Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem fps mc

Esavaner

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problemy z fps.

Witam posiadam takowy sprzęt:

CPU: Intel i5 3570k

GPU: Gigabyte Radeon R9 270x OC 2GB DDR5

MOBO: MSI Z77A-G43

PSU:Corsair VS 550W ATX 80 PLUS

RAM:Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz DDR3

HDD: Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 1TB,

W mc na serwerach mam ~40-50fps na ustawieniach 12 chunk renderu, reszta full. Czego może być to wina. Sterowniki oraz java aktualne.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Używasz modyfikacji / resourcepacków ? Jak txt ma więcej niż 64x64 to minecraft będzie lagował na takich ustawieniach , chodzą pogłoski że minecraft to taka gra że nawet Ci z NASA mogą mieć na nim lagi . :)

Opublikowano

Niekiedy spada poniżej 30fps i tu pojawia się problem. Wcześniej miałem stałe 120-160fps więc nie wiem :(

@Aken1337 nie używam

Opublikowano

Wgraj OptiFine i ustaw jak najgorsze/minimalne ustawienia, czyli takie na których będziesz miał więcej FPSów, render możesz zwiększyć jeśli Ci się to podoba.

Opublikowano

@truskafke spójrz na moją specyfikacje i pomyśl, że powinno to śmigać na bardzo wyskokich fps.

//edit: wcześniej wysoko śmigało.

Opublikowano

Parametry są dobre do Minecrafta. Nie powinno być problemów, aczkolwiek same mi się takie zaczęły zdarzać.

Miałem 3-15 fpsów zamiast ~50. Zainstalowałem GameBooster 3 i przyśpieszyłem sobie tym system i zainstalowałem Optifine. U mnie powróciło nareszcie do starych dobrych fpsów. ;) Nie wiem co to robi, ale chyba wyłącza zbędne procesy, jeśli dobrze przeczytałem. W każdym razie nie odpowiadam gdyby coś się złego stało. Mnie pomaga.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Wgraj optifine

Jak nie, pousuwaj gry/programy których nie używasz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...