Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Współpraca Via www | FREE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Szukam osoby chętnej do pomocy przy pisaniu gry via www. Nie korzystam z żadnego gotowca, wszystko piszę sam.

Właściwie dopiero zaczynam, ale mam nadzieję, że już znajdzie się ktoś chętny do pomocy, zawsze to jakaś motywacja :)

I, niestety, zaoferować mogę jedynie to, co 95% osób, które zakłada takie tematy : procent z przyszłych dochodów (tak na serio, nawet na nie nie licze i sie nie nastawiam, nawet nie mam zamiaru robić żadnych kont premium, magicznych kamyków..jeżeli już to za wirtualną walutę, więc jeśli liczysz tylko na wynagrodzenie przed pracą - zamknij temat :))

Co do samego projektu...?
Większość piszę w PHP, znajdują się elementy js, staram się aby strona była dynamiczna.

Tematyką PÓKI CO jest zwyczajne expienie swojej postaci (myślałem nad klasami z Gothic'a, tzn : Paladyn, Najemnik, Mag - oczywiście można zrobić całkiem inaczej : Człowiek, Elf, Krasnolud, Ork itp :)). Zależnie od wybranej klasy, różniłyby się ich skille, sposób walk i kraina.

Pisanie dopiero zacząłem, więc póki co jest tylko log + reje, podgląd swojej postaci, i ogólnie szkielet strony. Mam już po części napisane skrypty :

-walki pvp (na zasadzie : KLIK --> WYNIK WALKI z rozpisaniem raportu :))

-wiadomości pw (informowanie o nowej wiadomości)

-mini-panel administratora

-coś w stylu Banku Gringott'a :D (przechowywanie złota, a właściwie jeszcze nieokreślonej waluty w grze :))

W najbliższym czasie miałem zamiar brać się za :

-kończenie tego co napisałem wyżej ^ :D

-drop od zwykłych mobków

-jakiś system sojuszy/gildii/bractwa

-stan wypoczynku

-czasowe bonusy, np na walkę pvp lub pvc

To na razie tyle, nie chcę za wiele pisać/obiecywać.

Mam nadzieję, że zgłosi się ktoś chętny do pomocy..i w tym miejscu pozwolę sobie napisać 'kryteria' współpracownika :)

-minimum 15 lat (szukanie samych +18 jest bez sensu, kryje się wiele młodych talentów :))

-jakakolwiek ZNAJOMOŚĆ PHP, SQL, za to CHĘCI wymagam SPORE :)

-punktualność (chodzi mi o to, że jak już mówisz, że NA PRZYKŁAD skrypt areny będzie na piątek, to ma być na piątek :) oczywiście, czasem poślizgi każdemu się zdarzają)

-szukam programisty i grafika :)

-wolontariat :D

KONTAKT :
-najlepiej wiadomość prywatną na forum

-GG : 49651992

-E-mail : [email protected]

I najlepiej, aby pisali tylko zainteresowani lub osoby, które chcą się dowiedzieć czegoś więcej :)

@EDIT :

NIE szukam już ŻADNYCH PROGRAMISTÓW, piszę sam.

GDY będę potrzebował też grafika, napiszę tutaj, więc na razie nie piszcie ani na PW, ani na GG i maila :P

Opublikowano

Zgłosił się już jeden programista :)

Ale dalej szukamy, więc proszę chętnych o kontakt tak jak podałem w pierwszym poście, lub po prostu piszcie w temacie :)

Opublikowano

Zgłasza się do mnie coraz więcej osób, ale póki co nie mamy ograniczonych miejsc. :)

Więc zapraszam do kontaktu WSZYSTKICH chętnych pomóc :)

Opublikowano

Ile aktualnie liczy skład? w skali 1-10 jaka jest mnej więcej średnia poziomu programowania? Piszecie w jakimś własnym FW? Stosujecie jakiś wrzozec? Czy macie już jakieś dowświadczenie w tworzeniu WWW?

hcq0.png

Opublikowano

Nygol, aktualnie (i na większą liczbę już się to raczej nie zmieni) jest 4 (razem ze mną) programistów. I 1 grafik być może niedługo nawiąże z nami współprace.

Może nie będę oceniał poziomu pracy w jakiejś śmiesznej skali, ale oczywiście staramy się by było jak najlepiej, poza tym dopiero mamy zaczynać prawdziwe pisanie (na razie to ogarnianie spraw 'technicznych') , więc nie da się tego za bardzo stwierdzić. Doświadczenie : z tego co widze jest to zgrana ekipa, każdy prowadził coś swojego. Nie używamy FW.

I teraz informacja dla wszystkich (zaktualizuje też pierwszy post) :

NIE szukamy już programistów, proszę o kontakt chętnych, doświadczonych (i mniej) grafików :)

Nasz skład obecnie liczy :
-4 programistów

-1 grafik (mam nadzieję, że niedługo go zwerbuję :))

Opublikowano

hugo-DO&SF, rozumiem ;) Nie naciskamy, będziesz miał kiedyś wolny czas, to się zgłoś ;)

Ogólnie to layout postaram się wykombinować, przynajmniej tak wstępnie, głównym zadaniem grafika byłoby tworzenie raczej pojedynczych grafik :]

Opublikowano

danielhinz, ciężko dokładnie powiedzieć ale np. wygląd postaci, jakieś budynki, tła ;) Jeśli o to ci chodziło :P

Technika jest raczej dowolna, prócz Pixelart'a :P

Opublikowano

Koder w takim razie jeśli struktura to będzie klapa ;-) Nic większego nie napiszecie ;-) Ale trzymam za Was kciuki i zobaczymy czy coś Wam z tego wyjdzie ;-) Pozdrowionka

hcq0.png

Opublikowano

@Koder uwierz że będzie i to spora ;-) Przy pisaniu w grupie OOP jest wymagany ;-) Kod musicie robić tak ze względu na to ze nie robi to jedna osoba i jakiś styl pisania musicie utrzymać. Ponadto czysto w kodzie, warstwa aplikacji od warstwy widoku powinna być oddzielona ;-) Ale to tylko moje skromne zdanie ;-) Pozdrowionka dla całej ekipy

hcq0.png

Opublikowano

prawda jest taka, że tylko doświadczeni programiści potrafiliby zachować porządek pisząc strukturalnie w php. Ponadto nawet w projektach dla biznesu gdzie wykorzystywane są frameworki, wzorce projektowe, a programiści znają się na robocie to i tak często robi bajzel. Dlatego, kiedy kilku początkujący "developerów" mówi, że nie będzie bałaganu i to w php pisanym strukturalnie mogę tylko się uśmiechnąć.

04f.gif

Najlepszym rozwiązaniem dla młodych bez doświadczonego lidera jest framework, koniec kropka. Tylko wtedy można jako tako trzymać poziom projektu i jednolitą konwencję.

Bo zdobyciu małego doświadczenia, piszcie sobie strukturalnie, ale prawdopodobnie już nie będziecie chcieli , no bo po co.

Opublikowano

Damianostre, mam pomysł. Nie mów co jest dla nas najlepszym rozwiązaniem, zobaczymy efekt końcowy, wtedy się będziemy mogli 'uśmiechać'.

I mylisz pojęcia, zobacz kto to "developer".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...