Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Profesjonalne sygnaturki

DanielTerro05

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Z grafiką miałem styczność już jakoś dwa lata temu odpuściłem na dwa lata do teraz, od tygodnia zajmuje się grafiką przykładowe prace?

1. 80868445538722952016.png

2. 33632049721592763084.png

3. 29891458027942004830.png

4. 18948675654515868212.png

Po 1. chciałbym żebyście ocenili moje sygny każdą 1-4 w skali od 1 do 10

Po 2. napisali co się wam podoba, czego brakuje i co jest źle i wszystkie uwagi!

Wszystko co jeszcze chcecie piszcie dotyczące moich sygnaturek

Teraz tak:

Wskazówki - proszę o wypowiedź głównie profesjonalnych, dobrych grafików by mi napisali tyle ile mogą wskazówek dla mnie, co dodawać jakieś inspirację co fajnie wygląda co ogólnie zaje*** wygląda i tak dalej po prostu wszystkie wskazówki dotyczące tworzenia grafiki głównie na razie syganturek itp :D

Teraz sygnaturki dla mnie z najwyżej półki:

22353069274985889420.png

68318024467265326047.jpg

50176980128851982742.png

Po 1. Czy takie sygnaturki są wykonywane tylko w phtooshopie? tzn czy da radę takie coś zrobić :3

Po 2. Co do pracy ufo, jakie macie sposoby na pokolorowanie tego urywka nieba? bo jakbym chciał wykonać podobną pracę to myślę że dał bym radę i coś by z tego wyszło ale wracając, czy to jest np na nowej przezroczystej warstwie dodany jakiś pędzel z kryciem na 50% i kolorem? Wszystkie możliwe opcje chciałbym byście mi napisali :3

Po 3. Czerwona z terminatorem chyba nie wiem, mniejsza z tym xD Kurde no mistrz! jak ten ziomek wyciął trójkąt :( np w moim ps'e nie ma są tylko kółka i kwadraty xD a to max dobry efekt daje poza tym te iskierki, te wybuchy jak to jest zrobione no tak samo jak wyżej, wszystkie możliwe sposoby zrobienia czegoś podobnego proszę mi napisać! :D

Po 4. ta ostatnia praca, terminatora ten 'rozprysk' jak to to zrobione matko no mistrz!

Ogólnie:

Chce byście mi dawali wskazówki jak tworzyć sygnaturki itp ciekawe efekty by było to miłe dla oka ogólnie :)

1392572103-U1071037.png

Opublikowano

Witaj. Nie jesteś lalikiem, widać to, ale trochę pracy przed tobą.

Zaczynając od twoich prac.

80868445538722952016.png

Ogólnie - typo mi się podoba, ale jakoś cała kompozycja nie. Dane tło i do tego 2-3 teksturki. Trochę chaotycznie ;)

33632049721592763084.png

Hmm. Fajny pomysł, aczkolwiek nie z samochodem. Linijki kodu, loading etc. nie pasuje do tego typu prac.

29891458027942004830.png

Tak samo. Linijki kodu i do tego nie wymazane boki tekstur (chyba, że to jest zamierzone). Trochę za duży kontrast imo.

18948675654515868212.png

o.O

O twoich sygnaturkach chyba tyle, zacznij robić coś z renderów, rób mniejsze prace i póki co bez typo.

Do twoich pytań:

Po 1. Czy takie sygnaturki są wykonywane tylko w phtooshopie? tzn czy da radę takie coś zrobić :3
Po 2. Co do pracy ufo, jakie macie sposoby na pokolorowanie tego urywka nieba? bo jakbym chciał wykonać podobną pracę to myślę że dał bym radę i coś by z tego wyszło ale wracając, czy to jest np na nowej przezroczystej warstwie dodany jakiś pędzel z kryciem na 50% i kolorem? Wszystkie możliwe opcje chciałbym byście mi napisali :3
Po 3. Czerwona z terminatorem chyba nie wiem, mniejsza z tym xD Kurde no mistrz! jak ten ziomek wyciął trójkąt :( np w moim ps'e nie ma są tylko kółka i kwadraty xD a to max dobry efekt daje poza tym te iskierki, te wybuchy jak to jest zrobione no tak samo jak wyżej, wszystkie możliwe sposoby zrobienia czegoś podobnego proszę mi napisać! :D
Po 4. ta ostatnia praca, terminatora ten 'rozprysk' jak to to zrobione matko no mistrz!

1. Oczywiście, że da radę coś takiego zrobić. Liczy się kreatywność, oprócz Photoshopa można wspomagać się innymi programami, pluginami etc.

2. Na to niebo nałożona jest za pewne GM'ka, maskowanie, żeby nie była na mieście oraz parę tekstur.

3. Ten trójkąt to po prostu trójkąt, z maską przycinając. Duplikujesz tło, dajesz warstwę nad warstwą z trójkątem, maska przycinająca i wuala. A trójkąt możesz zrobić na milion sposobów. Lasso wielokątne, pióro, usunięcie połowy kwadratu etc. ;)

4. Tekstury, C4D, smużenie. ;)

Żebyś się nauczył, musisz tworzyć ciągle coś nowego, czytać tutoriale etc. Zachęcam do założenia galerii w odpowiednim podziale tego forum. Lub po prostu poproś o przeniesienie tego tematu. Ze swojej strony życzę powodzenia w dalszej pracy. B)

he?

Opublikowano

@up

Bardzo Ci dziękuje i co do moich prac to zgadzam się z Twoim zdaniem.

teraz kilka pytań moze to dziwne ale no nie wiem takich rzeczy jak np co to jest:

-GM'ka

-C4D - jedyne co mi na myśl to cinema 4d ale mam wielką nadzieje że to nie to bo nei chce mi się w to bawić haha :D

-smużenie tak po części :D

Co do pluginów, nawet nie wiedziałem że sa jakieś pluginy do ps'a jakoś możesz nakierować na fajne, ciekawe i wgl? :3

Jeszcze raz bardzo dziękuje i czekam na inne wypowiedzi!

1392572103-U1071037.png

Opublikowano

Prace raczej nie powalają, tak jak napisał Ihsoyim jeszcze dużo pracy przed tobą.

Jeżeli mam wyrazić swoje zdanie to tylko jedna praca jest w miare okey, a mianowicie ta:

68318024467265326047.jpg

Widać tu jakiś skill, ciekawa kolorystyka i dobrze zastosowane C4D.

Troszkę zbyt duży kontrast. Porównując tą prace do reszty twoich sygnatur zastanwiam się czy jest twoja ;D

Patrząc na pierwsze sygny odniosłem takie wrażenie że nie. Ale mogę się mylić xD

@Down

Wybacz, mój błąd :)) Nie doczytałem tego niżej xD

Takie prace można wykonać nie tylko w photoshopie ale też w innych programach np. GIMP

Żeby uzyskać taki efekt trzeba tylko troszkę kreatywności i chociażby "średnio zaawansowana" obsługa programu

w którym pracujemy. :)

1392970192-U247153.png

Zadaj pytanie czy naprawdę jesteś wolny?

Opublikowano

GM'ka -> Gradient Map. Można dzięki temu uzyskać fajne kolorki.

C4D -> są to tekstury 3D, które robione są bodajże właśnie w Cinemie. Masz tutaj przykłady.

Smużenie -> jedna z technik bawienia się obrazkiem. Można w ten sposób uzyskać fajne tło, fajne tekstury lub wtopić render (chyba najlepszy smuż robił Menester, gdzieś jest jego tutorial o smużeniu).

Ogólnie, zapraszam do działu poradniki, masz tam dużo pomocnych i pomagających rozwinąć się tutoriali. ;)

he?

Opublikowano

Dziękuje po raz kolejny a tutaj najnowsza praca, wzorowałem się na tym robociku czerwonym by sprawdzić czy zdołam coś w tym stylu zrobić

71587841072673390448.png

Brakuje dużo, tych fajnych iskierek i wgl myślę że nawet nawet :D

@topic - proszę o dalsze wypowiedzi :3

1392572103-U1071037.png

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że ponownie jest chaos i pustka. Rób mniejsze prace, łatwiej będzie Ci wypełnić pustkę. 400x150 powinno być ok. Ogólnie patrząc, to tło jest chujowej jakości, render nie wtopiony, brak dobrego światła. Na tym trójkącie nie potrzebny jest cień. Ramka na kryciu to też zły pomysł. Musisz wypracować swój styl, którym będziesz pracował dalej.

Łap parę przydatnych poradników:

http://www.mpcforum.pl/topic/192008-teoria-wiato-tworzenie-go-i-rozpoznawanie-jego-rda/

http://www.mpcforum.pl/topic/434752-teoria-troch-o-gbi-i-wietle/

http://www.mpcforum.pl/topic/1089983-tutphotoshop-sygnatura-shinobu/

http://www.mpcforum.pl/topic/558630-tut-photoshoptechniki-wtapiania/

http://www.mpcforum.pl/topic/509579-tutphotoshop-call-of-duty-sign/

Coś jeszcze poprzeglądaj ;) W tym ostatnim masz chociażby użycie ładnych tekstur i użycie GM'ki.

/Edit

Zapomniałem jeszcze o jednym. Poszukaj sobie na Deviantarcie jakiś GFX packów.

he?

Opublikowano

Znalazłem jedną paczkę tych GFX packów nawet nie wiem czy to dobre :( jedna pobrałem jakieś napisy i nie wiem wgl czy to to :( Mógłbyś podać mi jakieś linki do tych packów kurde bym był Ci max wdzięczny nie umiem szukać u mnie ten problem. Poradniki zaraz ogarnę i tak nawiasem wiesz czemu nie działają mi spoilery? :D na innych przeglądarkach też :( Co do pracy pomyślałem i kurde znów masz rację, będę robił do momentu aż prace bedą kozackie, tzn ćwiczył i wgl :3

Dziękuje jeszcze raz i te paczki jakbyś mógł :D

Głupie pytanie, co do tej pracy z ufo

jak narysować trójkąt i np drugi w nim

z kółkiem tak ogarnął bym bo w narzędziach koło, trójkąta nie ma i tak spytam :(

niby dziecinne pytanie jednak to nie potrafił bym, chyba że posiedział bym tyckę :D

chyba na razie tyle, proszę także innych o wypowiedzi :D

1392572103-U1071037.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...