Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Który hosting wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 121
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

FiberHost odradzam. Mam serwer 999slotów i przy około 20 osobach zaczęły się lagi. Sam potrafi się wyłączyć i trzeba pisać do administracji aby go włączyli. Nie polecam.

MineServ moim zdaniem jest najlepsze. Miałem tak kilka razy serwery 100slotów i 70-80/100 osób 0 lagów a miałem około 40 pluginów. 

CraftServe też polecam mam aktualnie serwer 80slotowy do tworzenia serwera którego niebawem bd zapowiedź i spisuje się zaj*biście :)

Opublikowano

Polecam pukawkę mam tam maszynkę 10 gb ram, ZERO LAGÓW.

Craftserwer niby najlepsze ale kradną autorskie skrypty, edytują i się pod nimi "Podpisują"

Opublikowano

Wybierz ;)

LvLUp

Lvlup

(www.lvlup.pro)

Cena za slot: 0,70zł

Ilośc ram: 51,2mb za slot

Cena Za Serwer 10 slotowy: 6,80zł

Ilość ram na serwerze 10 slotowym: 512mb

,,Lvlup.pro mają tanio i bardzo fajne oferty" 

,,Polecam hosting Lvlup.pro. Masz szeroki wybór oferty, ciekawe dodatki takie jak: sklep sms, podgląd mapy, informacje, instalator paczek."

c6i57sfse5os.png 

Opublikowano

Ja miałem serwer na FiberHost i byłem średnio zadowolony. Ogólnie całkiem fajny panel, ciekawa oferta, w miarę tanio, ale często pojawiały się błędy np. serwer sam się wyłączał. Więc tak średnio ;P 

Obecnie posiadam serwer na CubeHost i jestem bardzo zadowolony ! Ciekawa oferta, można baaaardzo łatwo zrobic itemshop co się bardzo przydaje :) Jedyny minus jest taki, że serwer czasami nie wyrabia i przy reloadzie (przy ok.1000/4000mb). Ale ogólnie godny polecenia :)

Służę pomocą w sprawach związanych z grą FIFA WORLD-

Masz problem? Pisz na PW! :)

Opublikowano

CRAFTSERVE

Posiadam serwer 10 slotów od 2 lat :)

Przy paczce ATS niestety 1GB ram to mało i przy 8/10 nie oszukujmy się : przy generowaniu świata potrzeba 15 minut zanim ktoś wejdzie.

Ogólnie teraz posiadm bukkit 14pluginów [logblock , socialspy taki survivial] jest świetne! 10/10 zwiecha była tylko przez mój świetny autorski plugin :rolleyes: ale i tak uratowałem mapę[ co ciekawe cofka objęła tylko spawn :D ]

Za serwer płacę 20zł i to najlepszy wg. mnie hosting bo testowałem na ATSie pukawkę, mineserv fiberhost i cubehost ale craftserve ma maszyny z szybkimi procesorami [ na helpdesku odpisali 3930k na dirty i xeon na wooden +]

Zalety:

szybkie procesory

szybkie dyski SSD

helpdesk odpisuje po 12 godzinach

zniżka dla stałego klienta

itemshop

przyjazny panel

Wady:

mało ramu

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja osobiście polecam hosting FIREHOSTING.PL, mam na nim kilka serwerów i wszystko jest wspaniale, idealne ceny, pomoc techniczna. Polecam! :)

Opublikowano

Dziękuje za opinie

Jeżeli jakaś opinia nie pojawi się w temacie to znaczy, że albo na ten hosting jest za dużo opinii i jeśli dodałbym je wszystkie to byłby za duży bałagan, albo opinia była za mało uzasadniona.

Opublikowano

Nie polecam mineserv ... nie umieją naprawić błędu i tak drogo w uj mają ..

W wgl to tam napisane że na minesev 10 slotów 15 zł .. gówno prawda.. 15 craftów to około 40 zł sms a za 20 slotów musisz dać 90 zł sms

Opublikowano

Nie polecam Craftserve - za taką cene mam podobny serwer na pukawce na 2 miesiące. A jak sie kupuje, to najtaniej wyjdzie wynająć dedyka - będzie stabilny, chyba że sam coś popsujesz :)

Opublikowano

Dodaj Slotex.pl :), ja osobiście mogę go polecić, 1 Gb ram, 27 pluginów i serwer śmiga! Dodatkowo tanio i nie limitowane sloty.

1393574935-Untitled-1.png

|*Sygnaturka*|

Opublikowano

Zalety:

szybkie procesory

szybkie dyski SSD

helpdesk odpisuje po 12 godzinach

zniżka dla stałego klienta

itemshop

przyjazny panel

Wady:

mało ramu

@Autor tematu

Jak już przypisujesz do serwera zalety i wady to podaj może jakieś konkretne parametry oraz porównanie z innymi serwerami. Wymień jakich procków i jakich dysków używają (lub twierdzą, że używają, bo jest różnie). Wypadało by też sprawdzić szybkość odpisywania pomocy we wszystkich hostingach (najlepiej kilka niezależnych testów).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...