Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kacki™

Kacki

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Trochę mały napis, i trochę się zlewa, może coś przyefektować czarnym? xD

Opublikowano

Trochę mały napis, i trochę się zlewa, może coś przyefektować czarnym? xD

To ma być do newsu, nie może być kolorowy ani ogromny bo będzie nieestetyczny.

Opublikowano

To ma być do newsu, nie może być kolorowy ani ogromny bo będzie nieestetyczny.

Ale mały cień czy obrys, i by było ok.

Opublikowano

Ale mały cień czy obrys, i by było ok.

Cień odpada, natomiast obrys zaraz dodam i dam Edita.

Dobra, jutro nad tym pomyślę na razie idę spać xD

Opublikowano

1389300782-U815923.png

Do najnowszego newsa.

Widzę trochę użyłeś rozmycia, jednak nie wygląda to najlepiej. Nawet jeżeli to jest do jakiegoś newsa, powinno być trochę większe. Zamiast robić napis monokolorystyczny, lepiej bawić się kolorami. Dodałabym także parę efektów. A tak to praca, można rzec, przyzwoita.

Gb2zMZi.png

Opublikowano

Widzę trochę użyłeś rozmycia, jednak nie wygląda to najlepiej. Nawet jeżeli to jest do jakiegoś newsa, powinno być trochę większe. Zamiast robić napis monokolorystyczny, lepiej bawić się kolorami. Dodałabym także parę efektów. A tak to praca, można rzec, przyzwoita.

To rozmycie chyba bawiąc się warstwami nałożyłem przez przypadek ;x

Opublikowano

Lipny napis, a grafika również. Kolor jakiś ciulowy, oraz przynajmniej mi się zdaje, że ez jest rozciągnięty.

Opublikowano

To tak. Zacznijmy od rozmiarów. Chyba wszyscy pisali, abyś robił mniejsze prace. 450x150 na prawdę ładniej i estetyczniej wyglądają. Teraz napis. Używasz Bebas Neue. Ona lepiej wygląda na pełnym kryciu po prostu biała. Do tego imo fajnie, gdy praca ma ramkę, chociażby prostą, czarną (nowa warstwa -> CTRL + A -> Edycja -> Obrysuj -> 1 px czarny w środku). Do tego nie rób mono kolorowych prac, wyjątkiem jest B&W. Mam odpalonego Photoshopa i zrobię coś jak ta twoja praca.

/Edit.

Sklejone w 5 minut:

uKz3n8n.png

he?

Opublikowano

To tak. Zacznijmy od rozmiarów. Chyba wszyscy pisali, abyś robił mniejsze prace. 450x150 na prawdę ładniej i estetyczniej wyglądają. Teraz napis. Używasz Bebas Neue. Ona lepiej wygląda na pełnym kryciu po prostu biała. Do tego imo fajnie, gdy praca ma ramkę, chociażby prostą, czarną (nowa warstwa -> CTRL + A -> Edycja -> Obrysuj -> 1 px czarny w środku). Do tego nie rób mono kolorowych prac, wyjątkiem jest B&W. Mam odpalonego Photoshopa i zrobię coś jak ta twoja praca.

/Edit.

Sklejone w 5 minut:

uKz3n8n.png

Robiłem 500 x 200. Co do ramki się zgadzam, natomiast krycie różne osoby różnie mi mówią, więc różnie robię ;x

Opublikowano

"Hejty kształtują charakter i poprawiają Twoje błędy" ~_NEXT

@topic

Napisy fajnie jak by się choć trochę zlewały i były wygładzone.

Te gotowe rendery można by do siebie trochę przybliżyć...

Popracuj trochę nad tym...

Ogólna ocena: 3/10

Opublikowano

"Hejty kształtują charakter i poprawiają Twoje błędy" ~_NEXT

@topic

Napisy fajnie jak by się choć trochę zlewały i były wygładzone.

Te gotowe rendery można by do siebie trochę przybliżyć...

Popracuj trochę nad tym...

Ogólna ocena: 3/10

Wiem, wiem :)

Opublikowano

Ranisz te wszystkie sygnatury dając im taki brzydki napis ;c

Tak naprawde w sygnaturkach wystarczy używać napisu o kolorze białym lub czarnym, w dodatku napisy za bardzo rzucają się w oczy więc mógłbyś dawać je mniejsze i zmniejszać troche krycie warstwy :>

Opublikowano

w sumie to nie ma co oceniać, bo to tylko najprostsze napisy bez żadnych opcji mieszania :P

Opublikowano

w sumie to nie ma co oceniać, bo to tylko najprostsze napisy bez żadnych opcji mieszania :P

Chciałem takie szybkie, proste, przejrzyste. Nie mam zbytnio pomysłów co dodawać.

Opublikowano

Stwierdzę tak...musisz się sporo nauczyć z typografi - póki się nie nauczysz czegoś nowego to w sumie nie warto nic wrzucać ;/
Poprzednia praca może nie tyle co ucięta co nie ma tła w ogóle - jest zapisana bez tła w png.
A napisy hmmm...tekst kolorowy z kreską pod nim xD
Tak to widzę :P
Ucz się ucz, sporo oj naprawdę sporo ;)

5gubmKI.png

Opublikowano

Jeżeli chodzi o sygnatury, to gdy nanosisz render, postaraj się przytrzymać shift i przeciągnąć render myszką za któryś z jego kątów. Wtedy render nie traci na jakości i zachowuje proporcje. Pozostaje tylko ćwiczyć :P.

I hope life teach you good... I hope...

Opublikowano

Efekt bodajże nazywa się oryginalnie w fotografi "Vintage" te przyciemnienie...i tak naprawdę nie wiem co obrazek ma przedstawiać xD
Widzę tu szczura, który nie wiem czy jest oryginalnie na obrazku czy wtopiony/wrzucony na tło z czymś al'a "Cthulhu"
Oraz ledwo widoczny napis "Kacki" który zauważyłem po paru minutach przyglądania się...
Jak możesz wyślij link do materiałów z pracy - mam na myśli tego szczura i tło :)
Bo nie wiem ile zostało to zrobione przez ciebie :P

5gubmKI.png

Opublikowano

Szczur i tło były od razu zrobione to okładka płyty "Demonologia 2". Wpisz w google. Ja dodałem efekty i "błysk" tego zęba.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...