Smundzio Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Witam.Gdy daje więcej ramu do minecrafta wszystko dziala odpala sie tym .bat.Klikam F3 a tam nadal 910m (chyba) a przydzieliłem 4096m bo mam 8 GB ramu.Używałem Javaw -Xmx4096m -jar Minecraft.exe tej formułki bo inne nie działają.Proszę o szybką pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andre13 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Bo zapomiałeś wpisać wszystko: javaw -Xmx4G -Xms4G -jar Minecraft.exe A i to ile jest wpięte w komputer to nie jest to samo co ram dostępny. Mój komputer -> właściwości (rozmieszczenie informacji zależne jest od systemu) Jakoś tu pusto... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smundzio Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Bo zapomiałeś wpisać wszystko: javaw -Xmx4G -Xms4G -jar Minecraft.exe A i to ile jest wpięte w komputer to nie jest to samo co ram dostępny. Mój komputer -> właściwości (rozmieszczenie informacji zależne jest od systemu) Nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon73 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Java nie zawsze zużyje Ci cały przydzielony RAM, a tylko tyle ile potrzebuje Przy klientach nie ma sensu przydzielać takie ilości RAMu. Ma to sens przy serwerach z dużą ilością graczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smundzio Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Java nie zawsze zużyje Ci cały przydzielony RAM, a tylko tyle ile potrzebuje Przy klientach nie ma sensu przydzielać takie ilości RAMu. Ma to sens przy serwerach z dużą ilością graczy. Ale dałem tyle ramu niby działa a tu ciagle 910m.Czyli tyle co przeciętnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andre13 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Minecraft standardowo ma przydzielone 1G. Czyli 1024m. Jakoś tu pusto... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miodq Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Masz mieć JAVA 64 bit, a zapewne używasz 32 bit co nie obsługuje większej ilości RAM pod minecrafta niż 1 gb . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smundzio Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Masz mieć JAVA 64 bit, a zapewne używasz 32 bit co nie obsługuje większej ilości RAM pod minecrafta niż 1 gb mam 64bit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smundzio Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Nic nie działa.Pomocy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esi1997 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 czemu chcesz zmienić na 4 gb, myślę że to nie potrzebne. ja mam 8gb, a gram na 1gb na mc ze 150 fpsami na max renderignu ( na laptopie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karolina_666 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 po chuj wy tyle tego ramu.... Czyste mc ciągnie 200-400 MB MAX z txt 32x32 MAX 450... I tyle trzeba dać... wtedy działa najszybciej... i ram ustawia sie w launcherze... bo ty co najwyżej ustalasz ze launcher ma brać 4 GB ramu... Ale naprawde lepiej dać sobie te 400MB... wszystko śmiga nawet szybciej To już jest koniec smerfa: http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/ GG: 48522543 PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: BukkitSmerf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.