Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zwierze domowe

Hraklo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć, udało mi się namówić rodziców na zwierze domowe, ale mam ogromny dylemat - jakie zwierzątko mam wybrać... głowię się nad tym od rana i myślę, że może wy mi coś doradzicie?

ogólnie chcę żeby to zwierze było przyjazne dla ludzi, żebym mógł wziąć je na ręce/spędzić z nim czas, a nie np. rybki na które tylko mogę popatrzeć... pies czy kot raczej odpada bo mam małe mieszkanie, a pies chyba potrzebuje sporo wolnej przestrzeni... czekam na pomoc. :)

Ebmy5Hc.png

Opublikowano

Może pies?

Sorry, nie doczytałem. To może jakiś ptak?

Dla CoDowników:

1388410928-U1027676.jpg

Papugi również odpadają, jakoś sobie tego nie wyobrażam.

Ebmy5Hc.png

Opublikowano

Królika :D jak nauczysz to będzie przyjazny, nie będzie uciekał i wgl ;P ja mam królika hhe trzeba sprzątać co 3-4 dni, dawać codziennie jedzenie, no i jak chcesz to go wypuszczasz z klatki i kica po mieszkaniu.

Opublikowano

Również polecam chomika. Fajny i przyjazny zwierz, jednak też sprytny i musisz uważać, żeby się nie utopił w toalecie (skoczka [*])

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Polecam świnkę morską. Tylko tutaj musisz dokładnie poszukać, aby trafić na odpowiednią, która spełniałaby twoim wymaganiom.
Taka świnka morska to fajna sprawa. Taki miniaturowy piesek :3
Z cierpliwością i uczuciem mógłbyś ją nawet wytresować ;)

standard (1).gif

Opublikowano

właśnie największą wojnę toczą: chomik, świnka morska i królik.

zabezpieczenie kabli to nie problem więc o to się nie martwię. głównie zależy mi żeby zwierzak należał do przyjaznych ponieważ mój poprzedni chomik ciągle gryzł, uciekał z rąk itd.

cierpliwość do tresury mam więc zwierze mógłbym nauczyć 'dobrych manier'.

a do właścicieli psów - czy pies na małe mieszkanie to dobry pomysł? posprawdzałem na necie i zależy od odmiany, jest sporo odmian które bez problemu można brać do małych mieszkań, a że schronisko z psiakami mam 10minut od siebie to wybór nie byłby trudny. :)

Ebmy5Hc.png

Opublikowano

pies maltanczyk - nie potrzebuje duzo miejsca, ma wlosy a nie siersc (więc nie linieje)

ogolnie bardzo fajne i przyjazne pieski

wychodzic nie musi duzo, 2 razy dziennie starczy

bardzo zalezy im na bliskosci, wiec wystarczy ze np. w domu bedzie sobie lezal obok ciebie podczas ogladania tv i bedzie szczesliwy ;)

sa male i malo jedza.

Opublikowano

Swinka morska poniewaz to taki maly slodziak ktorego da sie tulic karmic i wogole.

A teraz zobacz plusy!

Gdy ogolisz swinke z siersci ciesz sie malym hipopotamem !

z14679936Q,Bezwlosa-swinka-morska-wyglad

Od kołyski, aż po grób,
Jedno miasto, jeden klub.
Za te barwy za naszą Stolicę
Pójdą w bój Legii wierni kibice

Opublikowano

Chomik tylko zabezpiecz klatkę żeby nie uciekł.

Mój uciekł i już go nie znałazłem [*]

Opublikowano

Zależy co masz na myśli mówiąc "małe mieszkanie". Mój jamnik nie wygląda na nieszczęśliwego, a mieszkanie ma 60 m. kw. Wystarczy go wtedy często i długo wyprowadzać. ;)

rydah for life

Opublikowano

Po chuj mu mówicie mu o psach skoro napisał że takie zwierze odpada.

Ja polecam królika miniaturkę, szczególnie angorę. Trochę większe od chomika a mniejsze od zwykłego królika, z dłuższą sierścią.

Ogólnie to łatwo złapać jak gdzieś ucieknie, a powala swoim słodkim wyglądem. Miałam takiego i był bardzo przyjazny, sam pchał się na ręce i nie uciekał.

Nawet kota się nie bał, a śmiesznie tupał nóżkami jak go widział. Oczywiście kot się bał go bardziej niż królik jego. :D

Jeśli królik nie odpowiada to polecam szynszyle.

Opublikowano

Czupacabra :)

lub królika miniaturke :D

ja pare lat miałem takiego tylko że z pierdolcem

ten królik zachowywał się jak pies haski, były momenty że odjebała mu palma i trzeba było spierdalać bo chuj drapał i gryzł aż krew się lała.

Ten krolik był u nas rok a mnie w szpitali szyli 6 razy w tym od zajebania blizn które mam do dziś

znajomi też miali miniaturke i zachowywał się normalnie, a ten był pojebany na umyśle

Opublikowano

Nie polecam chomika bo hałasuje w nocy i spać nie idzie :P

Polecam pieska - Shih-Tzu , jest mały , nie potrzebuje dużego mieszkania i lubi się tulić - a pozatym jest słodki :D

" Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady, a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz "

Trenuj do końca ... do upadłego. Bo trening to walka by dążyć do czegoś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...