Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co jest nie tak z zestawem?

Incore^^

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnimi czasy złożyłem sobie taki oto zestawik:

-MOBO: asrock g41c-vs (szajs ze starego pc, do wymiany, wiem)

-PROCEK: Core 2 quad q6600 niepodkręcany ze względu na słabe mobo, z COOLEREM: SilentiumPC FORTIS 1225

-GRAFIKA: Radeon 7790 HD OC z chłodzeniem od gigabyte 120mm

-Zasilacz: Corsair VS 550W

-Ram: 4gb

-Obudowa z dodatkowymi 2 wiatrakami

Problemy mam 2:

1.DayZ chodzi jak kupa, mam jakieś 25-30 fps, na full detalach (gdy zmniejsze detale to mam tylko mniej fps), stabilne, bez spadków, jednak widoczne są scinki, dla porównania mój kumpel z CAŁYM komputerem wartym tyle co moja karta graficzna gra sobie na 50 fps-ach, dlaczego?

2. Czasem wywalają mi blue screeny, wiem, że to od karty graficznej, ale dlaczego?, w środku kompa panuje temperatura ok. 20*, przy czym karta ma 30*, przedmuch jest tak zajebisty, że chyba lepszy byłby tylko azot, dlaczego wywalają mi blue screeny?

Opublikowano
gra sobie na 50 fps-ach

Jak spojrzy w niebo ? To nadal gówniana optymalizacja i trzeba niezłego sprzętu, żeby pograć. Nie znam się na DayZ ale nie ma tam jakiegoś limitera framerate ?

przedmuch jest tak zajebisty, że chyba lepszy byłby tylko azot

Pominąłeś WC : ]

Co do bluscreenów, nie jest wykluczone, że są powodowane prez MOBO (ale pewności nie mam), bo problemy z działaniem 77xx były już wcześniej, też na starych płytach.

Opublikowano

Spróbuj zainstalować starsze stery do karty graficznej.

Co do BS to wyjmij jedną bańkę RAM i testuj programem MemTest i następnie drugą , ALE NIE RAZEM.

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...