Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gwałtowne spadki fps

Lionwoj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Wbiłem dziś na pewien serwer z modami i mam problem, mianowicie podczas grania mając 100-150fps nagle spada mi to do 0. Co jest możliwą przyczyną takich spadów fps i jak to naprawić?

Opublikowano

stacjonarny 4gb ramu win 32bit, wczoraj grałem na innym serwie z modami i nie miałem takiego problemu.

Opublikowano

Dodaj więcej ramu , zaaktualizuj sterowniki , zaaktualizuj jeve , update javy, przeczyść Ccleanerem , przeszkanuj antywirusem , skasuj .minecraft lub zmień launcher :)

76561198151853599.png
Opublikowano

Dodaj więcej ramu- dodam to wyskakuje java virtual machine bla bla

, zaaktualizuj sterowniki- mam nowe

, zaaktualizuj jeve najnowsza

, update javy chyba to samo co up ale ok

, przeczyść Ccleanerem robiłem

, przeszkanuj antywirusem up

, skasuj .minecraft lub zmień launcher :) nic nie daje i tak musze paczke serwa dodac do czystego mc

Ktos ma jakiś pomysł?

Opublikowano

Jak piszą, dodaj więcej Ramu, podczas uruchamiania gry stwórz nowy profil i zaznacz okienko JVM Arguments, i po -Xmx dopisz 2G. Ja też mam taki problem, kiedy wpisze np więcej niż dwa to mam error, jeśli 2 też nie zadziała wpisz 1096m. Wtedy na pewno zadziała i od razu poczujesz różnicę.

Opublikowano

Być może to wina serwera?

`MrPindziaq

Serwerownia Minecraft: Xenentrackers
Aktualne tryby: Survival, Clans, PvP, MiniGames
IP: Xenentrackers.maxc.pl

! Gorąco zapraszam !

Opublikowano

Po pierwsze człowieku masz zerowe pojęcie widzę. Ja masz 4gb ramu i win 32 bitowy to czyta Ci tak jakbyś miał 3gb ramu

A więc.

Po 1 system 64 bit must be

Po 2 Daj około 1,5 gb ramu do minecrafta jak już bedziesz miał system 64

Po 3 przeczyść kompa wewnątrz, wymień paste etc

Jeżeli to nie pomoże to pisz to Ci dam jeszcze inne rozwiazania

Opublikowano

UP@

Przed wczoraj grałem na innym serwie 1.5.2 było wszystko ok, wczoraj wbiłem na serwer( to samo na singlu) 1.6.4 i tu zaczęły skakać fps więc bez przesady-.- by od razu wymieniać coś w kompie..

Opublikowano

Dobra jak tam sobie chcesz ale system 32 bitowym zamulacz sobie strasznie mc i dodatkowo nie przydzielisz wiecej ramu do mc bo tylko na 64 bit sie da.

Jezeli wszystko wiesz to na ciul sie tutaj pytasz ? Ja chce ci pomoc z wyeliminowaniem podstawowych bledow potem zobaczymy co dalej a ty nawet nie podziekujesz tylko snujesz swoje madrosci z dupy...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...