Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] CraftHost vs CubeHost

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja bym zapłacił te 80 zł za 40 slotów bo na CubeHoscie masz 4GB czyli prawie na 41 slotów a dolicz jeszcze pluginy. Na CraftHoscie masz 5 GB które na spokojnie starczą ci na 40 graczy + pluginy a na CubeHoscie możesz mieć lagi przy full serwerze. Bynajmniej ja tak sądzę nie znam się na tym za bardzo ale tak podejrzewam, bardziej doświadczeni w tych tematach mogą mnie poprawić

Opublikowano

Witaj SurvMotion, pamięć RAM to nie wszystko czego wymaga serwer Minecraft do stabilnego działania :) Tak samo ważna jest wydajność dysków oraz procesora.

U nas kupujesz przede wszystkim jakość. Nasze maszyny są w Polskim centrum danych, serwery uruchamiane są na dyskach SSD a system jest odpowiednio zoptymalizowany do pracy z serwerami Minecraft. Nie mamy nic do ukrycia dlatego oferujemy darmowe, 24 godzinne serwery testowe. U nas nie kupujesz w ciemno. Możesz skontaktować się z nami a otrzymasz darmowy, 24 godzinny serwer testowy z pakietu Diamond abyś mógł wykonać odpowiednie testy i sam ocenić czy warto.

W razie wątpliwości zapraszam do kontaktu w helpdesku lub pod adresem e-mail [email protected]

Opublikowano

Z doświadczenia wiem, że dobrze skonfigurowane pluginy nie pobierają zbyt dużo ramu, więc na twoim miejscu kupił bym na cubehost.pl i miał 20 zł w kieszeni ;)

Jakość mają dobrą, support również ok.

Serwery:
-SkyBlock.PL

Opublikowano

Yourserv.eu <-- Zapraszam ja tam mam serwery i grają na nich po 80 osób dziennie. Miła administracja itp.

A ceny za slot:

1.30zł

Teraz mają promocje:

dostałem taki kod: extra.30

100 serwerów możesz kupić na nim :D

Parametry serwerów YR:

Intel Xeon E5 1620

32GB

DYSKI SSD

ŁĄCZE 1Gbps

Takiego dostałem screena z panelu administracyjnego od YR

Tak to teraz wygląda

TWORZĘ STRONY INTERNETOWE: PHP, HTML, CSS, JQUERY

SZABLONY PSD DO ZAKODOWANIA PISAĆ DO MNIE ! 

Cześć, napisałem coś chciałbyś się odwołać albo zacytować daj: @.eNdox

Opublikowano

Jak najbardziej polecam CubeHost.pl, ram jest odpowiedni, nawet przy zbyt dużej ilości pluginów i pełnej liczbie graczy zostanie trochę ramu ;)

Optymalna i wystarczająca ilość ramu na gracza to granice 70-90mb ;)

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Crafthost lepszy bo jest profesionalny i szypszy. ale znowu drogi. ja sam polecam. Ownserwer.pl ten host wymiata

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Sprawdź nas, mamy 24h za darmo i nielimitowany ram i sloty za 30zł ;-)

Oficjalny profil Craftserve.pl

Nie załatwiamy spraw na PW - piszcie do supportu za pomocą formularza na naszej stronie.

Wszystkie nasze serwery można testować przez 24h za darmo, bez żadnych zobowiązań i kombinacji - wystarczy utworzyć serwer.

Opublikowano

"nielimitowany ram" - max 24 GB

Co do tematu to CraftHost, bardzo profesjonalny hosting, i w dodatku polski :)

Opublikowano

Crafthost i jest 6gb nie 5gb. Ja jestem tam parę miesięcy i zadowolony, jeśli nie crafthost to weź lvlup albo pukawkę warte ceny.

@Craftserve Nie reklamujemy się :D

Opublikowano

Wszędzie muszą kryć się jakieś haczyki. :)

Osobiście przyznam, iż testowałem obydwa hostingi, lecz według mnie bardziej wydajny był wtedy CubeHost.

Wydajność to rzecz, która zależy od wielu czynników, więc zważaj na to. 

Opublikowano

"nielimitowany ram" - max 24 GB

Co do tematu to CraftHost, bardzo profesjonalny hosting, i w dodatku polski :)

Słyszeliśmy, że Craftserve to Żydzi, a nie Polacy prowadzą, hahaha

Nie załatwiamy spraw na PW - piszcie do supportu za pomocą formularza na naszej stronie.

Wszystkie nasze serwery można testować przez 24h za darmo, bez żadnych zobowiązań i kombinacji - wystarczy utworzyć serwer.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bardzej Mi By Pasowała Oferta CubeHost Ale Zależy jeszcze Od Tego Na Czym Pracują  I Tak Wybrał bym CubeHost  :D Poza Tematem Jeżeli CubeHost By ci nie Pasował To Polecam Ci Pukawke Sam miałem Serw :)

bez reklam!

Opublikowano

Miałem i mam obecnie serwer na Crafthost...

Nigdy nie zawiódł... 5 slotów 40 pluginów + voxelsniper + worldedit i 19.60-20tpsów..

Jak dla mnie tylko Crafthost...

Brak problemów...

Szybka obsługa klienta...

150mb/slot... (Przy dobrze skonfigurowanych pluginach 100-120 na gracza, przy większej ilości slotów niż 20)

*Procesory zostały ostatnio zmienione... Niecały rok temu AMD, teraz przerzucili się na INTELA.

Możliwość zarabiana na swoim serwerze.. (Jeżeli osoba dokonała rejestracji konta w naszym serwisie z Twojego polecenia i zakupi lub przedłuży dowolną usługę, do Twojego wirtualnego portfela wpłynie dodatkowe 20% wartości przeprowadzonej transakcji, Jeżeli osoba nie posiadająca konta w naszym serwisie która kliknęła w specjalny link polecający lub banner reklamowy i dokona rejestracji konta w naszym serwisie, do Twojego wirtualnego portfela wpłynie 0,30zł.)

+

Indywidualne oferty... np. 300 slotów (Cena ustalana przez obsługę klienta)

* - NIE MÓWIĘ TUTAJ O FAWORYZOWANIU JAKIEGOKOLWIEK!

Pomogłem ? Wiesz co zrobić :D

Opublikowano

+ 5k plikow max! a i ten faq nie dziala https://craftserve.pl/faq

@topic

jak bierzesz na craftserve polecam sie zaaopatrzyc w programiste java bukkit api + znajacy podstawy mysql/sqllite

Sam bukkit tworzy pliki graczy w folderze world/player-data + commandbook/essentials, wiec bys musial pliki z player-data do mysql/sqllite zapisywac ;)

to od siebie nie polecam:

enderchest

polecam:

pukawka

a co do tych co podales to kazdy hosting ma swoje plusy. Na cubehoscie da sie hajs wyplacac. A na crafthoscie nie wiem. Musisz popatrzec, nigdy na tych hostingach nie mialem serwera, wiec nie wypowiadam sie. 

Opublikowano

+ 5k plikow max! a i ten faq nie dziala https://craftserve.pl/faq

@topic

jak bierzesz na craftserve polecam sie zaaopatrzyc w programiste java bukkit api + znajacy podstawy mysql/sqllite

1. 50k plików, dzisiaj podnieśliśmy z 10k. 10 GB dysku. 98% serwerów mieści się poniżej 5k plików - to nie nasza wina, że niektórzy ludzie mają bałagan.

2. FAQ działa, musisz mieć zwalone coś z sesją - usuń cookies. Ktoś jeszcze ma ten problem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...