hercio Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Witam serdecznie Tak jak w temacie szukam ogarniętych ludzi do stworzenia serwera muonline. Głownie chodzi mi o programistów którzy doradzą i zabezpieczą serwer. Dawniej stawiałem serwer "MuDragon" v. 97d+99 ale chyba mało ludzi już pogrywa na tej versji a więc myśle o stworzeniu czegoś nowego s2, s4 .. do ustalenia. Serwer postawiony byłby w domu sprzęt: - 4 giga ram - procesor 3200ghz athlon Będe chciał powiększyć procka do 2x 3ghz, Lącze: - 100 mega mogę przeznaczyć ok 70 - upload 80 mega tutaj mogę udostępnić ok 60 mega. Przewidywany start serwera to luty br. Oczywiście serwerek bdzie stał 24/7h. Jeżeli masz czas i chęci zapraszam na gg://1952197 w celu ustalenia szczegółów. Odnośnik do komentarza
adey Opublikowano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Z tego co wiem, to w dzisiejszych czasach ludzie nie stawiają juz serwerów na domowych komputerach. Wszystko na dedyki przeszlo Odnośnik do komentarza
Blaaszka Opublikowano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Jeżeli chcesz na swoim komputerze postawić, to ktoś sobie pomyśli, że to kolejny nie wypał. Dopóki nie przejdziesz na przynajmniej VPS'a nie masz co się łudzić, bo komputer będzie Ci padać jak mucha. Odnośnik do komentarza
hercio Opublikowano 12 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Dzięki za wypowiedzi Ale postanowione stawiam go na kompie w grę nie wchodzi vps, dedykt... Nie wiem czemu komp ma mi padać co chwile ? dobre chłodzenie, zabezpieczenia no i jazda. Pytanko, na jakiej versji opłaca się stawiać serwer? bo jak pisałem 97d+99 to już oldschool i ludzie teraz grywają na wyższych wersjach. Odnośnik do komentarza
MPCwaRRior Opublikowano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 1.02c albo 1.04h ci polecam ... a co do dedyka to jak nie chce go mieć to nie stawiaj serva, no chyba że chcesz sobie z kolegami pograć :P Odnośnik do komentarza
hercio Opublikowano 12 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Dobra widać że myślicie że serw będzie ostro zlagowany i radzicie mi dedykta.. przy ok 200 online jak miałem graczy nikt nie narzekał na lagi a stawiałem go na gorszym kompie. Tak więc jeżeli ktoś ma pisać teksty typu "a co do dedyka to jak nie chce go mieć to nie stawiaj serva, no chyba że chcesz sobie z kolegami pograć" To bardzo proszę o nie udzielanie się w tym tamacie. Zapewniam że serwer nie będzie zlagowany i postoi troszkę czasu. Odnośnik do komentarza
Ultimate44 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Hercio im zapewne chodzi o ddosy. Serwer na prywatnym sprzęcie jeśli ktoś sie uweźmie to wątpie że długo postoi ale rób jak uważasz nie jeden taki serwer padł przez to. Odnośnik do komentarza
hercio Opublikowano 12 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Hmm nie wiem bo jak się ma vps, dedykta to też sam sobie musisz to zabezpieczyć żadna firma nie zrobi to za ciebie. Więc tak naprawdę nie wiem o co chodzi. Odnośnik do komentarza
mirraseq Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Firmy takie oferują zabezpieczenia zewnętrzne, tj sprzętowe firewalle, które w miarę radzą sobie z atakami DDOS. Jeśli postawisz u siebie i komuś się będzie nudzić zapuszczając atak na Twój komputer, to pozbędziesz się internetu na jakiś czas YOU MUST DIE - Ganon, Koridai Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.