Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sezon zimowy. Miłość radość łzy i żal

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc jak już się zorientowaliście po nazwie tematu, będziemy tutaj prezentować swoje opinie na temat owego sezonu i wasze zapatrywania dalsze itd itp ...

link do listy anime

http://i4.minus.com/ibn5CtbX8FeEHT.jpg

Pozwolę sobie przytoczyć opinie selwerona i razem z nim stwierdziliśmy sezon zimowy 2014 za jedną z największych porażek ostatnich kilku lat.

Aczkolwiek znalazły się tytuły godne zainteresowania według mnie:

• Noragami
  • Saikin, Imouto no Yousu ga Chotto Okashiinda ga.
  • Chuunibyou demo Koi ga Shitai! Ren
  • Witch Craft Works
  • Nisekoi
  • Hajime no ippo 3 sezon

Możliwe że dojdą 1/2 seriie ale prawdopodobnie od połowy lub po 2/3 epach okażą się tragedią.

Q/A

Q: Naruto !

A: Nie naruto nie jest z zimowego 2013/2014 przykro mi.

NJxbd4x.png

Opublikowano

ja sobie wypatrzyłem takie serie z tego sezonu jak na razie, po obejrzeniu jednego odcinka:

Nobunagun

Sakura Trick

Chuunibyou demo Koi ga Shitai! Ren
Pupa

Saikin, Imouto no Yousu ga Chotto Okashiinda ga.

Seitokai Yakuindomo S2

Witch Craft Works

Noragami

Hamatora

Inari, Konkon, Koi Iroha.

Mikakunin de Shinkoukei

Nourin

Sekai Seifuku: Bouryaku no Zvezda

Nisekoi

chociaż pewnie i tak jeszcze dojdzie parę animców i pewnie coś zostanie dropnięte/wstrzymane.

i nie wiem czy nie czekać na wersję BD ImoCho, bo ta cenzura wkurwiająca ostro. xD

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

1. Hamatora the Animation

Hoozuki no Reitetsu

Mahou Sensou

Mikakunin de Shinkoukei

Nisekoi

Nobunaga the Fool

Nobunagun

Noragami

Sakura Trick

Space Dandy

Witch Craft Works

Z/X Ignition

s2c77Oa.png

Opublikowano

Faktycznie sezon prezentuje się dość ubogo.

Najbardziej żałuję, że nie pojawi się żadne sportowe anime albo jakiś dobry dramat bo ostatnio dość mocno przypadły mi takie do gustu.

Tak w sumie na siłę udało mi się wybrać coś takiego:

1. Nobunaga the Fool
  2. Hamatora
  3. Pupa

Ale pewnie coś przeoczyłem jak zwykle więc zobaczę na co Wy się rzucicie. :D

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Noragami - jeszcze czekam ale chyba nic z tego nie będzie

Nobunagun - najlepsze anime jak do tej pory :)

Nobunaga the Fool - lubię animcową d'arc, anime dość ciekawe, mimo iż najlepszy to był chyba tylko wstęp ale wciąż czekam aż się rozwinie:-) I mecha to nie bardzo tam było potrzebne ale spoko^^

Tonari no Seki-kun - najciekawsza komedia moim zdaniem;]

Magical Warfare - potencjał ma..ale czy go wykorzysta, jeszcze się okaże

Buddy Complex - mimo debilowatości głw. bohatera, drugi odcinek był ciekawym uzupełnieme 1szego - można by rzec, że sama ovka tych 2 epów byłaby o wiele lepsza bez kolejnych, bo wszystko czego potrzeba do domysłów już świetnie pokazali :)

Hamatora - potencjał ma, fajna kreska i efekty ale..pół epa przynudza;] może jeszcze coś fajnego z tego będzie^^

I to tyle.

Opublikowano

Z tego sezonu na moją uwagę zasłużyło tylko Nisekoi.

Reszta to albo odgrzewany kotlet w nowej panierce , albo nudny crap.

Dlatego właśnie olałem ten sezon i na celu mam anime których nie obejrzałem a pare osób mi już je polecało.( z poprzednich lat oczywiście)

To jest tylko moja opinia.

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

Z tego sezonu na moją uwagę zasłużyło tylko Nisekoi.

Reszta to albo odgrzewany kotlet w nowej panierce , albo nudny crap.

Dlatego właśnie olałem ten sezon i na celu mam anime których nie obejrzałem a pare osób mi już je polecało.( z poprzednich lat oczywiście)

To jest tylko moja opinia.

Dlatego ja w ogole nie ogladam tych emitowanych co sezon, bo po co skoro sa lepsze, juz zakonczone ktorych nie obejrzalem

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Dlatego ja w ogole nie ogladam tych emitowanych co sezon, bo po co skoro sa lepsze, juz zakonczone ktorych nie obejrzalem

Co racja to racja ale co najmniej 1/2 anime na sezon jest dobre i warte obejrzenia mimo wszystko, a weterani już mają wszystkie starsze serii przeleciane więc za dużo im nie pozostaje, nie żebym ja nim był bo też mam jeszcze z 20-30 tytułów według mnie dobrych do obejrzenia ale nie mam na nie ochoty albo nie jestem przekonany.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Emitowane anime mają jedną zaletę będącą jednocześnie wadą, której nie posiadają te które już zostały zakończone.

Jaką? Są emitowane! :D Przez to nie dasz rady obejrzeć ich w jeden dzień i jeśli doda się 4+ takich serii to zawsze jest się czym zająć. :D

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Emitowane anime mają jedną zaletę będącą jednocześnie wadą, której nie posiadają te które już zostały zakończone.

Jaką? Są emitowane! :D Przez to nie dasz rady obejrzeć ich w jeden dzień i jeśli doda się 4+ takich serii to zawsze jest się czym zająć. :D

Ja mam 15 to nie mam kiedy tego oglądać xD

Co do starych produkucji :

http://prntscr.com/2k1hjk

Od tego czasu nieruszone xD

s2c77Oa.png

Opublikowano

Dla mnie to jest wada. Gdybym obejrzał moje dziesiątki, gdy były emitowane, czyli odcinek na tydzień to pewnie byłyby dziewiątkami. Po prostu te emocje, uczucia by się tak nazbierały od razu, a jak odcinek na tydzień to nie za bardzo.

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Ja z tego sezonu oglądam / bądź zacznę oglądać :

Buddy Complex

Hamatora The Animation

Inari,Konkon,Koi Iroha

maken-ki two to na pewno :D pierwszy sezon mi się podobał

Nisekoi

Noobunaga the Fool

Noragami

pewnie coś jeszcze obejrzę ^^

po jednym epie już jest więc mam małe zaległości :D

rmoiyq.png

Opublikowano

Dla mnie to jest wada. Gdybym obejrzał moje dziesiątki, gdy były emitowane, czyli odcinek na tydzień to pewnie byłyby dziewiątkami. Po prostu te emocje, uczucia by się tak nazbierały od razu, a jak odcinek na tydzień to nie za bardzo.

Mi to nie robi co ile wychodzi odcinek

Oglądam jak mi się zachce

Co do sezonu zimowego to jeszcze może obejrzę Chuunibyou demo Koi ga Shitai Ren o ile najpierw pierwszy sezon obejrzę

s2c77Oa.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

I jak? Ktoś zdecydował się może na kilka serii i ogląda je na bieżąco? Są jakieś prawdziwe perełki czy faktycznie jest tak słabo w tym sezonie?

Sam oglądam 8 serii z sezonu jesiennego (+2 tymczasowo wstrzymane) więc nie mogę niestety zacząć większej ilości anime w tym sezonie, a coś dobrego bym jednak chciał znaleźć.

Opisy bywają jednak mylące (np. Strike the Blood z poprzedniego sezonu. :f) więc wolę skorzystać z opinii oglądających. Jak odczucia? :P

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Z nowych anime z zimowego według mnie perełki nie ma żadnej, raczej na pewno nie ma żadnej chyba że jeszcze coś wyjdzie. Raczej sam przeciętne, według mnie zrobiłeś błąd oglądając te nowe syfy bo masz jeszcze masę dobrych anime starszych do obejrzenia, a te nowe zawsze mógłbyś sobie zostawić na później i obejrzeć ewentualnie te najlepsze. No chyba że jesteś bardzo tolerancyjny to nie ma problemu.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Ja tam nic nie mam do obecnego sezonu. Nigdy nie szukam "perełek" takich, że wszystko musi zajebiste.

Z mojego pierwszego postu odeszło z/x ignition zastąpione przez Chuunibyou demo koi ga shitai ren, a resztę wciąż oglądam.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Ja tam nic nie mam do obecnego sezonu. Nigdy nie szukam "perełek" takich, że wszystko musi zajebiste.

Z mojego pierwszego postu odeszło z/x ignition zastąpione przez Chuunibyou demo koi ga shitai ren, a resztę wciąż oglądam.

Wiesz ja też nie szukam, dla mnie anime na poziomie "dobre" to już nieźle jak na nowy sezon ale po tylu tytułach co obejrzałem nie jestem w stanie tego syfu strawić.

Aczkolwiek zawsze znajdą się jakieś anime dobre które oglądam na bieżąco z danego sezonu ale max 2-4 tytuły zazwyczaj.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Z nowych anime z zimowego według mnie perełki nie ma żadnej, raczej na pewno nie ma żadnej chyba że jeszcze coś wyjdzie. Raczej sam przeciętne, według mnie zrobiłeś błąd oglądając te nowe syfy bo masz jeszcze masę dobrych anime starszych do obejrzenia, a te nowe zawsze mógłbyś sobie zostawić na później i obejrzeć ewentualnie te najlepsze. No chyba że jesteś bardzo tolerancyjny to nie ma problemu.

Czy ja wiem? :P Część mi się spodobała (Hajime, Kuroko, Yowamushi), część była w miarę dobra (Log Horizon, Kill la Kill, Machine doll..) więc w sumie tego nie żałuję.

Tylko Strike the Blood i Nagi no Asukara porzuciłem bo trochę się na nich zawiodłem. A starsze anime też oglądam w międzyczasie. Ogólnie daję radę.

Chociaż z drugiej strony teraz jestem uziemiony jeśli chodzi o ten sezon i niezbyt mogę więcej serii oglądać ale tak się szczęśliwie złożyło, że jak sami mówicie rewelacji nie ma. ;)

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Czy ja wiem? :P Część mi się spodobała (Hajime, Kuroko, Yowamushi), część była w miarę dobra (Log Horizon, Kill la Kill, Machine doll..) więc w sumie tego nie żałuję.

Tylko Strike the Blood i Nagi no Asukara porzuciłem bo trochę się na nich zawiodłem. A starsze anime też oglądam w międzyczasie. Ogólnie daję radę.

Chociaż z drugiej strony teraz jestem uziemiony jeśli chodzi o ten sezon i niezbyt mogę więcej serii oglądać ale tak się szczęśliwie złożyło, że jak sami mówicie rewelacji nie ma. ;)

Nie wiem czy Cię zrozumiałem, w każdym razie jeśli rozmawiamy o sezonie zimowym to tytuły typu Strike the blood / kill la kill już się w niego nie wliczają, a z obecnej listy widocznej w pierwszym poście Vasta nie ma nic zajebistego, tfu nawet nie ma nic średniego. Oczywiście nie wliczam tytułu, który podałem w poście wyżej.

Tak jak serie z 2013 (jesień) miały jeszcze to coś, było chociaż kilka tytułów zdatnych do oglądania, tak teraz nie ma dosłownie niczego. Oczywiście jak coś znajdziecie to piszcie tu w temacie czy warto oglądać, bo poprzeglądałem mniej więcej trailery i pierwsze epy z tych co już są i.. no i właśnie nie znalazłem nawet żadnego średniaka... Masakraaa

417711489342956987022.png

Opublikowano
Nie wiem czy Cię zrozumiałem, w każdym razie jeśli rozmawiamy o sezonie zimowym to tytuły typu Strike the blood / kill la kill już się w niego nie wliczają

Wiem, wiem. To było nawiązanie do poprzedniego postu Vasto. :P

Chodziło mi o to, że oglądam sporo serii z poprzedniego sezonu i niezbyt mam czas na poszukiwania czegoś dobrego.

Dlatego zapytałem czy może znaleźliście coś wartego uwagi w tym sezonie co mógłbym zacząć oglądać w ciemno bez ryzyka późniejszego zawodu.

Oczywiście nie wliczam tytułu, który podałem w poście wyżej.

Zaraz się z nim zapoznam. Dzięki za propozycję. ;)

1373662483-U83583.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Aż sobie odświeżę ten temat

Ostatnio przeglądałem na malu produkcje z sezonu zimowego, a kilka ich mam.

Większość z nich miała oceny poniżej 7, ludzie naprawdę tak bardzo nie lubią tego sezonu ?

Najwyżej trzymają się Noragami i komedie romantyczne, a reszta shounenów spadła na glebę.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Refresha robimy, hę? :D

Z komedyjek to dobre jest Tonari no Seki-kun, tak jak przypuszczałem. Poza tym mogę dodać do fajnych produkcji Mahou Sensou (Magical Warfare) i Buddy Complex, bo są 'całkiem spoko', mimo że oglądam je co kilka epów. Nobunagun sobie odpuściłem zaraz na początku, ale myślę poziom temu anime nie spadł. Poza tym niespodziewanie znalazłem w tym sezonie Wake up, girls! oraz Saki Zenkoku-hen, które uważam za dobre/bardzo dobre i śledzę je co tydzień. Do tego trzeba niestety dodać z/x ignition, które z każdym kolejnym epem coraz bardziej mnie zawodzi.

Resztę sobie odpuściłem - nie bardzo przypadły mi do gustu więc nie było sensu ciągnąć ich na siłę, może kieeedyś wrócę, jak skończę jeszcze zaległe wiosenne i letnie i jesienne xD

Opublikowano

Anime,które trzymają poziom według mnie to:Chuunibyou demo Koi ga Shitai!2,Niseoki,Noragami no i Mikakunin de Shinkoueki,choć tutaj akcja z romansem wolno się rozwija co może irytować fanów romansu,którzy specjalnie dla niego obejrzeli tą serię.Reszta to syffff

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...