KV-1S do zarabiania). Oglądaj filmiki na YT, zapoznaj się z mapami, taktykami, itp.. Zainstaluj sobie modyfikacje (pomagają) i graj. Skorzystaj z kodów, które dadzą Ci premium i złoto czasami trafi się na srebro (znajdziesz je na forum wot'a). Szkolenie załogi zacznij od żarówki (dowódca jako pierwsza umiejętność) i naprawy (reszta), oczywiście jak dla TD'ków - żarówa (dowódca) a reszta to kamuflaż. Myślę, że to tyle, jeżeli chodzi o początki. Trzymaj się blisko swoich i nie wyjeżdżaj na pierwszy ogień (później to ogarniesz, ale na początku graj ostrożnie, aby nie ginąć szybko). Powodzenia.

Opublikowano

I nie popelniaj bledu co wielu z nas (ze mna wlacznie) jak zaczynalem (moze do IV tieru) rushowalem kazdym czolgiem - NIE rob tak, graj spokojnie, nie wyjezdzaj na kilku wrogow, raczej sie chowaj i wyjezdzaj tylko na strzal (przy I i II raczej nie dziala, ale wyzej tak)

Zapraszam do klanu MSQ - z kolegami robimy (mam nick jak tu)

Opublikowano

Tyle, że 1S dostanie mocno po dupie w kolejnym patchu. Ja osobiście zaczynałem grę z linii Focha i IS7 ale Tobie bym proponował na spokojnie pograć nową linią TD niemieckich byś nauczył się słabych stron różnych czołgów. Na pewno zapomnij o ruskiej/francuskiej/niemieckiej linii lightów ponieważ wyrzuca je na tiery z którymi nie mają żadnych szans w starciu bezpośrednim (a nawet pośrednim). Medy są spoko ale też trzeba jednak mieć ogarnięte HT i trochę lighty by wykorzystać całość z ich mocy. Podobno te nowe japońce są dość fajne ale nawet jak na medy to są bardzo papierowe.

Opublikowano

Tyle, że 1S dostanie mocno po dupie w kolejnym patchu. Ja osobiście zaczynałem grę z linii Focha i IS7 ale Tobie bym proponował na spokojnie pograć nową linią TD niemieckich byś nauczył się słabych stron różnych czołgów. Na pewno zapomnij o ruskiej/francuskiej/niemieckiej linii lightów ponieważ wyrzuca je na tiery z którymi nie mają żadnych szans w starciu bezpośrednim (a nawet pośrednim). Medy są spoko ale też trzeba jednak mieć ogarnięte HT i trochę lighty by wykorzystać całość z ich mocy. Podobno te nowe japońce są dość fajne ale nawet jak na medy to są bardzo papierowe.

Jeden wielki facepalm. Chyba Ci się gry pomyliły.

kv-1s dostanie nerfa w 9.0, czyli za jakieś 3 miechy, a przez ten czas spokojnie dojdzie się do 7t. Linia do focha na początek to podobne rozwiązanie jak LT.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...