Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Lagi na telefonie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio przesiadłem sie z Samsung Galaxy mini 2 na ZTE Blade III i oprócz innego androida zauważyłem jeszcze inną rzecz...Galaxy mini 2 chodził płynnie (głownie w menu) i to bardzo a ZTE no nie zbyt :< tak samo mam lagi w przeglądarkach (Częste problemy z np.Tumblr).Tak samo jest z przeglądaniem menu czasem potrafi mocno go zlagować.Da sie cos z tym zrobic ?

NonekPL.png

Opublikowano

Zainstaluj Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich zrób roota i podkręć procka + zainstaluj sobie aplikacje do zwalniania pamięci ram.

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Zainstaluj Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich zrób roota i podkręć procka + zainstaluj sobie aplikacje do zwalniania pamięci ram.

mam tego androida

NonekPL.png

Opublikowano

Zainstaluj go od nowa lub zrób Wipe potem root i podkręcanie procka + aplikacja do zwalniania ram :)

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Zainstaluj go od nowa lub zrób Wipe potem root i podkręcanie procka + aplikacja do zwalniania ram :)

roota nie moge zrobić bo telefon mam za krótko,a jak od nowa system zainstalować ? i jaką aplikacje do zwalniania ramu polecasz ?

NonekPL.png

Opublikowano

Root nie wpływa na gwarancje . Wykonaj Wipe to wystarczy . A program do Ram polecam : RAM Manager Pro,Smart Memory Booster Pro

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

ICS to jednym słowem... GÓWNO. Polecam ci Gingerbreada 2.3.7, który jest wielu osób, jak i też moim zdaniem - lepszy. Koszt - lekko brzydziej wygląda.

graphic.png

RANK - THE GLOBAL ELITE - 1028H

PROFIL STEAM → CLICK

Opublikowano

W androidzie takie coś dzieje się na porządku dziennym i tylko aplikacja LagFix pomoże,lecz niestety trzeba mieć roota.I dzięki tej apce problem zgłowy android śmiga jak szalony w wersji Free trzeba co jakiś czas załącząć tą aplikacje czyli raz na kilka tygodni,bo w wersji pro wszystko jest automatycznie.

Sam osobiście poczułem zwolnienie androida po jakimś czasie wgrywania apek i deinstalacji itp. tel zaczął powoli się zachowywać i szukałem rozwiązanie i tylko ta w/w aplikacja pomogła + do tego SD Maid coś w rodzaju ccleanera i trzymamy porządek w naszym fonie.

Nie ma co się oszukiwać,ale bez roota na andku zbytnio nie zdziała.

Opublikowano

root i porządny program którym wywali się zbędne aplikacje systemowe , wiadomo trochę trzeba czasu poświęcić by wiedzieć jakie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Root nie wpływa na gwarancje . Wykonaj Wipe to wystarczy . A program do Ram polecam : RAM Manager Pro,Smart Memory Booster Pro

ja słyszałem że po wgraniu roota gwarancja jest nie ważna,a po usunięciu gwarancja wraca.CZy przywrócenie ustawień fabrycznych cos pomoże ?

ICS to jednym słowem... GÓWNO. Polecam ci Gingerbreada 2.3.7, który jest wielu osób, jak i też moim zdaniem - lepszy. Koszt - lekko brzydziej wygląda.

a co to jest ten Gingerbread 2.3.7 ?

NonekPL.png

Opublikowano

ja słyszałem że po wgraniu roota gwarancja jest nie ważna,a po usunięciu gwarancja wraca.CZy przywrócenie ustawień fabrycznych cos pomoże ?

a co to jest ten Gingerbread 2.3.7 ?

Tak można zawsze przywrócić ustawienia fabryczne oraz usunąć roota lecz na gwarancji serio nie patrzą czy miałeś roota bo ich to nic nie obchodzi :) przykład : Wysłałem mojego nexusa 4 na gwarancje miał roota i nic nie powiedzieli i przysłali mi naprawiony telefon , a sprawy software zawsze można naprawić samemu :)

Gingerbread jest to android 2.2.3 jeśli się nie mylę a wiec ten stary

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Tak można zawsze przywrócić ustawienia fabryczne oraz usunąć roota lecz na gwarancji serio nie patrzą czy miałeś roota bo ich to nic nie obchodzi :) przykład : Wysłałem mojego nexusa 4 na gwarancje miał roota i nic nie powiedzieli i przysłali mi naprawiony telefon , a sprawy software zawsze można naprawić samemu :)

A jak przywrócić ustawienia fabryczne ? i czy cos to pomoze oraz czy cso to usunie ?

NonekPL.png

Opublikowano

Usuną się wszystkie ustawienia oraz inne aplikacje itd :) tak jak byś kupił telefon z sklepu :) możesz go wykonać z poziomu Telefonu : Ustawienia>Prywatności i tam masz ..

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

2.2.3 to Android Froyo, czyli gówno. CM7.2 bazowany na Gingerbreadzie 2.3.7 to chyba najstabilniejszy, najszybszy itp. system. :)

graphic.png

PROFIL STEAM → CLICK

Opublikowano

Usuną się wszystkie ustawienia oraz inne aplikacje itd :) tak jak byś kupił telefon z sklepu :) możesz go wykonać z poziomu Telefonu : Ustawienia>Prywatności i tam masz ..

numery telefonu tez ?

NonekPL.png

Opublikowano

numery telefonu tez ?

Jeśli masz je zapisane na telefonie to tak jeśli na karcie to nie ;)

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Polecam zapoznanie sie z definicja slowa "lag". Jezeli masz lagi, kup lepszy internet.

co ma internet do płynności telefonu ?! Tobie się lepiej przyda definicja słowa lag :p

NonekPL.png

Opublikowano

Polecam zapoznanie sie z definicja slowa "lag". Jezeli masz lagi, kup lepszy internet.

Tobie rowniez to polecam. Lagi moga byc spowodowane spadkami fps, utratami pakietow, slabym komputerem.

graphic.png

PROFIL STEAM → CLICK

Opublikowano

Tobie rowniez to polecam. Lagi moga byc spowodowane spadkami fps, utratami pakietow, slabym komputerem.

wiem,tylko tu mowa o telefonie nie kompie :D chodziło mi oto że interneten nie wpływa na płynność telefonu

NonekPL.png

Opublikowano

Kolego wykonaj tego Wipe a jak to nie pomoże to zainstaluj jakiś cusstom rom podkręć procka i będzie chulał :) zte blade dobry telefon :)

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

wiem,tylko tu mowa o telefonie nie kompie :D chodziło mi oto że interneten nie wpływa na płynność telefonu

Wiecie co to sa lagi debile? Z tego co widze to nie. Spadki fps (KLATEK NA SEKUNDE-plynnosc) ma sie nijak do lagow (zaklocanie polaczenia-stabilnosc)... gosciu jeszcze pisze, ze lagi sa tylko na "kompie", ja sie dziwie, ze ci telefon jeszcze w ogole dziala, skoro nic o technologii nie wiesz. Piszesz, ze internet nie wplywa na plynnisc, tym samym piszesz, ze masz lagi w telefonie i ci wolno chodzi - facepalm...

///koniec tego offtopowania, kolejne takie posty prócz warna będą skutkowały blokadą na pisanie postów!

///tripipi

Opublikowano

omg naucz sie czytac pisalem ze nie piszemy o kumputerze tylko o telefonie.Zkad sie tacy ludzie biora....

i jakbys chcial wiedziec mam pakiet LTE wykupionu :p

NonekPL.png

Opublikowano

Jak ma się telefon za wiecej niz 250zł to ICS > GB, ale jak się jest takim biedakiem umysłowym+materialnym to GB jest dla ciebie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...