Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Praca w USA a w Polsce

Eraken

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co sądzicie o zarobkach w tych państwach na tych samych stanowiskach? Może ktoś z was pracuje w USA? Jeśli tak, to jak wam się tam żyje, jakie macie opinie o USA i emigracji?

Ja osobiście uważam, że Polskie zarobki to kpina. Płacimy więcej za materiały spożywcze i przemysłowe, usługi, a dostajemy kilka razy mniejszą pensję. No bo załóżmy w USA dla biednego Amerykanina zakup ps4 na pensji miesięcznej to jest nic,bowiem zarabiają tam w najgorszych przypadkach coś koło 3000zł/msc. Żeby w Polsce żyć jak biedny Amerykanin trzeba zarabiać te 3k/msc - cud miód malina jak na nasze standardy.

21515.jpg

Uczeń
Opublikowano

Za granicą zarobisz więcej i wszystko jest tańsze=lepsze życie

Warto wyjechać na parę ładnych lat tam :)

Paktofoniczny_eune_64_2_logo.png

Opublikowano

Teraz uczynię się biegłego angielskiego żeby później wyjechać. Nie zamierzam sobie bić biedy w polsce. Poprawią standardy to sie wróci...

21515.jpg

Opublikowano

Wszędzie za granicą jest lepiej niż w Polsce.

Bo załóżmy że uczysz się zawodu kucharza, to w Polsce najwyżej skończysz jako pomywacz garów. A w takiej Anglii jak jesteś dobry w te klocki, masz szansę zostać szefem kuchni i odnieść sukces.

Coraz więcej Polaków wyjeżdża za chlebem poza Polskę, i wracają tylko na chwilę by zabrać rodzinę. I w sumie nie dziwie się, bo co ludzi tu czeka po skończeniu studiów? Max dwa lata na bezrobociu, a potem jak masz powiedzmy... Technika magistra, to kończysz jako kierowca busa.

Opublikowano

Za granicą zarobisz więcej i wszystko jest tańsze=lepsze życie

Warto wyjechać na parę ładnych lat tam :)

obydwie moje siostry są około 6/7 lat w Anglii, chcą wrócić.

Jak przeliczacie wypłaty na złotówki, wydaje się fajnie. Ale tak nie jest.

Ale nie oszukujcie się że dostaniecie tam normalną wypłatę, najpierw będziecie żreć gruz, a dopiero potem żyć normalnie (praktycznie jak w Polsce).

btw. wiesz ze musiałbyś zdobyć zieloną kartę? Sam język Ci nie wystarczy.

@up.

Tak kurwa, w Polsce całe życie będziesz siedział na zmywaku, ni chuja awansu, a za granicą od razu przyjmą Cię z rozłożonymi łapami, bo jesteś imigrantem i coś umiesz, u nich niema ludzi, a jak już się ktoś znajdzie, to w ogóle robić nie chce.

Pozdro.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Tam za jedną pensję możesz zapłacić raty kredytu, wyjechać na wakacje i żyć jak król.

btw. bez zielonej karty to najwyżej pozwiedzasz albo popracujesz rok.

Opublikowano

obydwie moje siostry są około 6/7 lat w Anglii, chcą wrócić.

Jak przeliczacie wypłaty na złotówki, wydaje się fajnie. Ale tak nie jest.

Ale nie oszukujcie się że dostaniecie tam normalną wypłatę, najpierw będziecie żreć gruz, a dopiero potem żyć normalnie (praktycznie jak w Polsce).

btw. wiesz ze musiałbyś zdobyć zieloną kartę? Sam język Ci nie wystarczy.

@up.

Tak kurwa, w Polsce całe życie będziesz siedział na zmywaku, ni chuja awansu, a za granicą od razu przyjmą Cię z rozłożonymi łapami, bo jesteś imigrantem i coś umiesz, u nich niema ludzi, a jak już się ktoś znajdzie, to w ogóle robić nie chce.

Pozdro.

Nie mówię że odrazu z rozłożonymi nogami przyjmą za granicą. Ale coś w tym jednak jest, skoro łatwiej się żyje za granicą niż w Polsce. Odrazu mówię że nie jestem zindoktrynowany przez media.

Opublikowano

Wystarczy wynająć małą kawalerkę jednopokojową i przez ten rok zbierać pieniążki płacąc tylko na to co niezbędne, tj. czynsz i jedzenie + ubrania co 2 miesiące. Zarabiasz 20k np. jako lekarz i stać cię na wszystko co ci się spodoba. Potem kupujesz jakiś dom z ogrodem, robisz jeszcze kilka lat w luksusie i emeryturka większa o kilka razy niż najniższa krajowa w pl... W polsce bycie posłem jest mnie opłacalne niż bycie budowlańcem na wyższym stanowisku w usa.

Ps.

Żeby nie było, te 20k jako lekarz nie zarabia się od razu, trzeba chwile porobić zanim się osiągnie takie zarobki ;)

21515.jpg

Opublikowano

Nie mówię że odrazu z rozłożonymi nogami przyjmą za granicą. Ale coś w tym jednak jest, skoro łatwiej się żyje za granicą niż w Polsce. Odrazu mówię że nie jestem zindoktrynowany przez media.

Tylko sie tak wydaje ze latwiej sie zyje za granica :) Moze zyje sie troche lepiej ale koniec koncow wszedzie jest tak samo.

61093c6efb.png

Opublikowano

Eraken skończ gimnazjum najpierw i nad tym myśl.W sumie wszędzie dobrze gdzie Cie nie ma więc jestem sceptycznie nastawiony do pracy w innych krajach.

Opublikowano

W USA jest wszystko dużo tańsze niż w Polsce i są większe zarobki

tylko jedzenie w USA jest droższe

Polecam obejrzeć filmy na youtube

od polishadam28

on tam mieszka już 20 lat i w filmach opowiada o wszystkim.

On jest tam kierowcą tira i ma $700 na miesiąc

za tą kase on tam żyje tak jak Polak zarabiający 4 tyś zł miesięcznie w Polsce

Opublikowano

Spokojnie panowie mamy Donalda tuska który uczyni polskę bogatą ! już nie długo !! , ja zostaję w kraju tylko dlatego że nieznam obych języków np. niemieckiego , ruskiego, chińskiego .. ale również dlatego że się przyzwyczaiłem do tego prawa ..

..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...