Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] PokemonOTS + VPS potrzebna pomoc

ZiioomalPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano ludzie !

Chyba mam mały wielki problem :) Postanowiłem odpalić serwer pokemon. Ogólnie pobrałem sobie jakiś szkic naprawiłem edytowałem itp itd i jest git. Kupiłem serwer VPS (dedyki.net) nie jest to kozak ale pierw chce przetestować wszystko zrobić testy serwera i sprawdzić host.

No i mam ten serwer VPS ale nie mam pojęcia o tym zielonego (TYLKO BEZ HEJTU PROSZĘ! kupiłem go w pełni świadomi żeby się nauczyć)
Teraz tak za pomocą programu WinSCP połączyłem się z serwerem otworzyło się okienko z jednej strony mój pulpit z drugiej root wszystko pięknie fajnie, nie wiem czy dobrze zrobiłem, ale wrzuciłem do tego folderu root serwer no i ok. Tam spoczywa.

Teraz będą schody :D pobrałem ten putty który jest dla mnie czarną magią wspisałem ip loginy hasła otworzyła się konsolka i co dalej ?
Szukałem szukałem zrobiłem jakieś update

apt-get update później apt-get install mc przyznam szczerze że nie mam pojęcia za co odpowiadają te komendy ale człowiek uczy się na błędach prawda ?:) Noooooo i co mam robić dalej ? jakaś szybka lekcja obsługi włącz/wyłącz serwer, jakieś poradnik albo listy komend potrzebnych do opanowanie tego cuda ?

Myślę że mądre chłopaki się znajdą i coś doradzą co ? :) Bardzo Proszę o waszą pomoc ^.^

Z góry dziękuję i pozdrawiam Ahoj!

PS. coś o sprzęcie

RAM 512 max 1GB
Dysk 35GB
Net 100 mb/s
transferu 250GB

całość stoi na systemie ubunt 12.10 x86 (jeśli to problem można zmienić, wybrałem pierwszy bo nie mam pojęcia o co chodzi, a lista tego jest długa :) )

Opublikowano

ale serwer zawsze można zmienić tak ? :) gdzieś tam chłopaki pisali że jest taka możliwość tylko trzeba pokombinować

PS. jak sprawdzić czy mój serwer może działać na linuxie ?:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...