patrix1203 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Witam Robiłem serwer na plikach "TakiNiesmialy" i normalnie kumple mogli się połączyć.Zrobiłem na plikach RyKox'a i ja wchodzę na serwer normalnie a kumple mają błąd.Zapora wyłączona, port map odpalony (Tutaj musi być jakiś specjalny port map, bo mam ten z plików Nieśmiałego) z CORE FTP mogę się połączyć.Kumplom wyskakuje błąd połączenia się z serwerem i odpalam tylko kanał 1 i pisze, że jest wyłączony a mimo to mogę się połączyć Odnośnik do komentarza
baran860 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Dowiedz się jakie porty: logowania oraz kanałów ma rykox i je odblokuj w portmapie. Jeśli nie ma ich napisanych w temacie to sprawdź configi channeli, tam są zapisane porty a w auth masz port logowania. / sorry za styl wypowiedzi ale z fona pisze Odnośnik do komentarza
patrix1203 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 A serwerinfo podawać ip z końcówką 100 ?W port mapie mam odblokowane te porty więc mogę je wpisać w chanell1 ?(13000)I wytłumaczył bym mi ktoś bardziej jak porty w auth odblokować, bo nie kumam ;C Odnośnik do komentarza
baran860 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Jeśli porty w serverinfo.py zgadzają ci się z tymi co masz w configach na serwerze to musisz jeszcze odblokować port 11002. CH1 - 13000 CH2 - 13001 Logowanie - 11002 Nie widzę tego postu u ciebie odblokowanego w portmapie. PS. Bardziej niewyraźnych ss'ów się na dało zrobić? Odnośnik do komentarza
patrix1203 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Jak w port map mam ip z końcówką 100 to w serwerinfo też dać aby ktoś mógł się połączyć ?Wybacz te SS'y nie widziałem, że są takie słabe.Muszę edytować CONFIG w Core FTP ? Odnośnik do komentarza
baran860 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Koledze daj ip z normalną końcówką. i powiedz żeby korzystał z tego lauchera: http://www.mpcforum.pl/topic/290808-dl-mc-2010-v2-launcher/ Jak już to pobierzesz to jest tam plik serverimfo.py otwórz go notatnikiem i wpisz w nim swoje norm ip. Niech jeszcze kolega otwiera plik .exe ten z głową sury z prawami administratora. Odnośnik do komentarza
patrix1203 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Teraz mam problem, bo nie mogę się zalogować klikam ok i z powrotem wyskakuje ekran logowania, a wpiszę jakieś zmyślone passy to pisze, że nie ma takiego konta. Czyli co jest nie tak ?Edit#1Namieszałem w Configu już działa, ale plik zaraz wyślę kumplowi i jak coś dalej będę pisałKumpel ma problem z Devil.dll to coś z Directx ? Odnośnik do komentarza
baran860 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Niech kolega to wklei do klienta: http://speedy.sh/PX8uv/devil.dll Skan: Odnośnik do komentarza
patrix1203 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Ok dzięki Ci bardzo za pomoc wszystko pięknie ładnie śmiga można zamknąć Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.