Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] KV-2 i ...

Vaxus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam KV-2 i prawie 400 rozegranych bitew.

Mam:

- dosyłacz

-"skupiacz"

- wentylacja

Załoga:

- camo na wszystkich (100%)

- towarzysze broni (na wszystkich) w 88%

Kamuflaż na czołgu (nie siatka)

Teraz pytania.

- co zrobić/zmienić (czy idzie) aby przeładowywał szybciej niż (obecnie mam) *20:16 ?

- czy mozna jeszcze bardziej "ukamuflować" KV-2 ? Wiem, że można jeszcze siatkę, ale czy warto?

Pozdrawiam

* byłem pare razy w sytuacji, że nawet 1 sek. by sie przydała ;)

test

Opublikowano

Gdy wbijesz BiA na 100%, to czas przeładowania Ci się zmniejszy, ale już bardziej od tego nie da rady, a ukamuflować, HT ma to do siebie że ma słabe krycie, nie ukryjesz go tak jak TD'ka :P, i w perkach musisz mieć żarówkę na dowódcy, bo zanim się obejrzysz to zginiesz.

Opublikowano

Camo na tym czołgu nic nie zmieni. Tym czołgiem musisz grać w 2 linii, ale tak czy siak będziesz się świecił, niezależnie ile będziesz miał camo. Resetuj perki i daj all BiA, a na 2 perk naprawa.

Co do czasu przeładowania, aby uzyskać najlepszy możliwy rezultat trzeba:

Załoga na 100% + BiA

Dosyłacz

Wentylacja

Jedzenie (wybierasz zamiast np. gaśnicy)

Perk na ładowniczym, zastrzyk adrenaliny który przyspiesza 10% ładowanie, to wydaje mi się, że +/- 17 sekund będzie max.

Moduły masz teraz w sam raz, nic nie wymaga zmiany.

Hahahaha camo na takim czołgu jak KV-2 ?

To bardziej się świeci niż maus, resetuj to na naprawę i żarówa.

Top :

Perk intuicja daje -10% do przeładowania gdy masz -10% HP

Inuicja działa przy przełączaniu pocisków, tj. Zmianie np. z OB na PP. Ten perk o którym mówisz to zastrzyk adrenaliny ;)

Opublikowano

Hahahaha camo na takim czołgu jak KV-2 ?

To bardziej się świeci niż maus, resetuj to na naprawę i żarówa.

Top :

Perk intuicja daje -10% do przeładowania gdy masz -10% HP

Zdziwyłbyś sie ale TO (camo) działa i nie zmieniam tego

test

Opublikowano

Zdziwyłbyś sie ale TO (camo) działa i nie zmieniam tego

Bez camo:

-4%

Z camo

-7%

Wybór tej umiejętności to jak branie strzału z biodra na bez wieżowych TD'kach

Opublikowano

Ok, czyli jak ma ustawić te perki i w jakiej kolejności ?

test

Opublikowano

czyli jak ma ustawić te perki i w jakiej kolejności ?

Teraz zresetuj i daj all BiA na 1 perk, a na 2 wszystko naprawa. Gdy będziesz miał możliwość wyboru 3 perka, resetujesz dowódce i dajesz BiA i żarówę.

Opublikowano

Teraz zresetuj i daj all BiA na 1 perk, a na 2 wszystko naprawa. Gdy będziesz miał możliwość wyboru 3 perka, resetujesz dowódce i dajesz BiA i żarówę.

Rozumiem, że restet 2 perka "naprawa" na żarówę (u dowódcy), bo BiA już mam na pierwszym ? A co na trzecim ?

test

Opublikowano

Rozumiem, że restet 2 perka "naprawa" na żarówę (u dowódcy), bo BiA już mam na pierwszym ? A co na trzecim ?

Zanim dograsz do 3 to chwila minie. Myślę że można zrobić mieszane i między innymi Zastrzyk adrenaliny na ładowniczym, hamowanie sprzęgłem na kierowcy, na dowódcy naprawa, na celowniczym nw, ale na pewno nie snajper.

Na 3 zrób tak:

Dowódca - Naprawa

Celowniczy - Myślę że może być wyznaczony cel, przyda się czasem.

Driver - Hamowanie sprzęgłem

Radio op. - Wzmacnianie sygnału/gaszenie

Ładowniczy 1 - Intuicja - Z tego co mi wiadomo, czasem z tego czołgu strzela się z PP, a czasem z OB, także ten perk się przyda

Ładowniczy 2 - Zastrzyk adrenaliny - 2 strzały od kv-1s się zbierze, zostanie kilka % życia i ładujemy 10% szybciej ;)

Taki zestaw by ja ;p

Opublikowano

Rozumiem. Czy kolejnośc perków np. BIA i naprawa może byc odwronie tzn. 1 perk naprawa , a drugi BIA ? Ma to znaczenie ?

test

Opublikowano

Rozumiem. Czy kolejnośc perków np. BIA i naprawa może byc odwronie tzn. 1 perk naprawa , a drugi BIA ? Ma to znaczenie ?

I tak i nie.

Naprawa działa zaraz po wybraniu, czyli gdy będziesz miał na 50% po restarcie będzie działać, a jak wybierzesz BiA na 2 perk, będziesz musiał więcej grać, bez jego efektu, dlatego znacznie lepiej naprawę na 2 perk.

Opublikowano

Perki zrób o tak:
Dowódca: BiA, Żarówa, Naprawa
Celowniczy: BiA, Naprawa, Strzał z Biodra
Kierowca: BiA, Naprawa, Gładka Jazda
Radioman: BiA, Naprawa, Rozeznanie w Sytuacji
Loader: BiA, Bezpieczne Magazynowanie, Naprawa
Loader: BiA, Zastrzyk Adrenaliny, Naprawa

Perki które działają od 100% (Żarówka, Bezpieczne Magazynowanie i Adrenalina) - daj zamiast nich naprawę. Przy 100% zmień na podane perki.

Najprościej mówiąc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...