Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Darker Than Black

MikvY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dtb.jpg

Nazwa Serii: Darker Than Black

Gatunek: Seinen,Akcja,Super Moce :)

Strona:http://www.inne.wbijam.pl/dtb.html

10 lat przed wydarzeniami ukazanymi w anime w Tokio pojawiła się tajemnicza brama, którą otoczono wielkim murem. Następnie prawdziwe niebo zastąpiono nowym, sztucznym. W tym świecie obok zwykłych ludzi żyją też kontraktorzy - istoty mające potężną moc i pozbawione wszelkich uczuć. Całość jest podzielona na krótkie opowiadania o innych „odmieńcach” (dwuodcinkowe) z wyjątkiem końcуwki. Jednak w każdym z opowiadań pojawia się nasz główny bohater. I chociaż nie pokazano tu jasno, kto jest dobry a kto zły, to żaden z bohaterów nie irytuje. Mówiąc o oprawie graficznej moim zdaniem kreska jest wspaniała. Twórcy świetnie wykorzystali kontrast, rozgrywając większość akcji nocą. Co do muzyki... jedna z najlepszych, jakie dotąd spotkałam. Gorąco polecam.

by Shinigami

76561198041325734.png

Opublikowano

Nie żebym się czepiał ale zrób coś z tymi napisami oraz:

Świetna opcja polecam

1389725135-U275536.jpg

Co do anime to fajne aczkolwiek czasem przynudza i akcja się niezbyt trzyma, póki co nie udało mi się go dokończyć przez lenistwo, jednakże zasługuje na obejrzenie.

Edit: podczas edycji zaznacz wszystko i dopiero użyj tej opcji.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Anime jest dobre. Oglądałem obie serie i naprawdę nie żałuję ale do takich prawdziwych perełek sporo mu brakuje.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Pierwsza seria bardzo przyjemna, kolejna nudy nudy i jeszcze raz nudy. Warto mieć w obejrzanych, super animacja.

; )

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Oba sezony bardzo dobre, ale w tym drugim nie spodobało mi się zakończenie (mimo to bardzo wciągający, ale zarazem dużo krótszy). Nie spodziewałem się czegoś takiego. Świetne były również te OAVki pokazujące wydarzania między I, a II sezonem.

Ciekawe kiedy III sezon.

Opublikowano

Oba sezony bardzo dobre, ale w tym drugim nie spodobało mi się zakończenie (mimo to bardzo wciągający, ale zarazem dużo krótszy). Nie spodziewałem się czegoś takiego. Świetne były również te OAVki pokazujące wydarzania między I, a II sezonem.

Ciekawe kiedy III sezon.

Raczej się nie doczekasz, końcówka była wystarczająco wymowna. Upłynęło już trochę lat od ostatniej części, uważam że 3 sezon niekoniecznie wyjdzie na dobre.

Anime jest dobre. Oglądałem obie serie i naprawdę nie żałuję ale do takich prawdziwych perełek sporo mu brakuje.

Chyba nie oglądaliśmy tego samego

Pomogę z matematyki, PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...