Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zarabianie na TS3

XaRaNiX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na licencji 512 (Non Profit License) nie można zarabiać w żaden sposób. Jak Cie ktoś podkabluje do supportu to Ci zablokują lickę i będziesz musiał zmienić maszynę.

Opublikowano

zawsze mozesz kupic licke nie wiem ile tam jest minimalnie tych slotow taka zaby tylko byla i zbugowac sloty na np 1024 i miec wyjebane na wszystko bo nikt sie nie skapnie bo pisze ,ze masz kupiona :)

Opublikowano

Zarabiać możesz w różne sposoby, od kanałów do rang a nawet serwerów, nawet na darmowej licencji.
Tylko po cichu, są osoby, które kupią od Ciebie Kanały VIP czy coś podobnego, ale musisz zadbać o serwer estetyka/administracja.
Żeby to się jakoś trzymało i jakąś garstkę użytkowników, która podkręci zabawę na Twoim serwerze, ludzie sami będą a jakieś klany większe czy coś może się skuszą na VIP'y.
Zależy wszystko od twojej pomysłowości i zaangażowania w tą sprawę.
+ Dobra reklama.

Opublikowano

no fakt, wszystko zależy od kreatywności i zaangażowania :P a moglibyście mi podać przykładowe korzyści jakie mogą otrzymać użytkownicy kupując rangę VIP albo kanał VIP tak, żeby nie narobili mi szkody na serwerze ?

Opublikowano

no fakt, wszystko zależy od kreatywności i zaangażowania :P a moglibyście mi podać przykładowe korzyści jakie mogą otrzymać użytkownicy kupując rangę VIP albo kanał VIP tak, żeby nie narobili mi szkody na serwerze ?

Chodzi Ci o cenę za ile możesz to sprzedawać ?

Opublikowano

Między innymi o cenę w jakich się zazwyczaj sprzedaje takie usługi. Nie wiem także co taki VIP powinien oferować, to moje pierwsze doświadczenie z "menagerowaniem" ts'a więc może mi coś doradzicie :P

Opublikowano

Vip do 7 zl, z czego dostaniesz jakieś 3zł.(SMS)
Przelew 5zł. coś takiego.
Uprawnienia to:
- Ignorowanie haseł,

- Kanał Strefa VIP,
- Specjalna ranga dla danego użytkownika,
- talk power wyższy niż normalny użytkownik,

- Możliwość wstawienia większego zdjęcia(avataru) niż zwykły użytkownik.
Można pomyśleć nad tym

Opublikowano

ok, teraz mniej więcej już wiem jak to wszystko ogarnąc. dziękuję za wypowiedzenie się w tym temacie :) Jeśli ktoś wie coś na temat pobierania opłat za reklamy na Team-speak'u niech da znać.

Opublikowano

Jeśli chcesz mieć publika z kanałami VIP, którę są płatne musisz trochę pobyć na rynku, zbudować markę. Inaczej nikt ci nie zaufa.

Żeby ci się to udało musisz mieć miłą administracje, dość ogarniętą.

Sam musisz znać odpowiedzi n każde pytanie, a nie pisać 20 postów z nowym problemem.

Mieć świetny pomysł na serwer.

Ja proponuję ci na razie nie inwestowanie dużych pieniędzy, zbudowanie marki i wtedy myśleć o zarobku ew. zwrocie kosztów. Ale to dopiero kiedy zaczniesz bardzo dobrze ogarniać ts.

Profesjonalne Wsparcie Serwerów TeamSpeak3          Boty funkcyjne na Serwery na zamówienie         Twórca bety Dużego Bota Serwerowego TS3

Kontakt:

PW     GG: 2660269     e-mail: [email protected]

Opublikowano

Właśnie tak zamierzam zrobić :) Na razie zbieram doświadczenie i te informacje które mi podajecie są dla mnie bardzo cenne. Team-speak już jest ogarnięty prawie perfekcyjnie dzięki Waszej pomocy, pozostaje tylko dobrze się zareklamować :D Tylko gdzie ja będę pozyskiwał members'ów <myśli> ? :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...