Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Porada na temat tego zestawu ( Karta >200 zł )

Pikusiowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. :) Ogólnie to niedługo mam zamiar składać komputer, a że się na tym nie znam aż tak dobrze to sięgam po poradę specjalistów w tych sprawach. Otóż wstępnie zakładam, że nie ma to być tytan pośród innych pecetów, tylko komputer ogarniający MMO na minimum średnich detalach. :) Aktualnie męczę się z jednordzeniowym procesorem 1.6 GHz i kartą 256 mb Radeon 9550 i powiem tak: miejscami granie można nazwać 3/4 FPS'owym pokazem slajdów, szczególnie w miejscach gdzie jest sporo osób, a nie powiem - jest to mega uciążliwe i czasami doprowadza do szału. Dlatego też proszę Was o złożenie mi czegoś " średniego ", gdzie wyciągnę nawet te 35 FPS'ów, ale żeby gra nie była tak męcząca. :/

Mój limit to ok. 800 zł. Ktoś mi doradził taki zestaw ( bez obudowy )

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=65414&s=64114&s=33975&s=74583&s=74757&s=73839

I teraz tak: czy to jest dobry zestaw? Co z kartą? I czy dałoby radę wcisnąć coś innego tak, żeby nie przekroczyć mojego limitu? ;/ Z góry dziękuję i pozdrawiam. :)

Zapomniałem dodać: Dysk i napędy mam.

TErqQ.png

Opublikowano

za 800 lepiej poszukać używanego

http://allegro.pl/komputer-core-2-duo-e8400-p5q-gigabyte-hd-6870-i3856964727.html

Tylko dysk i napęd sobie dokup

Nie kupuje się używanych(chyba, że od znajomego) i gotowych PCetów. Najlepiej złożyć samemu, bo wiesz co tam wkładasz.

800zł? Za to dobrego komputera nie złożysz, radziłbym Ci uzbierać minimum 1500zł.

Opublikowano

Nie kupuje się używanych(chyba, że od znajomego) i gotowych PCetów. Najlepiej złożyć samemu, bo wiesz co tam wkładasz.

800zł? Za to dobrego komputera nie złożysz, radziłbym Ci uzbierać minimum 1500zł.

nie prawda akurat używany z gwarancją rozruchową jest dobrym wyborem w niektórych budżetach ;)

Opublikowano

No okej, okej .. Dozbierać? Może być problem po ostatnich bojowaniach z konsolą .. ;x Ale cóż za wszystkie porady dziękuję, przydadzą się, a na komputer podesłany przez Haitz'a już zawiesiłem oko. :) Ale nikt jeszcze nie napisał mi nic o złożonym wyżej zestawie, który jest podany. Czy karta jest okej? Czy ten zasilacz to uciągnie?

TErqQ.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...