Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czuc plastik

Ravgor.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem chodzi o to ze moj komputer sie wyłaczał i sprawdziłem o co chodzi przeczysciłem wszystko itp. I gorace było taki kwadracik z napisem GIGABYTE wiec myslałem zeby to odczepic ale siw trzmyło dobrze wiec uzyłem obcengi i rozwaliłem jedno takie zabezpieczenie i skapłem sie ze tego sie noe rusza i postanowiłem podłaczyc komputer i po jakis 5 minutach po odpaleniu kompa poczułem smrud plastiku nie wiem czemu błagam pomozcid mi nie wiem co na robiłem.

1386361287-U962219.png

By Maxio.

Opublikowano

exModerator a tak napisane WTF?

no nic..otwórz obudowę i popatrz co tam się przypiekło

PS: napisz to składniej

Pierdoli mnie ta ranga wazne jest moj komp wiec tak

zacinał mi sie komputer wiec go otworzyłem dotknałem kwadrat z napisem GIGABYTE POD karta graficzna było strasznie goroce wiec postanowiłem go wyciagnac lecz nie mogłem wiec wziałem obcegi i rozwaliłem jedno z zabezpieczen i od teraz ten kwadrat luzno sie trzyma i jak ponownie uruchomiłem komputer czułem ze smierdzi plastikiem.

1386361287-U962219.png

By Maxio.

Opublikowano

Zerwał radiator z chipsetu, jak się komputer odpala, to kup pastę termoprzewodzącą i posmaruj ten radiator, co zerwałeś i przymocuj na miejsce, a jak się nie odpala, to płyta do wymiany.

Jak dla mnie kiepski troll, ale mogę się mylić...

436951440626370320491.png

Opublikowano

Zerwał radiator z chipsetu, jak się komputer odpala, to kup pastę termoprzewodzącą i posmaruj ten radiator, co zerwałeś i przymocuj na miejsce, a jak się nie odpala, to płyta do wymiany.

Jak dla mnie kiepski troll, ale mogę się mylić...

Człowieku ja tu nie trolluje btw chodzi mi o to

http://iv.pl/images/42229946908963371811.jpg

1386361287-U962219.png

By Maxio.

Opublikowano

Witam mam problem chodzi o to ze moj komputer sie wyłaczał i sprawdziłem o co chodzi przeczysciłem wszystko itp. I gorace było taki kwadracik z napisem GIGABYTE wiec myslałem zeby to odczepic ale siw trzmyło dobrze wiec uzyłem obcengi i rozwaliłem jedno takie zabezpieczenie i skapłem sie ze tego sie noe rusza i postanowiłem podłaczyc komputer i po jakis 5 minutach po odpaleniu kompa poczułem smrud plastiku nie wiem czemu błagam pomozcid mi nie wiem co na robiłem.

Jeszcze raz napisz bo nie zrozumiałem ;-;

Opublikowano

Jezeli tego radiatora brakuje lub jest slabo przymocowany i nie dolega do chipsetu, czuc plastik to nawet nie wlaczaj komputera by do reszty nie uszkodzic plyty.

Musisz ja wyjac z obudowy i przymocowac radiator na nowo jezeli juz nie jest za pozno. Jak sam nie umiesz to zobacz czy w serwisie cos zdzialaja.

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Jezeli tego radiatora brakuje lub jest slabo przymocowany i nie dolega do chipsetu, czuc plastik to nawet nie wlaczaj komputera by do reszty nie uszkodzic plyty.Musisz ja wyjac z obudowy i przymocowac radiator na nowo jezeli juz nie jest za pozno. Jak sam nie umiesz to zobacz czy w serwisie cos zdzialaja.

Od razu gdy poczułem plastik wyłaczyłem kompa. Mam pytanie ile by kosztowało na nowo przymocowanie takiego radiatora??

1386361287-U962219.png

By Maxio.

Opublikowano

Jedyne wyjście to kupno kleju termoprzewodzącego (lub termopadów dobrych), zaczepu nie kupisz a z identycznym radiatorem z takimi zaczepami będzie ciężko.

Przy okazji, to ma być gorące i prawdopodobnie zawsze będzie w szczególności ze stockowym radiatorem.

Opublikowano

To dosc nietypowa usterka ale tak pewnie 50-100zl sobie policza

A moge czy wg jest jakas mozliwosc zebym sam to zrobił jakas mascia??

1386361287-U962219.png

By Maxio.

Opublikowano

50-100zł?

Ja takie rzeczy w szkole w 5 minut załatwiam, fajne ceny se wymyślacie :P

@Up.

Mógłbyś pastą do zębów spróbować, ale skoro aż tak się grzeje, to lepiej nie, kup jakiś najtańszy klej termoprzewodzący, np ten:

http://proline.pl/?p=AG+KLEJ+TERMO+5G

I jak już go kupisz, to wytrzyj chipset i radiator ze starej pasty (waciki + alko) i nałóż trochę tego kleju i przyklej (tylko, żeby Ci nie przyszło do głowy robić to kropelką, czy czymś...).

Opublikowano

50-100zł?

Ja takie rzeczy w szkole w 5 minut załatwiam, fajne ceny se wymyślacie :P

@Up.

Mógłbyś pastą do zębów spróbować, ale skoro aż tak się grzeje, to lepiej nie, kup jakiś najtańszy klej termoprzewodzący, np ten:

http://proline.pl/?p=AG+KLEJ+TERMO+5G

I jak już go kupisz, to wytrzyj chipset i radiator ze starej pasty (waciki + alko) i nałóż trochę tego kleju i przyklej (tylko, żeby Ci nie przyszło do głowy robić to kropelką, czy czymś...).
Ale co mam rozwalic drugie zabezpieczene posmarwac pasta i przykleic?? Czy lepiej isc do komputerowego i opisac cała sytuacje.

1386361287-U962219.png

By Maxio.

Opublikowano

TEGO SIE NIE ROZWALA, to jest zrobione coś na styl zaczepu, spróbuj go nacisnąć i wyciągnąć, ewentualnie z drugiej strony płyty głównej trzeba będzie 2 nóżki rozporowe zbliżyć do siebie i odczepić.

AAB_Cooling_CHIPSET_PIN-38fb9b75.png

Ewentualnie możesz rozwalić, ale kupić nowe piny + zwykłą pastę termoprzewodzącą, albo rozwalić i kupić sam klej termo, to bez zaczepów będzie się trzymało nawet.

Opublikowano

TEGO SIE NIE ROZWALA, to jest zrobione coś na styl zaczepu, spróbuj go nacisnąć i wyciągnąć, ewentualnie z drugiej strony płyty głównej trzeba będzie 2 nóżki rozporowe zbliżyć do siebie i odczepić.

AAB_Cooling_CHIPSET_PIN-38fb9b75.png

Ewentualnie możesz rozwalić, ale kupić nowe piny + zwykłą pastę termoprzewodzącą, albo rozwalić i kupić sam klej termo, to bez zaczepów będzie się trzymało nawet.

Ja mam taki inne zaczepy jk by były z plastiku

1386361287-U962219.png

By Maxio.

Opublikowano

zaczepów raczej na pewno osobno nie kupisz, wyciągnij/urwij drugi, wyczyść radiator i chipset ze starej pasty, kup klej termoprzewodzący i przyklej. Będzie działać jak wcześniej

Opublikowano

zaczepów raczej na pewno osobno nie kupisz, wyciągnij/urwij drugi, wyczyść radiator i chipset ze starej pasty, kup klej termoprzewodzący i przyklej. Będzie działać jak wcześniej

a jak dam paste i bedzie spadac dalej ten radiator calkiem??

1386361287-U962219.png

By Maxio.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...