Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info]Czystka imion przywoływaczy

Myranda

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W nadchodzącym patchu zaprezentujemy wam nową opcję zwaną czystką imion przywoływaczy.
Co jakiś czas przeglądamy imiona przywoływaczy i zwalniamy te, które nie były używane od dawna. Od teraz czystka imion przywoływaczy będzie przebiegała automatycznie. W zależności od tego, kiedy rozegraliście ostatni mecz i jaki jest wasz poziom, otrzymacie immunitet na czystkę imion. Każde imię otrzyma na początku immunitet na 6 miesięcy, a potem będzie otrzymywać dodatkowy miesiąc za każdy poziom powyżej 6.
Przykładowo:

• Poziomy 1-6: 6 miesięcy immunitetu
  • Poziom 12: 1 rok immunitetu
  • Poziom 20: 1 rok, 8 miesięcy immunitetu
  • Poziom 30: 2 lata, 6 miesięcy immunitetu

Jeżeli immunitetu się skończy, wasze imię stanie się dostępne do wybrania przy zmianie imienia przywoływacza, korzystając z opcji w sklepie. Jeżeli zalogujecie się po tym, jak ktoś zajmie wasze imię przywoływacza, zostaniecie poproszeni o wybranie nowego. Mimo to, że wasze imię zostało zajęte, cała kupiona zawartość oraz historia rozgrywek są przypisane do konta.
Warto pamiętać, że imiona, które utraciły immunitet, mogą być przejęte tylko przez zmianę imienia przywoływacza, a nie przez nowych graczy. To gwarantuje, że imię będzie wykorzystane przez aktywnego gracza, a nie kogoś, kto doszedł do wniosku, że koniecznie musi się nazywać Trevor, 7revor i Tr3v0r Tha 5hr3dder. To się zdarza częściej, niż sądzicie.
Aby ułatwić zdobycie imienia, które zawsze chcieliście, można teraz zmieć imię przywoływacza za 13 900 PZ. Gracze, którzy wolą korzystać z RP, mogą zdobyć nowe imię za połowę ceny od 14 do 28 stycznia.
Mając tyle wolnych imion, złapcie swoje wymarzone!

żródło http://eune.leagueoflegends.com/pl/news/game-updates/features/czystka-imion-przywolywaczy
Opublikowano

Samo to że dali możliwość "zakupu" zmiany nicku za 14k jest już świetnym pomysłem, w końcu nie wszystkim się podoba aktualna nazwa (tak, mam na myśli siebie xD), ale skoro jest możliwosć zmiany za IP to widzę mniejszy sens w wydawaniu RP na tą czynność (To tylko moje zdanie, nie bierzcie tego do siebie)

Opublikowano

Super, powoli widzę udostępniają nam rzeczy za IP.

Za rok widzę skiny za 30k IP xD

Ja się nazwę Fnatic xPeke!

Hahaha, obawiam się, że tak łatwo nie będzie z tymi skinami :(

Opublikowano

Generalnie to mogliby dawać te info tak z miesiąc-dwa wcześniej, bo teraz to lipa przez niecałe 3 tygodnie zbierać tyle, ewentualnie ci co ferie będą mieli pierwsi dadzą radę:P

Chcesz zacząć grać w LOL'a? Szukasz fajnej ekipy? Również zapraszam na PW:D

Opublikowano

Hm, trzeba uzbierać IP. 13.900 IP to będzie stała cena, tak?

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Ja uważam ten pomysł za zwykła próbę zarobienia szybkich pieniędzy. xD

Tak mi się wydaje, że za IP będzie to stała cena. :)

Wszystko okaze sie po 28.

Btw. masz racje ze chcą szybką kase zarobić , ale przynajmniej robią całkowicie darmową gre.

Zmiana nicku kosztowała 1500+ rp, a troche w pln to kosztuje, więc lepiej przesiedzieć te kilkadziesiąt gier i zmienic nick za IP niż leieć do sklepu po psc i płacić z własnej kieszeni.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Ja uważam ten pomysł za zwykła próbę zarobienia szybkich pieniędzy. xD

Tak mi się wydaje, że za IP będzie to stała cena. :)

ta, to co powiesz o wyprzedaży skinów? champów? skinach do wardów? oczywiście, że chcą kase, to tytuł w 100% darmowy ;_; i ciesze się że dadzą o 50% zniżki na rp zmaine

Wszystko okaze sie po 28.

Btw. masz racje ze chcą szybką kase zarobić , ale przynajmniej robią całkowicie darmową gre.

Zmiana nicku kosztowała 1500+ rp, a troche w pln to kosztuje, więc lepiej przesiedzieć te kilkadziesiąt gier i zmienic nick za IP niż leieć do sklepu po psc i płacić z własnej kieszeni.

1300 rp kosztuje

­

Opublikowano

Smutno, że można kupić teraz za IP, kiedy ja zbieram na championów, a będę zbierał jeszcze z kilka miesięcy. A do tego czasu to ja sobie kupię zmianę za 650RP. Też fajny myk, że można kupić przez te 2 tygodnie za połowę ceny.

GJ RIOT, idziecie w dobrą stronę.

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Mi tam nick na głównym koncie nie przeszkadza,więc i tak nie zmienię-dla niektórych zmiana będzie dobrą wiadomością.

Opublikowano

Hm, trzeba uzbierać IP. 13.900 IP to będzie stała cena, tak?

Tak. Nigdzie nie wspomniano, że będzie to na "okres czasowy". Na okres czasowy jest tylko wprowadzona przecena za kupno RP 50% taniej.

Btw. Immunitetu im się zachciało 0.0.

8372383248.png
Opublikowano

Elo ziomki, jedno pytanie mam xD.

"Aby ułatwić zdobycie imienia, które zawsze chcieliście, można teraz mieć imię przywoływacza za 13 900 PZ. Gracze, którzy wolą korzystać z RP, mogą zdobyć nowe imię za połowę ceny od 14 do 28 stycznia."

Czy mogę sobie kupić dajmy na to 15 stycznia Zmianę Nicku, ale go nie zużyć? Bo na razie nie jest mi to potrzebne, no ale później jak najbardziej by mi się przydało :P. Czy jak nie będę tego czegoś używał przez długi czas to mi "nie zniknie" itp.?

Opublikowano

Na moim koncie mam dobrze przemyślany nick i nie chcę go zmieniać ^^ Ale znam kilka osób co mają na koncie po ~50k PZ i nie mają co z nimi zrobić :D Dobrze ze strony riotu że udostępniają pewne czynności za IP, ale za to że dali to za IP jest jakiś ,,immunitet" ;/ Dobrze by było gdyby to zostało na zawszę :>

928011413476457403957.png

Opublikowano

@2up, jak to się kupujesz to od razu musisz wpisać nick, tak to właśnie działa. :)

Yyy? A co w takim razie, gdybym to kupił i już próbował go zmienić, a tu nagle buch, rozłączyło mi internet, co wtedy? xD

Opublikowano

To działa tak, że klikniesz w zmianę nicku, wpisujesz, dajesz kup, czy coś takiego i tyle. Jak rozłączy Ci neta, to nie kupi - proste.

Kupno poprzez IP będzie na zawsze, nie tylko do 28 stycznia.

Opublikowano

To działa tak, że klikniesz w zmianę nicku, wpisujesz, dajesz kup, czy coś takiego i tyle. Jak rozłączy Ci neta, to nie kupi - proste.

Kupno poprzez IP będzie na zawsze, nie tylko do 28 stycznia.

Ale do 28 stycznia będzie w promocji 50% :). Dlatego chciałbym się załapać jeszcze, bo jak na razie nie mam jakiegoś specjalnego pomysłu na nick.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...