Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestaw do 2600zł

kryha789

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Czy złożycie mi komputer do bf4, który odpalił by mi grę na ultra?

-Najlepiej z prockiem i5 (słyszałem że bardzo dobry, ale za to drogi oczywiście inny tez może być)

-Kartą graficzną GTX 660(niestety tez podobno tez bardzo droga)

A największy problem polega na tym że na komputer mam tylko 2000, ewentualnie 2100.

Opublikowano

Karta droższa 200zł (btw. w tej cenie 270X), ram kolejne 140. Nie widzę problemu, ale za 2k tego nie wpakujesz.

Tak, ale BF4 ma jednak wymagani. Zobaczymy co powie na to użytkownik ;)

Opublikowano

Szkoda że 2100, za 2200 miałbyś znacząco wydajniejszą kartę graficzną.

http://www.morele.net/inventory/info/ixjXEU/

Takie cuś wyszło. Karta zamiennik HD7850 czyli głównego rywala GTX650Ti Boost z 2GB pamięci (przyda się do większych rozdzielczości), 8GB RAM'u, dobra obudowa i zasilacz, dość szybki dysk 1TB. Gdybym kupował zestaw za taką cenę wybrałbym prawdopodobnie taki.

Opublikowano

GTX 650 Ti Boost to poziom HD 7850 , a on w BF4 na medium w FHD wyciąga STAŁE 60fps

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam po mojej ktotkiej nieobecnosci (moj net jest bez błędny). Udało mi sie torchę wiecej uzbierac i znajomy mojej cioci z zawodu informatyk złorzył mi takiego kompa:

Procek- intel core i5(4x 3.6 ghz)
Karta graf.-randeon r9 270x 2 gb
RAM-8 gb DDR3 1866 mhz
zasilacz - 620 vat (chyba taki ale nie mam pewnosci)
dysk-1tb

płyta gł. nie wiem nie znam sie:(
Proszę o ocenę mojego zestawu. Czy na tym kompie pójdzie bf4 na ultra?

Opublikowano

Jaki ten procesor, zasilacz, mobo? Na pierwszy rzut oka niby ok, ale trochę bym zmodyfikował... Na ultra w FHD na pewno nie pograsz, ale wysokie pewnie tak.

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...