Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Start serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio zauważyłem, że silnik mcpc został zaktualizowany do wersji 1.7. Oczywiście zakładanie nie mogło się obyć bez problemów. Za pierwszym razem próbowałem "normalnie" go zrobić, lecz wiecznie miałem problemy z konsolą. Postanowiłem skorzystać z instalatora, lecz także wyświetlił się komunikat o błędzie, który podam wam poniżej na screenie. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam!

http://screenshooter.net/7914981/imqfxut

PS@ Jedyne co próbowałem by rozwiązać ten problem (który kiedyś już wystąpił na jednym z serwerów) było wyłączenie zapory, lecz w tym przypadku to nie skutkuje.

Opublikowano

Też tak miałem. Zresetowałem internet i pobrałem od nowa pliki. Po tej akcji mi działało

Nie ma sygnaturki

Opublikowano

Podejżewam iż chodzi tu coś o port spróbój go zmienić na jakiś inny a jak nie zadziała to zmień na ten sam co był przedtem :)

Opublikowano

Port zmieniłem na wyżej podany, efekt nadal ten sam. Serwer jest hamachi, tylko do grania z kolegami jest przeznaczony. Już wczoraj porty odblokowałem lecz nadal bez zmian.

Dziękuję za wiele propozycji dotyczących błędu oraz liczę na dalszą pomoc! :)

Po zastanowieniu, może ktoś posiada, byłby wstanie przesłać serwer mcpc na wersję 1.7 do pobrania. Chciałbym się dowiedzieć czy rzeczywiście jest coś z moim komputerem, czy po prostu coś źle zrobiłem. Szukałem w google "gotowca", lecz jeszcze na 1.7 nie znalazłem :/

Opublikowano

Ip podałeś takie jak w chamahi?

Kiedyś słyszałem że trzeba wyłączyć kartę sieciową i dopiero włączyć serwer minecraft z chamahi

Mój stary nick: damian5602
Nick League Of Legends: Sonaes

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...