Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kilka pytań o sp !

Eniuslaw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam to znowu ja, ten co ma same pytania o nostale ^^

1) Jak zdobyć punkty do rozdania w sp ?

2) Co robi "element" ten co można dać w niego punkty ?

3) Czy po ulepszeniu będę miał 1 z 3 skrzydeł czy jak to działa ?

4) Opłaca mi się wbijać profkę sp1 na komecie (postać 38lv, red mag 11 profa)

Opublikowano

1) Wraz ze wzrostem lvl-a profesji w Twojej karcie Sp otrzymujesz punkty do rozdania, możesz również ulepszać sp- co daje lepszy efekt (więcej punktów)

3) d5c7d49ce5e49796.jpg

4)Dawno nie grałem, ale z tego co wiem kometa to jedno z lepszych miejsc na wbijanie profesji na sp1. Przynajmniej ja tam wbijałem profe do 20lvla na sp1.

Opublikowano

Pierwsza kolumna w tabelce jest to lvl ulepszenia sp. Przykładowo jeżeli ulepszysz sp: na +9 lub +10 to będziesz miał zielone skrzydła przedstawione w tabelce obok.

Sp. można ulepszać do pewnego plusa z tego co pamiętam od 21lvl profesji. Polecam Ci również ten ubogi bo ubogi ale poradnik: klik ;)

Opublikowano

Bo punkty dostajesz od 20+ joba, a nie na 11 :P

Element daje mocniejsze hity ze skilli na karcie.

Co do profki na komecie - jeśli dajesz radę, to tak.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Czemu tylko 1 w ele ? :O

Czemu tylko 1 w ele ? :O

I to prawda że od 21lv profy też mi idzie profka normalna ? Jeśli tak to czy na pajamce też ?

Opublikowano

Powracając do tej tabelki, to co się stanie jak mi się nie uda na +1 czy +2 ? Czytałem coś o spalaniu dusz i nie wiem o co wgl chodzi. Ponadto co się stanie jak mi spali sp na wyższym + ?

Opublikowano

Stracisz kartę i będziesz potrzebował itemka (to był chyba zwój), który Ci przywróci kartę. Jak kiedyś szukałem, to chodził po parę kk, a inaczej możesz zdobyć w NosMarkecie.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

A teraz pytanie z innej beczki. Na czym lepiej zarobię (nd) Czy kupując skrzydła i sell 2,5kk (po tyle są na enigmie) czy kupując 5 ancków (1=300k 5=1,5kk). Tak wiem że skrzydła są o 1kk droższe, ale czy ktoś wgl to kupuje ? Od 3 dni obserwuję bazarek i jak były te skrzydła to tak są a ancki schodzą po kilku minutach. Gdybym doładował 500nd to by wyszło 100ancków albo 20 skrzydeł ... Nie wiem co kupić ;c Doradźcie !

Opublikowano

skrzydła nie wiem jak schodza , ale ancki schodza dzien w dzien bo wkoncu LoD ja bym preferował skrzydła np 335*100=33,5kk bedziesz miał za ancki a za skrzydła 2,5kk*20=50kk

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Opublikowano

mozesz tez sprzedac innemy graczowi 30nd = 2kk

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...