Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] Pingi 999

pawelek01

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mój problem polega na tym ze prawie na wszystkich grach widze u kazdego pingi 999. Gdy odrazu dojde do gry to przez okolo 1 minuty jestem invisible ale innych widze i mam u nich ping 0 dopiero po jakiejs minucie robi sie u wszystkich 999 . Dzwonilem do dostawcy internetu(bo mam radiowy ) i powiedzial ze mam niby zewnetrzne IP ale jak sprawdzalem w uruchom/cmd/ipconfig to wychodzi ze mam wewnetrzne i nie wiem czy to moze byc przyczyna tych pingow . Prosze o odpowiedz ;d

Opublikowano

Jesteś chyba pierwszą osobą, która tak jasno opisała swój problem. Myślałem, że nie spotkam już takiej osoby na tym forum. A więc, zadzwoń jeszcze raz do swojego dostawcy i poproś go o odblokowanie WSZYSTKICH portów, ponieważ jest to ich wina. Może twierdzić, że masz odblokowane itp. jednak w większości przypadków są one zablokowane i trzeba je otworzyć, niech to sprawdzi. Jeśli jednak będą otwarte to poproś go o instrukcję, jak odblokować te porty w routerze, który posiadasz. Zapewne będzie wiedział jak to zrobić. Jeśli nie (w co wątpię) to na internecie na pewno znajdziesz jakiś poradnik do swojego modelu routera.

Opublikowano

Hehe ;D jasno opisalem problem , poniewaz wtedy jest latwiej udzielic odpowiedzi ; )) . Przed chwilka wlasnie dzwonilem odnosnie tego IP do Administratora sieci i powiedzial ze mam zewnętrzne , będe musial sprawdzic z tymi portami jeszcze . A z tym routerem to mam tak , że w domu mam router który sam zakupiłem i jak odpiąłem kabel sieciowy od routera i podpiąłem bezposrednio do komputera to tak samo mam pingi 999 ; / więc wydaje mi sie ze jedyna przyczyna moze byc zablokowanie niektorych portów przez nich no chyba ze jeszcze moze byc cos innego o czym nie wiem ;D

Opublikowano

Hehe ;D jasno opisalem problem , poniewaz wtedy jest latwiej udzielic odpowiedzi ; )) . Przed chwilka wlasnie dzwonilem odnosnie tego IP do Administratora sieci i powiedzial ze mam zewnętrzne , będe musial sprawdzic z tymi portami jeszcze . A z tym routerem to mam tak , że w domu mam router który sam zakupiłem i jak odpiąłem kabel sieciowy od routera i podpiąłem bezposrednio do komputera to tak samo mam pingi 999 ; / więc wydaje mi sie ze jedyna przyczyna moze byc zablokowanie niektorych portów przez nich no chyba ze jeszcze moze byc cos innego o czym nie wiem ;D

Jest to wina tylko i wyłącznie portów. Z internetem radiowym niestety tak jest, że zazwyczaj są problemy z portami. W 90% przypadków pomaga ich odblokowanie. Czekam na rezultaty rozmowy z dostawcą :)

Opublikowano

Okej zaraz zadzwonie i napisze co i jak ;D

@EDIT

Jeszcze mogę dodać że poprzednio mialem ten sam itnernet tylko nie przez kabel dsl tylko taki wkręcany od tylu komputera do karty sieciowej i wtedy nie bylo problemow , a jak zmienilem na ten sam internet tylko ze przez kabel dsl to wystapily te problemy

Dzwonilem wlasnie i powiedziano mi żebym wylaczyl jakis serwer DHCP w routerze . Ktos moglby mi wytlumaczyc krok po kroku jak to zrobic i co to wogole jest ? bo w tych sprawach wogole sie nie orientuje ;D z gory dziekuje ;D

// Edytuj poprzedni post || weeedx

Opublikowano

Ten filmik w miarę dobrze to pokazuje:

Jednak jeśli nie jesteś do końca pewien co robisz to zapytaj czy dostawca może Cię pokierować jak to zrobić, aby było dobrze :) Jeśli to źle zrobisz to nie będziesz miał dostępu do internetu.
Opublikowano

A jezeli odpialem kabel dsl od rputera i podpialem bezposrednio do komputera i problem nie zniknal to jest sens wylqczania tego DMZ ?

Opublikowano

A jezeli odpialem kabel dsl od rputera i podpialem bezposrednio do komputera i problem nie zniknal to jest sens wylqczania tego DMZ ?

Poprawie Cie. Wilku kazal WLACZYC a nie WYLACZYC DMZ. Nie pomyl sie, bo jesli masz wylaczone to nie wlaczysz i niepotrzebnie bedziemy szukac rozwiazania :)

Opublikowano

Nie mogę wejsc wogole w ustawienia routera przy IP 192.168.1.1 a w instrukcji jest wlasnie ten adres podany

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...