Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Hubert0555

Pytanie

Opublikowano

Witam jestem tu pierwszy raz na forum.Mam pewien problem.Zacząłem naukę jezyka Java i już na 2 rozdziale stanąłem w miejscu nie przez mój błąd tylko przez system :(

gdy w cmd wpisuję np: [ cd e:\jdk1.7.0\JavaPodstawy ] i sprawdzeniu [ dir ] wyświetlają mi sie pliki z C:\Users\users (pozycja startowa w cmd)Próbowałem z innymi wersjami jdk.Odziwo na tych wszystkich wersjach udało mi sie tylko rozpakować src.zip, ale już corejava.zip i jdk-7u45-apidocs.zip już nie mogę rozpakować.(corejava.zip jest wymagany do dalszej nauki)

Oczywiście tak jak było w książce do ścieżki PATH dodałem E:\jdk1.7.0\bin;

Mam windows 8.

Pomocy ;( Już dostaje padaczki przez ten błąd a bardzo chciałbym kontynuować naukę.

Za wszelkie odpowiedzi dziękuję

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobrze to ja moze skrócę.

na dysku C tam gdzie mam zainstalowanego win moge wszystko robic w cmd ale juz na dysku E nie mogę np:

nie wbiję przez cd do jakiegos folderu na dysku E. Czy można jakoś zrobić żeby cmd obsługiwało mi też drugi dysk?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...