Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Body , Mental Wasze Zdanie

ponczalo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich bardzo serdecznie .

Spodobała mi się gra Metin2 i mam zamiar w nią grac mam już wszystko siciągnięte tylko zastanawiam sie nad wyborem postaci .

Jestem początkującym graczem i nie wiem którą postacią będzie mi najlepiej grac (może ktoś mi podpowie :D)

i jeszcze takie jedno pytanko :

Co jest lepsze Body czy Mental ? (proszę o wytumaczenie )

Dziękuje będę dawał +

Opublikowano

Skoro dopiero zaczynasz przygodę z grą Metin2 polecam wojownika najłatwiejsza postać ;)

Moim zdaniem lepszy jest body.

Zapraszam do lektury. Znajdziesz tu jak rozwijać postać. :rolleyes:

http://www.mpcforum.pl/topic/78898-tut-jak-stworzyc-pro-wojownikasureninjeszamana/

http://www.mpcforum.pl/topic/47137-kompendium-klas/

ex Moderator Metin2 | ex Moderator 4Story

Opublikowano

Wszystko zależy od twoich umiejętności w grze metin2, pamiętam rozmowy na feniksie co lepsze "body czy mental" cały serwer się lekko mówiąc wkurzał, przejdźmy do rzeczy jeżeli pierwszy raz grasz wojownikiem polecam Ci grać do 30 lvl mentalem, a potem zmień profesję na body, jeżeli jesteś doświadczony to graj mentalem cały czas.

9cd5f804379a.jpg

Opublikowano

Moim Zdaniem Zagraj Wojowniekiem Body Jest To Latwa i prawie najlepsza postac w grze metin

Build (Tzn Status)

Więc tak. Dla wojownika bodego jest jeden idealny build ! 1:1 Siła:Wit z lekką przewagą siły! Wtedy nie mamy ani za mało defa ani siły. Krótko i na temat ponieważ to jest JEDYNY dobry build dla wojownika bodego !

Skille (Umiejętności)

Mamy kilka sposobów na rozdanie skilli:

Klasyczny (Najlepszy by byl dla ciebie jako poczatkujacego)

Aura - Berserk - Wir/Szarża (Jak ktoś zamierza nie być zamożnym (xD) radziłbym lepiej Szarże, dmg podobne a KU - Księgi Umiejętności znacznie tańsze).

No więc takie rozdanie skilli jest bardzo dobry na metki (bojowiec oczywiście ale o tym później) do expa z buta jak i z konia (!) a również do pvp. Nazwa klasyczny - dlaczego? Dlatego ,że bardzo dużo osób idzie tym buildem. Polecam !

Powolny

Aura - Wir - Szarża - 3 stronne

Sama nazwa mówi 'Powolny' tzn nie walimy za szybko, build sprawdza się dobrze w expie do około 40lv a później klops! Walimy tak powolnie z bojowca jak mental a to jest bardzo uciążliwe i denerwujące... Nie poradzimy sobie również tak dobrze w pvp z bodymy jak w buildzie klasycznym i w metkach też nam gorzej będzie szło... Nie wiem co ludzie widzą w tym buildzi, mi się nie podobał... Body jest postacią dynamiczną jak jest wspomniane na początku...

Alternatywny

Berserk - Aura - 3stronne /Wir/Szarża

Why alternatywny ? Zauważmy ,że berserk zamienił się z Aurą . Ten build od samego początku gry (low levela tzn jak wchodzi pierwsza eMka) jesteśmy szybcy i dynamiczni lecz nasze dmg jest marne... Chociaż z dobrą bronią da się radę!

Sprzęt !

No to pora na powiedzenie coś o sprzęcie dla bodego. Wg mnie sprzęt dla bodego powinien wyglądać tak przy następujących lvl ;f Zaczynamy od 25lv poniewawż uważam ,że wcześniej nie ma co inwestować w dobre eq.

25lv:

Tygrysia +6

Srebna branza +6

Kolczyki miedziane +4

Srebny miecz +4 ( nie ma co w lepszy inwestować !)

Butki - powinniśmy już zaczynać przyzwyczajać się do bonów do krytyka, przeszywki i hp !

Naszyjnik - patrz wyżej

Bojowa tarcza +6

Żelazny +6

34lv:

Tutaj nasze eq nieco się zmieni ...

Śmiertelna +4!!! ( Nie jakaś +7 bo nie ma co ! Zacząc oszczędzać na dobrą smoczą juz trza!)

Srebna branza +7 powinna wystarczyć, lecz powoli próbować robić na +9

Ebonitki +7 podobnie jak z Srebną !

Butki i naszyjniki - najlepiej z krytykami/przeszywkami ponad 5% i bony do hp ponad 500hp

Fms +7/8/9 Średnie 5% ++++

Nadal bojowa tarcza +6

Żelazny +7

42lv:

I tutaj nasze eq nie zmienia się za bardzo! Jedynie fms powinien być już +8 i powinniśmy posiadać smoczą +7/8/9 najlepiej z kd defa ponad +2 ! Jeżeli chcemy również być pr0 w pojedynkach to powinno się zacząć już powolutku inwestować w absy. A na dodatek na tym lv powinniśmy mieć już minimum żelazny +8.

Bym zapomniał ! Już na 41lv powinna być czarna okrągła +6!

54lv:

Zbroi nie zmieniamy , w smoczku latamy do 61lv (chyba że mamy pr0 to można nawet dłużej ;>)

Już tutaj powinna być srebna +8 +, ebo +8 i fms +9 ze śednimi 5%+++ minimum !!! A jeżeli chodzi o krytyki to ponad 10% i hp tak z 7k ++

61lv:

Jeżeli dociągniemy do tego lv będziemy już wiedzieli co i jak więc chyba nie muszę już dalej nic pisać ?

Duperele xD - Zarobek , Exp i Koń

Koń:

25lv - 1 lv konika

38lv - tutaj już obowiązkowo bojowiec powinien być, jak i nie wcześniej !

A jeżeli chodzi o konia wojskowego to raczej nie trzeba w niego inwestować, lecz np taki skill konny cięcie z siodła nie raz ratował mi dupsko.

Jak zarabiać ?

Po prostu lecimy na metiny

Exp

1-10lv Zwierzęta w m1

10-15lv Zaprzysiężone

15-30lv Dzikusy

30-40lv Zwykle orki ( obowiązkowo bojowiec powinien być już tak na 38lv jak wcześniej wspominałem, jeżeli go posiadamy to możemy juz na 38lv próbować dostać się do pt na bo)

40-50lv Pt na bo , od 45lv możemy próbować solo z buffem i lurem jak posiadamy dość dobre eq

50-52lv Małe pająki w v1

52-60lv nawet po jednej grupce szponów możemy walić, exp i tak w miarę dobry

60++ v2 , jak będziemy już mieli tak 75lv + to las czerwony...

I to chyba by było na tyle. Myślę ,że pomoglem ci wybrac Miedzy Mental A Body ;>

Opublikowano

Mental pluje body xD zlizuje tyle Ci powiem grałem bodym na Pl'u kolega też grał i po dobiciu 61 zaczął grać mentalem dobra broń dużo kryta i jesteś koxx

Opublikowano

Mental człowieku graj mentalem. Nie wydasz tyle kasy na eq co na bodym. NO tylko na broń.Ja mam mentala 53 i w v1 jade na tygrze +9 xD cały spot biore.Mam 12 duchow +6 i exp idealny.

DAJ MI (-)

"Grzeczne dziewczynki idą do raju, niegrzeczne raj mają na ziemi".

strong1.jpg

Wiesz jak zarabiam w Metin?

Zbieram złom :P

Poziom podwyższony za :

Poziom został podwyższony: Pisanie w tematach keczupa

Opublikowano

Ja sam w sobie nie mam zdania, ale lepiej na plu grać mentalem.

ma dużo defa, ale niestety dużo niebieskich potek idzie. u bodziaka szybko hp spada.

Opublikowano

Mental człowieku graj mentalem. Nie wydasz tyle kasy na eq co na bodym. NO tylko na broń.Ja mam mentala 53 i w v1 jade na tygrze +9 xD cały spot biore.Mam 12 duchow +6 i exp idealny.

Chyba te najsłabsze moby.. ^^ Te najsłabsze, to ja bodym na 52 brałem... Jeżeli na 53 masz tygrysią to widać - nie masz pojęcia o tej grze i lepiej idz na privy, może tam Ci pójdzie lepiej.

DAWAC MINUSAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Opublikowano

A ja polecam Body lub Surke Wp :)

Mental to nudna postać wiem o tym bo mam 54lv. Mentalem bierzesz cały spot bez problemu mnie to jakoś nie bawi tak w kółko cały spot a Bodym żeby wziąć taki musisz się namęczyć. Ja po graniu Wojem zacząłem grać Ninja według mnie to najcięższa postać i najlepsza ponieważ na 75+lv w pvp położysz każdego. Polecam też Sure Wp jest on stworzony do expa ale po 50lv jak będziesz miał super skille to położysz luzem 60-65lv. Więc jak nauczysz się porządnie grać w Metina graj Ninją Dagger to najlepsza moim zdaniem postać :)

Opublikowano

Skoro zaczynasz grę proponuje Ci na początku mentala (umysł)

Łatwo nim się expi nie wydajesz tak dużo kasy na potki

Z czasem możesz zmienić postać na BODY

Jak rozdawaj skille:

Silne<Duchowe<Tąpiecie/Walnięcie<Uderzenie miecza -- To jest klasyczny wybór skilli ale jednocześnie 1 z lepszych :)

Z czasem jak opanujesz ta grę zacznij grac Bodym

Skille:

Aura miecza<Berek<Wir/Szarża<3strone (osobiście polecam szarże KU dużo tańsze a w dmg jest nie duża różnica )

Jeżeli chcesz Zagrać na naprawdę trudnym poziomie zagraj Ninja Archerem / Szamanem Smokiem

Opublikowano

zależy jak wolisz:D

mental ma wolne skille i więcej defa(obrony)

body ma szybsze skille i więcej ataku

możesz bić dużo albo szybko ja wole mentala :P

reflinki

Opublikowano

Od tego czasu co napisałem ten temat gram Bodym wbiłem 36 level i mam boja może i całego spotu nie wezme ale nie narzekam :D

Nie wiem dlaczego ale cały czas po głowie mi chodzi Mental :D

Czy to jest prawda że mental po levelu 45 jest strasznie nudny ?

Powie ktoś dlaczego ?

Opublikowano

Nudny dlatego ze wolniej bije z bojowca....

Ci ktorzy graja bodym to im sie wydaje ze bije szybciej bo aure jak masz wlaczona na broni 2recznej to sie wydaje ze jest dluzsza i szybciej bije (wizualnie)

Mental podobno gorszy jest w redlesie...a w atlantydzie juz przegania bodego poniewaz trzeba miec duzo defa...

Aby dawac rade w atlantydzie to eq u bodego musisz miec all +7/8/9

A u mentala +6/7 a jak juz masz +9 to exp 100razy lepszy...

Wiec mental jest lepszy....(moim zdaniem)

721116092.png
Opublikowano

Nudny dlatego ze wolniej bije z bojowca....

Ci ktorzy graja bodym to im sie wydaje ze bije szybciej bo aure jak masz wlaczona na broni 2recznej to sie wydaje ze jest dluzsza i szybciej bije (wizualnie)

Mental podobno gorszy jest w redlesie...a w atlantydzie juz przegania bodego poniewaz trzeba miec duzo defa...

Aby dawac rade w atlantydzie to eq u bodego musisz miec all +7/8/9

A u mentala +6/7 a jak juz masz +9 to exp 100razy lepszy...

Wiec mental jest lepszy....(moim zdaniem)

Nie mówimy tu o privach. Na grotę na pl lepszy body, czy o tym wiesz? Najwidoczniej nie. Wiedzę z privów zostaw dla siebie.

DAWAC MINUSAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Opublikowano

Napisz do MaveR'a z Obsydiana i sam ci powie ze na atlantydzie ciezko jest bodym i ze mental lepszy na atlantyde (grota wygnancow)

A ty zkad wiesz ze body lepszy byles tam???

To ty z privow gadasz o bodym ze lepszy ale pamietajmy ze na PL nie kazdy ma po 5bonow w itemkach i ze nie ma kd +5!!!

721116092.png
Opublikowano

Wyjaśnione. Myślę że autor tematu już zdecydował kim będzie grał. :)

dlatego że robi się spam,

zamykam

ex Moderator Metin2 | ex Moderator 4Story

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...