Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Upgread pc

JELCZU1997

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kilka dni temu pisałem temat o zakupie komputera ale nie dziś o tym. chciałbym wiedzieć jakie części na jakie mogę wymienić w swoim komputerze aby zwiększyć jego siłę.

Moje specyfikacje:

płyta główna gigabyte ga-m61sme-s2

procesor amd sempron am2 2800+ 1.6gh

pamięć goodram pc4200 1gb

dysk twardy wd1600aajs 160gb (nie trzeba zmieniać)

karta graficzna zintegrowana gf 6100 256mb

ps zauważyłem że błąd w temacie

Opublikowano

wymień procka na Athlona 64

dokup pamięci 2x 2 Gb albo 2x4Gb

postaw system x64

dokup kartę grafiki na PCIE

masz Allegro to sobie poszukaj to na co cię stać ( dane masz na stronie producenta płyty )

ale najlepiej to kup coś nowszego niż ten złom i na Intelu , używane w całości wyjdzie taniej niż zakup podzespołów do rozbudowy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

czemu wy wszyscy preferujecie intel po prostu chcę wiedzieć na przyszłość

obecnie amd produkuje procesory z "pustymi rdzeniami" które mają o wiele niższe osiągi aniżeli procesory intela, gdyby nie ten fakt pewnie proponowalibyśmy często amd gdyż są tanie ale ich wydajność jest o wiele wiele niższa

Opublikowano

czemu wy wszyscy preferujecie intel po prostu chcę wiedzieć na przyszłość

W skrócie jakość/cena nie jest dobra.

Cena przystępna ale jakość słaba.

Chyba że chodzi o rendering ale teraz to lepiej CUDA'mi renderować.

graphic.png
Opublikowano

wymień procka na Athlona 64

dokup pamięci 2x 2 Gb albo 2x4Gb

postaw system x64

dokup kartę grafiki na PCIE

masz Allegro to sobie poszukaj to na co cię stać ( dane masz na stronie producenta płyty )

ale najlepiej to kup coś nowszego niż ten złom i na Intelu , używane w całości wyjdzie taniej niż zakup podzespołów do rozbudowy

mam pytanko czy taki procesor jest dobry tzn jakie gry pociągnie i na jakich detalach nie chodzi mi o wszystkie po kolei ale np skyrim czy bf 3

http://allegro.pl/intel-core-i5-650-3-46ghz-turbo-4mb-l3-gwarancja-i3867941447.html
Opublikowano

Nie jest to demon prędkości jak na aktualne czasy ale zastanowił bym się nad inna I5 4 rdzeniową ponieważ owa posiada jedynie 2 rdzenia co oczywiście zaniży wyniki.

Nie pograł byś na tym spokojnie spore spadki w grach wymagających 4 rdzenie, w zasadzie porównał bym tą i5 do i3.

graphic.png
Opublikowano

obecnie amd produkuje procesory z "pustymi rdzeniami" które mają o wiele niższe osiągi aniżeli procesory intela, gdyby nie ten fakt pewnie proponowalibyśmy często amd gdyż są tanie ale ich wydajność jest o wiele wiele niższa

Nie tak wiele nizsze, to nie sa zle procesory, po prostu nie nadaja sie zbytnio dla przecietnego Kowalskiego, ktory chce wlozyc procesor do gniazda, zamontowac dolaczone chlodzenia i "ma dzialac bezproblemowo, cichutko, wydajniej, bezpiecznie".

W skrócie jakość/cena nie jest dobra.

Cena przystępna ale jakość słaba.

Chyba że chodzi o rendering ale teraz to lepiej CUDA'mi renderować.

Dlaczego nie ? FX 6300 to obecnie koszt 400zl czyli mnie, niz i3, FX 8320 - 540zl.

Jak HDD jest na S-ATA to wszystko oprocz niego do zmiany.

Opublikowano

Nie tak wiele nizsze, to nie sa zle procesory, po prostu nie nadaja sie zbytnio dla przecietnego Kowalskiego, ktory chce wlozyc procesor do gniazda, zamontowac dolaczone chlodzenia i "ma dzialac bezproblemowo, cichutko, wydajniej, bezpiecznie".

Dlaczego nie ? FX 6300 to obecnie koszt 400zl czyli mnie, niz i3, FX 8320 - 540zl.

Jak HDD jest na S-ATA to wszystko oprocz niego do zmiany.

niby nie ale wiadomo ta taniość odbija się trochę na prądzie bo pożerają papu lepiej niż odkurzacz kurz

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...