Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowa mapa Ślubna

Tharel.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć jako, że został opublikowany pewien program do tworzenia map, postanowiłem się w to pobawić. Ogółem praca nad mapami jest teraz na prawdę łatwa. To jest pierwsza mapa w moim wykonaniu. Jej rozmiary to 2x2.

Robiłem ją specjalnie pod ślub, dlatego na całej mapie jest safearea.

I ważnym minusem jest to, że nie ma minimapy, niestety coś w WorldEditorze nie działa mi i nie generuje odpowiednio

minimapy, może wie ktoś jak wygenerować taką minimapę?

Wygląd mapy:

fDX125M.jpg

Mbc5x1i.jpg

Wd4ylfh.jpg

kkBDwu3.jpg

byT9K.jpg

Download:

https://mega.co.nz/#!SdhwgCrB!RQmUJn3m0JO1qro3Bg5rTluu8CQMNSsV8N1vtmLMj8Q

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/c67de91034fd9a81ad7e404c1b5e716e44dcf772c8f6b73de36951857fd7a114/analysis/1389541521/

P.S

Prosiłbym o zdjęcie mi paru %.

Opublikowano

I ważnym minusem jest to, że nie ma minimapy, niestety coś w WorldEditorze nie działa mi i nie generuje odpowiednio

No kurwa, czekałem na to. Tera 500 map dziennie na mpc bedzie hehehe

Opublikowano

No kurwa, czekałem na to. Tera 500 map dziennie na mpc bedzie hehehe

Tak samo mówili, że będzie 500 map jak robiło się mapy w l3dt i photoshopie.. :) No ale nie ma co ukrywać tutaj jest o wiele łatwiej i pewnie jakiś wysyp map będzie.

Opublikowano

Pokaż swoją mapę która będzie na wyższym poziomie niż "pseudo".

Nie mam co pokazywać, bo się tym nie interesuje. Fakt pozostaje faktem, że ludzie teraz zaczną robić masowo mapy, wystawiać je na forum, a nawet nie będą umieli zrobić minimapy. Jak już robić coś, to do końca.

Opublikowano

mistrzu ty lepiej pokaz jak ten program dobrze odpalić bo nie ukrywam sam mam problem ;d

1377774857-U369478.png

/\

|

Lepszej sygny w życiu nie miałem :D

Opublikowano

Nie mam co pokazywać, bo się tym nie interesuje. Fakt pozostaje faktem, że ludzie teraz zaczną robić masowo mapy, wystawiać je na forum, a nawet nie będą umieli zrobić minimapy. Jak już robić coś, to do końca.

Ale niech sobie robią co chcą, byleby nie zabijali i nie kradli.

Może i lepiej jak nie ma minimapy bo przynajmniej administratorzy poradnikowych serwerów nadal nie będą mieli co dodać na serwer.

0LsM05U.png

Opublikowano

Moim zdaniem to "nasz" sposób na robienie map jest dużo lepszy i szybszy.

Tutaj w tym programie nie można chodzić klawiszami tylko trzeba wpisywać kody, aby znaleźć się w konkretnym miejscu na mapie.

Trzeba ręcznie "malować" teren, dodawać tekstury itd. To zajmuje dużo więcej czasu niż "nasze" metody.

Nie ukrywam, że to łatwiejszy sposób robienia, ale dużo czasu trzeba siedzieć aby coś zrobić.

Program posłuży mi jedynie to edycji tekstur, bo u mnie czasami schodzi tekstura o +/- 10 kordów i do szybkiego robienia minimap.

@topic

Ładna mapa ;)

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Tutaj w tym programie nie można chodzić klawiszami tylko trzeba wpisywać kody, aby znaleźć się w konkretnym miejscu na mapie.

Trzeba ręcznie "malować" teren, dodawać tekstury itd. To zajmuje dużo więcej czasu niż "nasze" metody.

Nie ukrywam, że to łatwiejszy sposób robienia, ale dużo czasu trzeba siedzieć aby coś zrobić.

Program posłuży mi jedynie to edycji tekstur, bo u mnie czasami schodzi tekstura o +/- 10 kordów i do szybkiego robienia minimap.

@topic

Ładna mapa ;)

Racja :D I tak lepiej się robi mapy w l3d :)

Specjalista
Opublikowano

Ładna mapa,lecz nie przypomina ona ślubnej :P

Można ją wykorzystać w innych celach :P

Dzięki.

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

@topic

Ładna mapa ;)

Jak nie mozna chodzic? normalnie sobie obracasz ekranem i "chodzisz" po mapie, zadnych kordow nie piszesz ;]

Racja :D I tak lepiej się robi mapy w l3d :)

Nie ma takiej opcji , ze latwiej tu masz wiecej narzedzi, serio wystarczy tylko posiedziec troche czasu i to odkryc...

Opublikowano

Jak nie mozna chodzic? normalnie sobie obracasz ekranem i "chodzisz" po mapie, zadnych kordow nie piszesz ;]

Nie ma takiej opcji , ze latwiej tu masz wiecej narzedzi, serio wystarczy tylko posiedziec troche czasu i to odkryc...

Jak niby możesz chodzić po tej mapie ? Skoro ja widziałem jedyną możliwą opcje to klikania skrótu Alt+G lub użyć przycisku " go to

Opublikowano

Jak niby możesz chodzić po tej mapie ? Skoro ja widziałem jedyną możliwą opcje to klikania skrótu Alt+G lub użyć przycisku " go to

Może control i kółko myszki?

Opublikowano

Może control i kółko myszki?

trzymasz kolko od myszki i przesuwasz prawo lewo dol gora,

jak trzymasz kolko od myszki +ctrl do obracasz o 360stopni

Opublikowano

Mapka nie oddaje takiej "atmosfery" jak byla na klasycznej mapie slubnej. Wykorzystal bym ja jako mapa do expa lub mapa handlowa.

Mapka wyglada interesujaco, lecz mini mapa musi byc :-)

43369300000377166331.png

''Mimo, że do celu jeszcze daleko, szczęśliwy jestem, że jak na razie dotąd doszedłem..'' ♥

Alien2(Reaktywacja) -> Erratum

Opublikowano

trzymasz kolko od myszki i przesuwasz prawo lewo dol gora,

jak trzymasz kolko od myszki +ctrl do obracasz o 360stopni

Dzięki, sprawdze jak będę w domu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...