Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy warto grać na europejskim serwerze? Jak wygląda end-game?

Misa-chan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich użytkowników. Moje pytania kieruję w stronę graczy z dość sporym stażem, w wyżej wymienionej grze. Chciałabym się dowiedzieć, czy warto grać na europejskim serwerze dystrybuowanym przez niemiecką firmę GameForge, a może poświęcić czas na prywatny serwer. Jak wygląda sprawa z end-game? Czy są różne urozmaicenia, kuszące nas do pozostania w Aionie? Miał ktoś może do czynienia z supportem? Są skłonni do pomocy? Mam nadzieję, że nie jest to zbyt wiele :)

1389652693-U623174.png

Opublikowano

Ja jestem za tym by grać na oficjalnych serwerach chociażby dlatego, że priv nigdy nie dorówna pod pewnymi względami retailowi. Możesz się pobawić, postrzelać czy popatrzeć ale jeśli cokolwiek by się stało to priv może zniknąć w ciągu jednego dnia, a tym samym przepadnie cały czas poświęcony na grę. Z oficjalnymi serwerami w AIONie z reguły jest tak, że nie padają, a jeśli nawet to następuje połączenie serwerów z jakimś innym w celu zrobienia jednego bardziej zaludnionego. Jeśli nie postarasz się o bana to będziesz miała pewność, że postać i wszystko na niej zostanie - oczywiście o ile zadbasz o zabezpieczenie konta i nie podasz passów jakiemuś przypadkowemu graczowi, a ludzie są różni.

Oczywiście problemem na wersji EU może być gra bez Gold Packa - "abonamentu" który zdejmuje Ci dużo ograniczeń i bez którego na end-game nie da rady praktycznie grać. Można jednak sobie z tym poradzić i z czasem się dorobić eq wystarczającego by kupować GP od innych graczy oraz czerpać przyjemność z gry. Więcej o tym jakie są ograniczenia możesz poczytać na oficjalnej stronie gry w odpowiedniej zakładce - tutaj:

http://pl.aion.gameforge.com/website/featuresdetails/

Mi osobiście AION bardzo przypadł do gustu i po wbiciu max levela oraz zrobieniu end-game eq cały czas jest coś do roboty. Od robienia jeszcze lepszego eq i czekania na nowe patche urozmaicające grę o inne instancje czy nawet klasy (w nadchodzącym patchu 4.5, który wkrótce wyjdzie na serwerach Amerykańskich i "trochę" później na serwerach EU dojdzie całkiem nowa klasa) po robienie dziennego PvP w paru stworzonych do tego lokacjach. Do tego oczywiście potrzebna jest grupa ale jeśli się postarasz to znajdziesz sobie bez problemu jakiś legion.

Kończąc i odpowiadając na ostatnie pytania - miałem okazję kontaktować się z supportem zarówno serwerów UK jak i PL w różnych sprawach. Osobiście wolę się kontaktować z = Angielskim ponieważ sam gram na serwerach UK i mają większą wiedzę na temat gry i z reguły załatwiają wszystko bez większych problemów. Jest jednak mnóstwo negatywnych opinii na temat supportu jak w każdej innej grze. Tutaj coś źle zrobią, tam coś źle zrobią, tu kogoś niesłusznie zbanują (jak się okazuje to słusznie ale wykłócać się trzeba), itp.

Opublikowano

Ja jestem za tym by grać na oficjalnych serwerach chociażby dlatego, że priv nigdy nie dorówna pod pewnymi względami retailowi. Możesz się pobawić, postrzelać czy popatrzeć ale jeśli cokolwiek by się stało to priv może zniknąć w ciągu jednego dnia, a tym samym przepadnie cały czas poświęcony na grę. Z oficjalnymi serwerami w AIONie z reguły jest tak, że nie padają, a jeśli nawet to następuje połączenie serwerów z jakimś innym w celu zrobienia jednego bardziej zaludnionego. Jeśli nie postarasz się o bana to będziesz miała pewność, że postać i wszystko na niej zostanie - oczywiście o ile zadbasz o zabezpieczenie konta i nie podasz passów jakiemuś przypadkowemu graczowi, a ludzie są różni.

Oczywiście problemem na wersji EU może być gra bez Gold Packa - "abonamentu" który zdejmuje Ci dużo ograniczeń i bez którego na end-game nie da rady praktycznie grać. Można jednak sobie z tym poradzić i z czasem się dorobić eq wystarczającego by kupować GP od innych graczy oraz czerpać przyjemność z gry. Więcej o tym jakie są ograniczenia możesz poczytać na oficjalnej stronie gry w odpowiedniej zakładce - tutaj:

http://pl.aion.gameforge.com/website/featuresdetails/

Mi osobiście AION bardzo przypadł do gustu i po wbiciu max levela oraz zrobieniu end-game eq cały czas jest coś do roboty. Od robienia jeszcze lepszego eq i czekania na nowe patche urozmaicające grę o inne instancje czy nawet klasy (w nadchodzącym patchu 4.5, który wkrótce wyjdzie na serwerach Amerykańskich i "trochę" później na serwerach EU dojdzie całkiem nowa klasa) po robienie dziennego PvP w paru stworzonych do tego lokacjach. Do tego oczywiście potrzebna jest grupa ale jeśli się postarasz to znajdziesz sobie bez problemu jakiś legion.

Kończąc i odpowiadając na ostatnie pytania - miałem okazję kontaktować się z supportem zarówno serwerów UK jak i PL w różnych sprawach. Osobiście wolę się kontaktować z = Angielskim ponieważ sam gram na serwerach UK i mają większą wiedzę na temat gry i z reguły załatwiają wszystko bez większych problemów. Jest jednak mnóstwo negatywnych opinii na temat supportu jak w każdej innej grze. Tutaj coś źle zrobią, tam coś źle zrobią, tu kogoś niesłusznie zbanują (jak się okazuje to słusznie ale wykłócać się trzeba), itp.

Dzięki Ci mega za odpowiedź :) Bardzo mi pomogłeś i muszę stwierdzić, że nabrałam chęci do zagrania w ten tytuł. Chciałabym się tylko jeszcze dowiedzieć, która z klas jest najbardziej przystosowana do gry solo. Zdaję sobie sprawę z tego, iż mija się to z celem naszej rozgrywki, natomiast wiem, że czasami ciężko jest o znalezienie pt. Myślę, że temat można powoli zamykać :)

1389652693-U623174.png

Opublikowano

Dzięki Ci mega za odpowiedź :) Bardzo mi pomogłeś i muszę stwierdzić, że nabrałam chęci do zagrania w ten tytuł. Chciałabym się tylko jeszcze dowiedzieć, która z klas jest najbardziej przystosowana do gry solo. Wiem, że mija się to z celem naszej rozgrywki, natomiast wiem, że czasami ciężko jest o znalezienie pt. Myślę, że temat można powoli zamykać :)

Żadna. W tej grze na end game ciężko jest grać solo. Wtedy Twój cel zmienia się z expienia na pvp. Wchodzisz na mapy, gdzie mają do nich dostęp również gracze z przeciwnej frakcji, które są oczywiście do Ciebie wrogo nastawione i tylko czekają, by nabić sobie na tobie pkt otchłani, czy zrobić misje.

Edit. W sumie, jakby się temu bliżej przyjrzeć, to największe szanse na przeżycie ataku dwóch graczy (nie większej ilości) ma kantor, cler, bard lub czarodziej. Ale to też musi bardzo dobrze ogarniać swoją postać, co jest długą nauką oraz starać się przewidzieć ruchy przeciwnika.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...