Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Praca maturalna.

Syśka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich bardzo serdecznie :)

Pisze tutaj z nietypową sprawą ponieważ nie wiem jak zacząć.

Chodzi mi o wzór pracy, wskazówki które mogłabym wykorzystać w swojej pracy maturalnej

Temat brzmi tak:

"Bohater wobec cierpienia. Rozważ problem, przywołując stosowne przykłady literackie"

Bede wdzieczna za kazda pomoc! :)

13566342761024363172.png

Już niebawem 

Opublikowano

Czego dokładnie nie wiesz? Jak ja pisałem swoją pracę, to po prostu było to omówienie danej książki(pod względem tematu), przejście do następnej, itd.Mały wstęp, który był przedstawieniem problemu, którym się zajmowałem i jakieś podsumowujące zakończenie. Miałem trochę podobny temat bo tragizm bohatera romantycznego, więc w tym przypadku też powinno się sprawdzić. Staraj się wybrać takie przykłady, żeby każdy omawiany czymś się różnił od poprzedniego, tak żeby się nie powtarzać.

Opublikowano

Co jest najbardziej punktowane, chociaz w sumie ok, postaram sie napisac i podesle co udało mi sie wydukac :)

13566342761024363172.png

Już niebawem 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...