Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tereny, mroczne wrota - tragiczne fps'y

dalir

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na terenach i na mrocznych wrotach (tu już szczególnie) odnotowuje duży spadek fps.

Mój lap:

procek 3x 2.1 GHz

ram 3 gb ddr3

grafika ATI Mobility Radeon HD 5650

Czy do za mało dla Elsa? Czy może jakiś problem z ramem lub grafiką? ( nie wiem czy to istotne ale po formacie kompa gry flash w przeglądarkach też mają bardzo mało fps)

Opublikowano

Mam słabszy komputer, a u mnie występują tylko małe laggi.

Raczej nie jest to wina sprzętu. Na mrocznych wrotach jak i na terenach jest dużo mobów, prawdopodobnie to jest przyczyną spadku FPS.

Grałeś w Elsworda przed formatem? Jeśli tak, to czy działał poprawnie?

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Hmm... nie jestem pewien, ale na starych Mrocznych Wrotach też były taki spadek (ale możliwe, że mniejszy).

Nic się nie da z tym zrobić?

Opublikowano

Klaus, komputer. Kolega gra na laptopie. Na samym wstępie chciałabym Cię uświadomić, że laptop nie jest maszyną do grania. Złożenie peceta wcale nie jest drogie. Naprawdę są to grosze. W internecie możesz znaleźć wiele ciekawych ofert. Nie widzę sensu grania na lapku. Jest to strata czasu i nerwów.

1389652693-U623174.png

Opublikowano

Klaus, komputer. Kolega gra na laptopie. Na samym wstępie chciałabym Cię uświadomić, że laptop nie jest maszyną do grania. Złożenie peceta wcale nie jest drogie. Naprawdę są to grosze. W internecie możesz znaleźć wiele ciekawych ofert. Nie widzę sensu grania na lapku. Jest to strata czasu i nerwów.

nie dla każdego złożenie kompa to grosze...
Opublikowano

arl4s6 śmiech na sali. Zdajesz sobie sprawę jakie aktualnie są oferty na rynku? Ostatnio składałam komputer koledze, za kwotę +/- 400 zł. Monitor był w cenie 10 zł. Nie wydaję mi się, aby była to ogromna kwota, tym bardziej, że sprzęt jest okej. Faktem jest to, że nie pogra sobie w pewne tytuły na max detalach, niemniej jednak starczy to, aby płynnie grać w lola, bądź jakiekolwiek mmo/moba itd. Skoro nie znasz się w danej kwestii, wypadałoby nie spamić :)

Co do tematu jeszcze, nie ma opcji pozbycia się lagów, przy ogromnej ilości mobków. Tak jak powiedziałam, laptop nie jest do grania. Producenci starają się wmówić, że takowe istnieją, lecz kosztują kupę kasy. Póki co, nic nie przebije dobrej konsoli czy peceta ;)

1389652693-U623174.png

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...