Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Współpraca Via www | FREE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Koder. - Damian ci dobrze mówi bo strukturalnie możecie sobie pisać ,ale będziecie się wpieprzali sobie nawzajem w kod. Obiektówka jest dobrą rzeczą przy projektach bo np. zamiast zmieniać sobie to samo w 10 różnych miejscach zmieniasz w 1 funkcji. Po za tym nie wiem co to za problem nauczyć się pisać obiektowo:

<?php
 class game {
  function __construct() {
  echo 'Klasa zostala utworzona. Co prawda ta funkcja nie jest obowiazkowa ,ale opcjonalna i czasem przydatna<br>';
 }
 function test($arg1, $arg2='Pusty') {
  echo 'Argument2: '.$arg2;
 return $arg1;
 }
}
 $game = new game();
$game->test(true, 'Pelny');
?>

Mówię wam ,że warto zacząć pisać obiektowo bo później wam się zrobi za dużo kodu w wyniku czego i tak przejdziecie na obiektówkę - wiem co mówię bo też na początku zaczynałem pisać grę strukturalnie ,ale potem miałem tyle kodu ,że postanowiłem przejść na obiektówkę i pisze mi się wygodniej.

@wszystkie posty down zaraz po poście Writena: Dajcie mi chwilę, skoczę po popcorn. :D

Opublikowano

Damianostre, mam pomysł. Nie mów co jest dla nas najlepszym rozwiązaniem, zobaczymy efekt końcowy, wtedy się będziemy mogli 'uśmiechać'.

Coś mi się wydaje, że tak czy siak tego efektu końcowego nie zobaczymy. :p

Nie życzę nikomu źle. Ale czemu nie chcesz posłuchać osób bardziej doświadczonych? Zachowujesz się tak jakbyś wiedział lepiej w jaki sposób pisać aplikacje webowe.

gamedevmania.com

Opublikowano

@bnmbb, tak, masz całkowitą rację, ale mi osobiście jest ciężko się przerzucić na OOP. :)

@Writen, ale ja przyjmuje wszystko do wiadomości. I nie można stwierdzić, jak się pisze "lepiej". Każdy pisze jak mu wygodniej :)

A czy zobaczymy efekt końcowy? Tego sam nie wiem. Jak to pisałem, miałem na myśli "Jeśli zobaczymy" :).

Pozdrawiam.

Opublikowano

Gra cały czas się tworzy :)

Kongo, Writen, powoli próbuję się przesiąść na obiektówke, nie takie trudne jakby się wydawało :)

Opublikowano

Zaktualizuje też pierwszego posta, ale jako że niektórzy czytają tylko ostatni post to napiszę też tu :)
NIE szukam już ŻADNEGO programisty, na razie będę pisał sam (nie przez obiektówke xD dalej się staram pisać obiektowo ;p ^^). Gdy będzie już przynajmniej 70% gry, dopiero się będzie szukało GRAFIKA :)

Opublikowano

Writen, ale ja się właśnie na tym uczę. :) A raczej przypominam sobie.

Grę będę pisał dalej, pomału ale ją skończę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...