Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kacki™

Kacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zacząłem przygodę z grafiką. Będę tutaj wstawiał swoje brzydkie prace. Poprawiajcie mnie, mówcie co Wam się podoba, a co nie ;)

1. Dla mojej gildii na serwerze MC:

AWJE9e8.png

To moja pierwsza praca. Bez hejtów proszę.

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Prace jak dla mnie słabe, nie masz w ogóle pojęcia o tym, co robisz.

To są po prostu szablony i dorobiony prosty napis, w żaden sposób niezmieniony, dodatkowo źle dobrany do tematyki prac, wszystko wygląda sztucznie, łącznie z napisami. ;-)

Opublikowano

1389023825-U815923.png

Dla PhoEnixa (Tło zjebane)

1389125902-U815923.png

Dla CusTa

1389126575-U815923.png

Dla Skorpiona.

Tylko rozciągniety obrazek i "jakiś wystający" napis, który nie pasuje xD

1357577137-U262310.png

Opublikowano

Prace jak dla mnie słabe, nie masz w ogóle pojęcia o tym, co robisz.

To są po prostu szablony i dorobiony prosty napis, w żaden sposób niezmieniony, dodatkowo źle dobrany do tematyki prac, wszystko wygląda sztucznie, łącznie z napisami. ;-)

Pierwsze prace xD każdy się uczy.

Opublikowano

AWJE9e8.png

Sam obrys? Napisy słabe.

1389023825-U815923.png

Co ta za przezroczysta przestrzeń, źle wyskalowany stock, napis też słaby.

1389125902-U815923.png

Sam stock, napis słaby.

1389126575-U815923.png

To teraz parę rad ode mnie (od amatora xD), używaj wymiarów 450px x 150/200, przy stockach to robota na wyczucie, jakieś poprawianie kolorystyki, dodanie efektów. Jakbyś przeszedł na rendery to więcej byś się nauczył. Napisów na razie nie rób.

Opublikowano

Taka przeróbka.

Oryginał: 1389129463-U815923.png

Moje:

1389129460-U815923.png

Dopiero teraz zauważyłem, że końcówki są masakryczne, ale praca robiona dość pośpiesznie.

@Down: Zaraz dam Edita z rudą xD

Jednak dodam jutro. Dziś na prawdę już nie mam czasu. Dobranoc.

Dobra xD

1389164886-U815923.png

Zrobione dokładniej.

Opublikowano

Mogłeś rude zrobić. :<
@TOP: Całkiem niezłe. Zmiana nie jest duża, ale fajnie, że pracujesz i chcesz się rozwijać, ale i tak wolę, żebyś zmienił na rudy. :(

Opublikowano

W jakim programie siedzisz?

Jak długo nad tym działasz?

Ogólnie to pierwszy obrazek całkiem ok.

Pozostałe sygny (w tym ta jedna dla mnie :D) są gorszej jakości.

Nie podoba mi się ten rozciągnięty render i niewtopiony napis.

Pracuj dalej, kiedyś na pewno zasiądziesz w MGT ;-)

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Prace ogólnie są słabe , widać że dopiero zaczynasz.

Ale nie ma się co martwić, z czasem będzie lepiej. Na początek czytaj poradniki

Typografia, kolorystyka, Wtapianie itd itp. Dużo by tego wymieniać.

Na Dzień dzisiejszy nie ma tu za bardzo co oceniać, na pracach jest mało zrobione i efekt też nie zadowala.

Pozdro

1392970192-U247153.png

Zadaj pytanie czy naprawdę jesteś wolny?

Opublikowano

szczerze, to zgadzam się z tym, co napisałeś. niestety nie wyszło za dobrze. na pracy praktycznie nic się nie dzieje - jest nudna, monokolorystyczna, nie przykuwa uwagi, a po lewej stronie pusto strasznie.

rób kolorystyczne prace. automatycznie staną się ciekawsze, żywsze, w przeciwieństwie do mono (wyjątek stanowi b&w, ale rzadko). skorzystaj również z większej liczby materiałów, zapełnij jakoś optymalnie tę pracę, bo jest naprawdę pusto. ściągnij sobie jakieś c4d, świetliki, tekstury etc. i używaj ich. ćwicz. próbuj też różnych opcji w fotoszopie i będzie ok ;)

pozdr

Opublikowano

szczerze, to zgadzam się z tym, co napisałeś. niestety nie wyszło za dobrze. na pracy praktycznie nic się nie dzieje - jest nudna, monokolorystyczna, nie przykuwa uwagi, a po lewej stronie pusto strasznie.

rób kolorystyczne prace. automatycznie staną się ciekawsze, żywsze, w przeciwieństwie do mono (wyjątek stanowi b&w, ale rzadko). skorzystaj również z większej liczby materiałów, zapełnij jakoś optymalnie tę pracę, bo jest naprawdę pusto. ściągnij sobie jakieś c4d, świetliki, tekstury etc. i używaj ich. ćwicz. próbuj też różnych opcji w fotoszopie i będzie ok ;)

pozdr

Racja :D Pobawiłem się filtrami :D

v1:

1389211159-U815923.png

Ta wersja mi się nie podoba, natomiast ta wersja:

1389213343-U815923.png

Bardzo mi się podoba ;)

1389212104-U815923.png

Ciąg dalszy:

1389214042-U815923.png

1389214044-U815923.png

Lepsza wersja bez napisu moim zdaniem. Tutaj ze stocka głównie podkreśliłem tą 'kulę' i dodając jej blask.

Opublikowano

Widzę u Ciebie już poprawę kacki, bo ostatnio jak tu wbiłem to masakra, ogólnie zajmij się teraz nad urozmaiceniem tekstu w sygnaturce, bo te co ty tworzysz nie są dobrej jakości :)

Opublikowano

Widzę u Ciebie już poprawę kacki, bo ostatnio jak tu wbiłem to masakra, ogólnie zajmij się teraz nad urozmaiceniem tekstu w sygnaturce, bo te co ty tworzysz nie są dobrej jakości :)

Staram się właśnie tekst urozmaicać jak najbardziej, ale nie chcę przesadzić ;x

Tak dla odmiany sygnaturka dla mnie :D

1389215781-U815923.png

Chciałem jeszcze z boku fajną czcionką na czerwono dowalić "Zacznij krzyczeć jak zobaczysz znak zakrwawionych nożyczek", ale jak to dodałem to usunąłem bo zepsułoby to pracę.

Opublikowano

W skrócie...aby nie "hejtować" - naucz się "podstaw" Photoshopa i masz jak w banku postęp o 100% bo te prace to wyglądają na GIMP-a jak nie są w nim robione ;)

5gubmKI.png

Opublikowano

Nie dodawaj tego światła bo wychodzi ohydnie, widzę że wziąłeś sobie radę, żeby robić te sygnatury mniejsze, ale efekty nadal słabe, przejdź na photoshop, wystarczy nawet cs5.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...